چهارشنبه ۲۵ تير ۱۴۰۴ - ۲۰:۱۸
در مجمع پتروشیمی مارون عنوان شد؛

تمرکز "مارون" بر تولید محصولات با ارزش افزوده بالا/ تا پایان سال جاری؛ بهره برداری از پروژه های "مارون" یکی پس از دیگری

مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت پتروشیمی مارون با حضور بیش از ۸۳ درصدی سهامداران برگزار شد.
کد خبر : ۲۹۷۱۸۹

به گزارش بورس نیوز، مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت پتروشیمی مارون با حضور بیش از ۸۳ درصدی سهامداران در روز جاری برگزار شد.

امروز مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت پتروشیمی مارون با حضور بیش از ۸۳ درصد سهامداران برگزار شد.
براساس این گزارش، امین امرایی، مدیرعامل پتروشیمی اظهار کرد: پتروشیمی مارون در ایام جنگ ۱۲ روزه با تداوم فعالیت بیش از ۸۵ درصدی به فعالیت ادامه داد. سرمایه گذاری در بخش توسعه نیز در اولویت قرار گرفت.

وی با اشاره به نقشه راه پتروشیمی مارون از سه محور اصلی برای استراتژی‌های کلان مارون سخن گفت. 

امرایی گفت: افزایش پایداری اکوسیستم، توسعه مقاصد صادراتی و توسعه ساخت و تامین منابع در داخل کشور در دستور کار قرار دارد.

مدیرعامل پتروشیمی مارون خاطرنشان کرد: بهره‌وری تولید و عملیات شامل مدیریت بهینه و توسعه دارایی‌های فیزیکی، مدیریت بهینه آب و انرژی، سازگاری در اقلیم و محیط زیست و کاهش ضایعات می‌شود. 

وی با اشاره به نقشه راه و چشم‌انداز ۵ ساله شرکت پتروشیمی مارون ادامه داد: چشم انداز ۵ ساله با تأکید بر رشد شتابان و تحقق اهداف بلندپروازنه ترسیم شده است. نقطه شروع این مسیر سال ۱۴۰۴ بوده که طبق برنامه‌ریزی مصوب، شرکت باید تا سال ۱۴۰۷ جهشی جدی در تمامی شاخص‌های عملیاتی، درآمدی و صادراتی داشته باشد.

امرایی درخصوص صورت مالی این پتروشیمی در سال گذشته توضیح داد: سود خالص شرکت به مبلغ ۱۵ همت ثبت شد که نسبت به مدت مشابه سال مالی قبل از آن ۱۵۴ درصد افزایش داشت. درآمد عملیاتی پتروشیمی مارون در سال مالی ۱۴۰۳ بالغ بر ۵۸.۵ همت شد که نسبت به سال مالی قبل ۵۸ درصد رشد داشت. طبق بررسی‌های انجام شده تا سال ۱۴۰۳، پیشرفت نهایی تحقق برنامه‌های استراتژیک مارون ۵۳ درصد بوده است.

وی در این باره اداه داد: حاشیه سود عملیاتی بیش از ۳۰٪ مطابق الگو‌های جهانی، افزایش بهره‌وری، تسلط بر مدیریت هزینه‌ها، بهینه‌سازی فرآیند تولید و فروش و توسعه فروش در چهار قاره جهان مدنظر ما در مجتمع پتروشیمی مارون خواهد بود. 

مدیرعامل پتروشیمی مارون گفت: رشد ۴۰ درصدی محصولات تلفیقی و تولید با ظرفیت اسمی بیش از ۹۵ درصدی، پایداری تولید سالیانه با هدف استفاده حداکثری از ظرفیت‌های موجود و کاهش خاموشی واحد‌ها استمرار خواهد داشت. همچنین، ارتقاء سطح کارآمدی عملیات نیز به توسعه زنجیره تامین، پایداری کیفیت و تحویل به موقع می‌انجامد.

مدیرعامل "مارون" بیان کرد: برای صادرات گسترده و نفوذ استراتژیک در بازار‌های جدید و پرپتانسیل فرامنطقه‌ای، افزایش سهم فروش محصولات با ارزش افزوده برنامه ریزی کرده‌ایم.

