يکشنبه ۲۵ آبان ۱۴۰۴ - ۱۳:۱۲
تحلیلگران اظهار کردند؛

خریدهای پنهانی طلا توسط چین

تحلیلگران اظهار کردند: خرید طلای گزارش نشده چین برای دوری از دلار آمریکا و تنوع‌بخشی به ذخایر ارزی، می‌تواند بیش از ۱۰ برابر ارقام رسمی آن باشد.
کد خبر : ۳۰۱۱۸۱
نویسنده :
مینا علیزاده

به گزارش بورس نیوز، خرید گزارش شده عمومی توسط بانک مرکزی چین در سال میلادی جاری، به حدی پایین بوده است که تعداد کمی در بازار به آمار رسمی باور دارند.

تحلیلگران بانک سوسیته جنرال بر اساس داده‌های تجاری پیش‌بینی می‌کنند که کل خرید طلای چین می‌تواند سال میلادی جاری به ۲۵۰ تن یا بیش از یک سوم کل تقاضای جهانی بانک‌های مرکزی برسد.

مقیاس خرید‌های گزارش نشده این کشور، چالش‌های فزاینده‌ای را که بازرگانان برای پیش‌بینی مسیر بعدی قیمت‌ها در بازار تحت سلطه خرید‌های بانک‌های مرکزی، با آن مواجه هستند، برجسته می‌کند. معامله‌گران می‌گویند که برای سنجش تقاضا، به منابع داده جایگزین روی آورده‌اند.

بروس ایکمیزو، رئیس انجمن بازار طلای ژاپن، بر این باور است که ذخایر طلای فعلی چین حدود ۵۰۰۰ تن و دو برابر سطحی است که به طور عمومی گزارش می‌شود. او گفت: سال میلادی جاری، مردم واقعا ارقام رسمی به خصوص در مورد چین را باور نمی‌کنند.

بانک‌های مرکزی جهانی در سال‌های اخیر، مقادیر زیادی طلا خریداری کردند و این وضعیت، باعث افزایش قیمت این فلز گرانبها شد و قیمت را به بالای ۴۳۰۰ دلار در هر اونس رساند. داده‌های شورای جهانی طلا، نشان می‌دهد که طی دهه گذشته، سهم طلا از ذخایر جهانی خارج از آمریکا، از ۱۰ درصد، به ۲۶ درصد افزایش یافته و این فلز ارزشمند را به دومین دارایی ذخیره بزرگ پس از دلار آمریکا تبدیل کرده است. با این حال، تعداد کمتری از این خرید‌ها به صندوق بین‌المللی پول که داده‌ها را به صورت داوطلبانه جمع‌آوری می‌کند، گزارش می‌شود.

طبق برآورد‌های شورای جهانی طلا (WGC) بر اساس داده‌های شرکت مشاوره‌ای «متالز فوکوس»، در سه ماهه اخیر، فقط حدود یک‌سوم از خرید‌های رسمی به صورت عمومی گزارش شده که نسبت به حدود ۹۰ درصد در چهار سال پیش، کاهش یافته است.

بانک‌های مرکزی ممکن است به دلایل گوناگون، تصمیم بگیرند خرید طلا را گزارش نکنند. برخی نگرانند که خرید عمومی شمش طلا که اغلب پوششی در برابر دلار آمریکاست، می‌تواند روابط با دولت ترامپ را بدتر کند.

چین، بزرگترین تولیدکننده و مصرف‌کننده طلا در جهان است، اما همچنین جزو کشور‌هایی با کمترین شفافیت است و تحلیلگران را مجبور می‌کند تا اعداد و ارقام خود را بر اساس داده‌های واردات و حدس و گمان، ارائه دهند.

بر اساس گزارش فایننشیال تایمز، وضعیت چین به عنوان بزرگترین معدن کار طلا در جهان که سال گذشته ۱۰ درصد از تولید جهانی طلا را به خود اختصاص داد، این موضوع را پیچیده‌تر می‌کند، به این معنی که این کشور همچنین می‌تواند این فلز گرانبها را در داخل کشور برای ذخایر خود خریداری کند.

اشتراک گذاری :
ارسال نظر