شنبه ۲۴ آبان ۱۴۰۴ - ۱۵:۲۱
آنچه گذشت ۲۴ آبان ۱۴۰۴؛

نقدینگی به سمت نماد‌های بزرگ و صندوق‌محور متمایل شد

به گزارش بورس‌ نیوز، احسان مدنی، کارشناس بازار سرمایه، با تحلیل وضعیت معاملات امروز شنبه ۲۴ آبان اعلام کرد بورس تهران پس از نوسان‌های ابتدایی، از ساعت ۱۱ دوباره وارد مسیر صعودی شد و با رشد ۶۶۰۱ واحدی شاخص کل و افزایش ۳۶۷۱ واحدی شاخص هم‌وزن روزی مثبت را ثبت کرد.
کد خبر : ۳۰۱۱۶۳
نویسنده :
امیرحسین کریمی

احسان مدنی کارشناس بازار سرمایه، در گفت‌و‌گو با بورس نیوز با تشریح وضعیت معاملات امروز شنبه ۲۴ آبان ۱۴۰۴، وضعیت بازار را چنین توصیف کرد: به گفته مدنی، معاملات امروز بورس اوراق بهادار تهران با رشد ۶ هزار و ۶۰۱ واحدی شاخص کل و ۳ هزار و ۶۷۱ واحدی شاخص کل هم‌وزن همراه بود. شاخص کل در پایان معاملات به ۳ میلیون و ۱۰۵ هزار و ۳۶۴ واحد رسید و شاخص هم‌وزن نیز در سطح ۹۰۷ هزار و ۳۲۵ واحد ایستاد.

وی با اشاره به جزئیات عملکرد نماد‌ها افزود: درمجموع ۷۲۲ نماد مورد معامله قرار گرفت که از میان آنها ۳۲۳ نماد مثبت و ۲۵۷ نماد منفی بودند. از نماد‌های مثبت، ۱۳۰ نماد (معادل حدود ۱۸ درصد بازار) با صف خرید همراه شدند، درحالی‌که ۵۸ نماد (حدود ۸ درصد بازار) صف فروش را تجربه کردند.

این کارشناس بازار سرمایه تأکید کرد: ترکیب صف‌های خریدوفروش و وضعیت شاخص‌ها، تصویری روشن از تمایل نسبی خریداران در جریان معاملات امروز ارائه می‌دهد.

 

تقویت روند صعودی بازار پس از ساعت ۱۱ / ورود بیشترین نقدینگی به صندوق‌ها، سیمانی‌ها و شیمیایی‌ها

 

احسان مدنی درباره روند معاملات امروز توضیح داد: بازار شروعی مثبت داشت، اما از حوالی ساعت ۱۰ با مقداری افت مواجه شد. از ساعت ۱۱:۰۵ بار دیگر روند صعودی در بازار تقویت شد و تعداد نماد‌های مثبت به‌طور محسوسی افزایش یافت.

مدنی با اشاره به جریان نقدینگی در صنایع مختلف اظهار کرد: بیشترین ورود پول امروز ابتدا به صندوق‌ها صورت گرفت و پس‌ازآن گروه سیمانی و گروه شیمیایی بیشترین جذب نقدینگی را تجربه کردند.

وی درباره نماد‌های پر تراکنش نیز گفت: ازنظر حجم معاملات، مطابق روال معمول نماد‌های خودرو، وبملت و خساپا بیشترین حجم را به خود اختصاص دادند. همچنین از منظر ارزش معاملات، نماد‌های اهرم، موج و فزر در صدر قرار داشتند.

به گفته این کارشناس بازار، ارزش معاملات خرد تا لحظه انجام این گفت‌و‌گو حدود ۷ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان بوده است؛ درحالی‌که ارزش کل معاملات به حدود ۱۱ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان رسیده است. ترکیب ورود پول، تغییرات لحظه‌ای روند و وضعیت معاملات خرد نشان می‌دهد که بخش مهمی از نقدینگی امروز به سمت نماد‌های بزرگ و صنایع صندوق‌محور متمایل بوده است.

