ارتباط اقتصادی پایدار "کیبیسی" با تولیدکنندگان/ وصول بیش از ۶۰۰ میلیارد تومان از شرکای تجاری
مصطفی اکبری، مدیرعامل شرکت کی بی سی درخصوص اهدف سال گذشته در گفتگو با بورس نیوز، اظهار کرد: با توجه به اینکه اینجانب از ابتدای خردادماه ۱۴۰۳ به عنوان مدیرعامل منصوب شدهام، در سال مالی منتهی به ۳۰ آذر ۱۴۰۳ به مدت ۶ ماه بهعنوان مدیرعامل این شرکت انجام وظیفه کرهام، اما با توجه به آنچه به عنوان تکالیف مجمع در سال مالی قبل مشخص شده بود، به تمامی تکالیف عمل شده است. هچنین یکی از اهداف مهم شرکت که وصول مطالبات بوده اگرچه تا پایان سال مالی ۱۴۰۳ محقق نشد، اما در حال حاضر، تمامی مطالبات از شرکای تجاری مهم به طور کامل محقق شده است. از دیگر اهداف مهم شرکت ارتباط اقتصادی پایدار با تولیدکنندگان محصولات جدید و نوین بوده که این مهم نیز تحقق یافته است.
وی با اشاره به طرح های توسعه ای بیان کرد: با توجه به اینکه شرکت دارای هزینه مالی زیادی ناشی از تمدید/پرداخت تسهیلات است، طی برنامهریزی هدفمند نسبت به تسویه با سه بانک (سینا، کارآفرین و اقتصادنوین) اقدام شده و دو بانک دیگر (پارسیان و خاورمیانه) در اهداف این شرکت مبنی بر تسویه یا کنترل هزینههای مالی در سال مالی جاری مد نظر این مدیریت میباشد؛ همچنین پس از مطالعه شرکت در چهار ماهه اول مدیریت (خرداد -تا پایان شهریور ۱۴۰۳)، نسبت به اصلاح ساختار و برنامههای واحدهای بازرگانی و مالی شرکت با هدف توسعه محور شدن شرکت و سودده شدن آن اقداماتی انجام شد که از جمله آن اقدامات میتوان اصلاح ساختار مالی، بازنگری در فروش، برنامهریزی برای فروش پایدار و غیرسینوسی و روند سود مستمر بوده است.
مدیرعامل شرکت کی بی سی در این باره ادامه داد: همچنین نسبت به محاسبه دقیق سود ناشی از عملیات بازرگانی محصولات وارداتی این شرکت اقدام و همین موضوع سبب شده برخی از محصولاتی که به نوعی حاشیه سود مناسبی برای این شرکت نداشته کنارگذاشته شوند و محصولات دیگری با حاشیه سود مناسبتر جایگزین گردد؛ لذا توجه ویژه شرکت به تجهیزات پزشکی اعم از مصرفی و سرمایهای و ورود به حوزه مواد اولیه دارو (API) جایگزین عملکرد قبلی گردیدهاست. خرید یک دستگاه ساختمان ۵ طبقه از محل وصول مطالبات به ارزش ۴۵۱ میلیارد تومان از جمله اهداف این شرکت بوده که محقق شده است.
اکبری درباره فرایند استاندارد شرکت خاطرنشان کرد: در زمانی که مستقر شدم، طی مطالعات انجام شده از پروندههای حقوقی و مالی شرکت، بخشی از مطالبات منتهی به ۳۰ آذر ۱۴۰۳ واصل گردید و تا به امروز بیش از ۶۰۰ میلیارد تومان از شرکای تجاری و شرکتهای طرف قرارداد وصول شده است. به جهت احقاق حق سهامدار، و از آنجایی که این موضوع برای بنده خط قرمز است وصول مطالبات در اولویت اول بنده میباشد.
وی درخصوص وصول مطالبات از مشتریان گفت: آنچه که از روند مدیریتی این شرکت طی ادوار گذشته و تا به امروز، برنامه تلقی میگردد؛ در مرحله اول با مذاکره، به دنبال احقاق حق سهامداران هستیم لذا چنانچه این مهم تامین نگردد، از ابزارهای حقوقی و قانونی بهره برداری میشود. بهعنوان نمونه میتوان به مذاکرات، مسدود نمودن حساب شرکای تجاری و یا تهاتر اموال به تعداد بسیار زیاد که همگی منتج به وصول مطالبات شده است اشاره کرد.
وی در این باره ادامه داد: چند فاکتور در این مهم حائز اهمیت است: چنانچه کالایی حاشیه سود بیشتری داشته باشد، چنانچه این شرکت را به عنوان وارد کننده مهم و حائز اهمیت آن کالای خاص بدانند و به نوعی برندی از این شرکت باشد و چنانچه در کمیسیون معاملات نسبت به پیگیری وصول مطالبات نکتهای به جهت احقاق حق سهامداران مدنظر مدیران این شرکت باشد، از دلایلی است که سبب میگردد که اولویتبندی از بدهکاران ترسیم شود.
اکبری با اشاره به میزان واردات بیان کرد: با توجه به برنامه و بودجه این شرکت در سال مالی جاری، میبایست ۷۷۰ میلیارد تومان فروش در این شرکت محقق شود و با توجه به اینکه بیشتر کالاهای وارداتی در این شرکت گروده کالایی ۲۱ میباشند؛ لذا خرید ۲۴ میلیون یورو حداقل میزان واردات این شرکت در سال مالی جاری است و مازاد بر آن به عنوان دستاورد شرکت خواهد بود. همچنین مبدا واردات کشورهای هند، چین، اسپانیا، امارات و ترکیه میباشد؛ لذا در پایان یادآور میشوم چند ماه برنامه ریزی (کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت) برای ایجاد فروش پایدار و رهایی از فروش سینوسی در دستور کار این شرکت بوده و همچنین وارادات محصولاتی مد نظر قرار گرفته که حاشیه سود بالاتری داشته باشند که امروز شرکت در روند وارادت و فروش گلوگاههای آسیبزا را شناسایی نموده و هم اکنون و همچنین ماههای پیش رو روند سود مستمر را شاهد خواهیم بود.