قدرت در دستان گروه مالی فیروزه/ رشد فزاینده دارایی تحت مدیریت!
به گزارش بورس نیوز، گروه مالی فیروه در سال ۱۳۸۴ با هدف جذب سرمایه و مدیریت آن، در بورس تهران آغاز به کار کرد. یکی از اهداف اصلی گروه مالی فیروزه از ابتدای فعالیت، ارائه خدمات مدیریت دارایی و سرمایه گذاری براساس استانداردهای بینالمللی در بازار سرمایه ایران بوده است. طی ۲۰ سال فعالیت مستمر، گروه فیروزه موفق شده تا در کنار مدیریت صندوقهای سرمایهگذاری خدمات گستردهای در حوزه مشاوره شرکتی کارگزاری و سبدگردانی را ارائه کند.
یکی از ویژگیهای بارز این گروه، فعالیتهای گسترده و جذب سرمایه قابل ملاحظهای است که منجر به رشد فزاینده دارایی تحت مدیریت طی این سالها شده است.
بهترین صندوقهای درآمد ثابت در سال ۱۴۰۴
فیروزه، دومین صندوق اهرمی، ششمین ETF درآمد ثابت، چهارمین صندوق جسورانه و سومین صندوق شاخصی سهام را در میان رقبا دارد و سایر صندوقها که اکثرا از لحاظ نقدشوندگی و بازدهی در صدر جدول هستند. جالب است بدانید AuM مجموعه در قالب ۱۲ صندوق بزرگ بورسی به ۴۲ همت رسیده است؛ در حالی که همین رقم در سال ۱۳۹۸ کلهم اجمعین ۹۵ میلیارد تومان بود! در واقع، رشد فزاینده دارایی تحت مدیریت (۴۳ هزار و ۹۰۹ درصد) نسبت به ۷ سال گذشته، نشاندهنده قدرت زیاد این نهاد مالی در جذب سرمایه، گسترش فعالیتها و میزان تسلط به بازار است.
۱- صندوق سهامی اهرمی موج فیروزه (موج)
صندوق موج با ۱۴ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان ارزش خالص دارایی، یکی از بزرگترین صندوقهای سهامی اهرمی است که در تاریخ ۷ آبان ماه ۱۴۰۲ پذیرهنویسی شد و با قیمت ۹۹۰ تومان مورد معامله قرار گرفت. قیمت این صندوق طی ۶ ماه از محدوده ۹۹۰ تومان به میزان ۵۸ درصد افزایش یافت و در مرحله بعد ۳۰ درصد که روند در اوسیلاتور Volume ضعیف دیده میشد و RSI هم به محدوده ۲۸ واحد رسیده بود.
همان روزها بود که قیمت با تقاضای بسیار زیادی مواجه شد و با یک رشد ۲۲۵ درصدی به محدوده ۳ هزار و ۲۹۰ تومان رسید و در آن ناحیه، یک ATH تشکیل داد. موج، حدودا ۱۰۰ درصد بیشتر از رقبا بازدهی سالانه داشته است که عملکرد مطلوب مدیران صندوق و گروه مالی فیروزه را نشان میدهد. قیمت یک ماه گذشته، ترندلاین نزولی خود را شکست و اکنون بر روی حمایت ۲ هزار و ۷۵۰ تومان قرار دارد که با حفظ آن میتواند رشد بیشتری را تجربه کند. با توجه به رشد فزایندهای که قیمت داشته به نظر میرسد حمایت قوی ۲ هزار و ۱۵۰ تومان، مناسب سرمایهگذاری باشد.
۲- صندوق دریای آبی فیروزه (دریا)
صندوق دریای آبی فیروزه با نماد دریا، ۸۱۲ میلیارد تومان NAV دارد که طی یک سال اخیر به میزان ۶۸.۹ درصد بازده مثبت سالانه داشته که ۱۴ درصد بیشتر از ۵ رقیب برتر است. جالب است بدانید، این صندوق در ۲۲ آبان ماه ۱۴۰۱ پذیرهنویسی شد و در عرض ۵ روز توانست ۱۱۰ میلیارد تومان (معادل ۱۴ درصد از NAV امروز) سرمایه جذب کند که استقبال گرم سهامداران را نشان میدهد. قیمت در عرض کمتر از ۶ ماه به میزان ۸۵ درصد رشد کرد و در محدوده یکهزار و ۸۳۳ تومان یک ATH تشکیل داد که ۱.۵ سال طول کشید تا از آن خارج شود!