 

چالش‌های مقابل پتروشیمی مارون


امرایی با اشاره به چالش‌های "مارون" خاطرنشان کرد: در مسیر تحقق چشم‌انداز پتروشیمی مارون چالش‌هایی وجود دارد که می‌توان به بحران انرژی و افزایش قیمت حامل‌ها، تحریم‌ها و محدودیت‌های بین‌المللی، محدودیت‌های سرمایه‌گذاری، سرعت بالای تغییرات محیطی، محدودیت‌های تأمین خوراک، جذابیت بازار محدود و عدم تنوع محصولات، فرسودگی تجهیزات و قدیمی بودن فرآیند‌ها اشاره کرد که هزینه ۲،۲همتی برای برای مارون به بار آورده است.
وی افزود: یکی از اساسی‌ترین تحولات مارون در سال‌های اخیر، تغییر نگرش بنیادین از تمرکز صرف بر کمیت و افزایش تولید، به رویکرد مبتنی بر کیفیت و ارزش افزوده است.


چشم انداز پتروشیمی مارون برای سال ۱۴۰۷:

 

امرایی گفت: تولید مبتنی بر نیاز بازار‌های تخصصی، تمرکز بر تولید محصولات با ارزش افزوده بالا، مدیریت هزینه و نقدینگی هوشمند، تامین مالی از بازار پول، سرمایه و مشارکت خارجی و انعطاف در خوراک و انرژی است.

وی بیان کرد: توسعه سرمایه‌های انسانی و نظام جامع مدیریت دردستور کار پتروشیمی مارون قرار دارد که برای تحقق این هدف دو رویکرد مهم تثبیت کیفیت و افزایش پایداری خوراک و بهسازی و افزایش ظرفیت شبکه خوراک را مدنظر قرار دادیم.

مدیرعامل این پتروشیمی گفت: پروژه احداث نیروگاه برق واحد بازیابی اتان برای کاهش مصرف و افزایش پایداری تامین انرژی، کاهش شدت مصرف انرژی با پیاده‌سازی راهکار‌هایی همچون بازبینی فرآیند احتراق، مدلسازی برای تولید ترکیب‌های مختلف و تدوین دستورالعمل‌های عملیاتی نوین در دست اقدام است.

امرایی همچنین توضیح داد: در زمینه مدیریت مصرف انرژی با انجام بهینه سازی، شدت مصرف انرژی کاهش یافت و باعث صرفه جویی ۸۰۰ میلیارد تومانی شد.

وی عنوان کرت: گرید‌های جدید پلی پروپیلن و پلی اتیلن در پتروشیمی مارون تولید شده است و با تغییر راهبرد تولید محصولات مبتنی بر نیاز بازار در اولویت قرار گرفته است.

مدیر عامل پتروشیمی مارون درخصوص طرح‌های این پتروشیمی گفت: به جز پتروشیمی بوشهر و پتروشیمی لاله تمامی طرح‌ها بر اساس برنامه پیش رفته و تاخیر ندارد. همچنین، نیروگاه برق در اهواز راه اندازی خواهد شد. راه اندازی صدراشیمی در سال آینده رقم می‌خورد.

مدیرعامل "مارون" از بهره برداری پروژه‌های آرمان سپاهان، سلمان فارسی، خطوط لوله پایداری خوراک، واحد خالص سازی اتیلن اکساید، مخازن MEG و اتیلن، فاز ۱ پتروناد و فاز ۱ اتیلن اکساید تا پایان سال خبر داد.

براساس این گزارش، پس از پایان مجمع عمومی عادی شرکت پتروشیمی مارون با موضوع اصلاح اساسنامه و افزایش سرمایه برگزار شد.

گفتنی است، افزایش سرمایه "مارون" طی دو مرحله از ۸۰۰ میلیارد تومان به ۵،۲ همت از محل سود انباشته به تصویب رسید. این افزایش سرمایه در نوبت اول ۱،۵ همت خواهد بود که سرمایه "مارون" به ۲،۳ همت می‌رساند.

در نهایت، با موافقت سهامداران ۸۳۷.۵ ریال سود به ازای هر سهم "مارون" بین سهامداران تقسیم شد. 
این در حالی است که پتروشیمی مارون در سال گذشته معادل ۶۰ همت به ازای هر سهم ۷۵۰ تومان سود تقسیم کرده بود.

اشتراک گذاری :
ارسال نظر