 

ادامه تقویت معاملات در نماد‌های پر تراکنش / فاصله قابل‌توجه بازار با میانگین‌های تاریخی نسبت‌های ارزش‌گذاری

 

احسان مدنی کارشناس بازار سرمایه به بررسی نماد‌های پر تراکنش پرداخت و اعلام کرد: نماد‌های مهرگان، ملت و خودرو امروز نیز همچون روز‌های اخیر عملکرد مطلوبی داشتند و جزو نماد‌های اصلی جریان معاملات بودند.

وی در تحلیل کلی از وضعیت ارزش‌گذاری بازار گفت: با مفروضات دلار ۷۰ هزارتومانی، نسبت P/E TTM بازار اکنون حدود ۶.۴ است و P/E Forward نیز به ۵.۹ می‌رسد. این در حالی است که اگر داده‌های سال ۱۳۹۹ را کنار بگذاریم، میانگین تاریخی P/E بازار حدود ۸.۷ بوده است؛ بنابراین بازار نسبت به میانگین بلندمدت خود همچنان در سطوح پایین‌تری قرار دارد، هرچند نسبت به ماه‌های قبل که حوالی عدد ۵ بود اندکی رشد کرده است.

مدنی در ادامه افزود: نسبت P/S TTM بازار نیز ۱.۴ و P/S Forward حدود ۱.۳ برآورد می‌شود؛ درحالی‌که میانگین تاریخی این نسبت حدود ۱.۹ است. به‌بیان‌دیگر، بازار هنوز فاصله‌ای قابل‌توجه (حدود ۴۰ درصد) با میانگین‌های ارزشی بلندمدت خود دارد و در صورت مثبت‌شدن گسترده نمادها، امکان نزدیک شدن به این سطوح وجود خواهد داشت.

این کارشناس تأکید کرد: مجموعه این متغیر‌ها نشان می‌دهد بازار سرمایه باوجود رشد‌های اخیر، همچنان پتانسیل اصلاح نسبت‌های ارزش‌گذاری و همگرایی با میانگین تاریخی خود را دارد.

 

کاهش نگرانی‌های ژئوپلیتیک و تأکید بر ارزندگی بازار سهام / توصیه به اختصاص بخشی از سبد دارایی به بورس

 

احسان مدنی با اشاره به تحولات سیاسی اخیر اظهار کرد: اظهارات روز گذشته ترامپ و نتانیاهو، همراه با پیام‌هایی که از سوی مقامات ایرانی مخابره شده، نشان می‌دهد (حداقل در کوتاه‌مدت) اوضاع به سمت درگیری مستقیم پیش نمی‌رود و از شدت نگرانی‌های جنگی اندکی کاسته شده است.

وی باوجوداین کاهش نگرانی‌ها تأکید کرد: ریسک سیاسی همچنان سایه سنگینی بر بازار دارد و نمی‌توان آن را نادیده گرفت.

مدنی در جمع‌بندی وضعیت کلی بازار گفت: از منظر ارزندگی، کوچک‌ترین شکی وجود ندارد که بازار سهام نسبت به سایر بازار‌ها جذاب‌تر است و بسیاری از نماد‌ها در محدوده‌های مناسب ارزشی معامله می‌شوند. بااین‌حال، باید ریسک سیاسی را پذیرفت و بر اساس آن تصمیم گرفت.

وی توصیه کرد: با در نظر گرفتن شرایط موجود، می‌توان بخشی از سبد دارایی را به بازار سرمایه اختصاص داد؛ چراکه پتانسیل بازدهی قابل‌قبولی دارد و حتی انتظار بازدهی حداقل حدود ۴۰ درصدی برای برخی از صنایع یا کلیت بازار دور از ذهن نیست.

 

پایان مطلب

اشتراک گذاری :
ارسال نظر