قیمت صندوق دریا از کف کانال تریدینگ رنج تا سقف تاریخی خود ۸۴ درصد افزایش یافت و در حال حاضر، در محدوده ۲ هزار و ۴۸۰ تومان قرار دارد. هیستوگرامهای اوسیلاتور MACD کاهش قدرت روند را نشان میدهند و متحرک نمایی سیگنال منفی صادر کرده است که در این صورت، احتمال دارد قیمت حوالی ۲ هزار و ۲۰۰ تومان به میزان ۱۰ درصد کاهش پیدا کند که میتواند یک فرضت خوب برای سرمایهگذاری باشد. در نظر داشته باشید که شکست مقاومت ۲ هزار و ۶۶۰ تومان به منزله آغاز روند صعودی بزرگتری است و اهداف بالاتری در دسترس خواهند بود.
۳- صندوق سی شرکت بزرگ فیروزه (فیروزه)
صندوق سهامی فیروزه با ۹۱۰ میلیارد تومان ارزش خالص دارایی، طی یک سال اخیر به میزان ۶۴.۵ درصد بازدهی مثبت داشته که با رقبا ۷.۲ درصد اختلاف دارد و بهتر از آنها عمل کرده است. قیمت صندوق ۳۰ شرکت بزرگ فیروزه در عرض ۴ سال به میزان ۲۹۵ درصد رشد کرده و به اوج خود رسیده که احتمالا ۱۰ تا ۱۵ درصد کاهش یابد و به حمایت معتبر یکهزار و ۲۴۰ تومان برسد. محدوده یکهزار و ۸۰ تومان را میتوان بهترین نقطه برای خرید این صندوق در نظر گرفت، اما بعید است قیمت به آن جا برسد و بهتر است بیشتر بر روی حمایت اول تمرکز کنیم.
۴- بخشی گستره فیروزه (رسانا)
بخشی گستره فیروزه با نماد رسانا ۱.۷ همت NAV دارد که از صندوقهای نسبتا جدید و متوسط گروه مالی فیروزه محسوب میشود. قیمت این صندوق در عرض ۵ ماه توانست ۳۵ درصد سود یک ساله صندوقهای درآمد ثابت را نصیب سرمایهگذاران کند. قیمت حدودا ۱۳ درصد پایینتر از سقف تاریخی ۱ هزار و ۳۵۰ تومان قرار دارد که به حمایت یکهزار و ۱۵۰ تومان نزدیک میشود. با توجه به شکسته شدن ترندلاین نزولی در ۲۴ فروردین ماه ۱۴۰۴ و نزدیک شدن به حمایت گفته شده به نظر میرسد خریداران آمادهاند تا در ریزشها وارد شوند و تقاضا افزایش پیدا کند. محدوده یکهزار و ۶۰ تومان اگر لمس شود، میتواند سکوی پرتاب قیمت و محدوده مناسب خرید باشد که با شکار موقعیت میتوان بازده بالاتری نسبت به رقبا کسب کرد.
روند رو به رشد سود خالص با حاشیه بالا
گروه مالی فیروزه از سه بازوی اصلی خدماتی تشکیل شده که عبارتاند از: سبدگردان توسعه فیروزه، مشاور سرمایهگذاری دانش فیروزه و کارگزاری فیروزه آسیا. با نگاهی به وضعیت سودآوری و مالی سبدگردان توسعه فیروزه، میتوان به عملکرد مطلوب آن در دوره مالی ۶ماهه پی برد؛ چراکه سود خالص ۵۵ میلیارد تومانی شرکت نسبت به دوره مشابه سال قبل ۳۱۶ درصد رشد کرده است. از طرف دیگر، کارگزاری فیروزه آسیا هم در عرض شش ماه ۳۸ میلیارد تومان سود ساخته که رشد ۱۰۱ درصدی را نسبت به دوره مشابه سال قبل نشان میدهد. هر دو شرکت که بازوی اصلی ارائه خدمات گروه مالی هستند با میانگین حاشیه سود خالص ۳۹ درصدی فعالیت میکنند. در این شرایط اقتصادی و بورسی، حاشیه سود خالص بالای ۲۰ درصد یک هنر است!
هادی بهرامی_ پژوهشگر بازار سرمایه