سه‌شنبه ۱۱ آذر ۱۴۰۴ - ۱۷:۵۹
آنچه گذشت ۱۱ آذر ۱۴۰۴؛

رشد دلار و سیاست‌های ارزی، محور مهم تحولات بازار سرمایه

سالار رنجبر کارشناس بازار سرمایه در گفت‌و‌گو با بورس نیوز اعلام کرد که شاخص کل در معاملات سه‌شنبه یازدهم آذرماه با رشد ۰.۷۷ درصدی به محدوده ۳ میلیون و ۳۴۰ هزار واحد رسید و شاخص هم‌وزن نیز ۰.۶۵ درصد افزایش یافت. وی تأکید کرد که بیش از ۷۴ درصد نماد‌ها در محدوده مثبت معامله شدند و افزایش حجم معاملات نشان‌دهنده بازگشت اعتماد سرمایه‌گذاران است.
کد خبر : ۳۰۱۶۸۶
نویسنده :
امیرحسین کریمی

سالار رنجبر کارشناس بازار سرمایه، در گفت‌و‌گو با بورس نیوز به تحلیل معاملات سه‌شنبه ۱۱ آذر ماه پرداخت و اظهار داشت که شاخص کل با رشد ۰.۷۷ درصدی به محدوده ۳ میلیون و ۳۴۰ هزار واحد رسید و شاخص هم‌وزن نیز با ۰.۶۵ درصد افزایش به ۹۵۰ هزار واحد رسید.

وی با اشاره به غلبه تقاضا بر عرضه در بازار امروز توضیح داد که بیش از ۷۴ درصد نماد‌ها در محدوده مثبت معامله شدند و ارزش معاملات خرد به حدود ۱۰.۹ همت رسید، که بالاترین رقم هفته جاری محسوب می‌شود. رنجبر افزود که افزایش حجم معاملات در روز‌های مثبت و کاهش آن در روز‌های منفی نشان از اعتماد بازار به رشد بیشتر دارد و فعال شدن تقاضای بالقوه بازار با ارزش سفارشات خرید نزدیک به ۲.۸ همت در برابر ۹۳۰ میلیارد تومان سفارش فروش قابل مشاهده است.

 

سه عامل کلیدی اثرگذار بر بازار

 

کارشناس بازار سرمایه با اشاره به سه عامل مهم اثرگذار بر بازار شامل رشد دلار و چشم‌انداز افزایش نرخ ارز شرکت‌ها، ریسک نرخ بهره و ریسک تنش‌های نظامی و سیاسی، گفت که اخبار پیرامونی در شرایط فعلی تأثیر ثانویه دارند. رنجبر تأکید کرد که افزایش نرخ دلار، انتظارات رشد نرخ ارز شرکت‌ها را ایجاد کرده، اما ثبات نسبی نرخ نیما و تأخیر سیاست‌گذاران می‌تواند ابهام و کاهش سود انتظاری شرکت‌ها را به همراه داشته باشد.

 

ریسک نرخ بهره و کسری بودجه دولت

 

وی همچنین به ریسک افزایش نرخ بهره و کسری بودجه دولت اشاره کرد و توضیح داد که انتشار اوراق دولتی تا پایان سال می‌تواند فشار بیشتری به بازار سهام وارد کند. رنجبر افزود که با ارزشگذاری فعلی بازار، شاخص کل پس از مجامع حدود ۴.۴ P/E دارد و با توجه به نرخ سود بدون ریسک، حدود ۱۰ درصد پایین‌تر مناسب خرید ارزیابی می‌شود.

 

فرصت‌ها و چالش‌های صنایع مختلف

 

در خصوص نماد‌ها و صنایع بورسی، رنجبر گفت که عمده صنایع نه گران هستند و نه ارزان و نبود ارز ترجیحی می‌تواند محرکی مثبت برای گروه‌های غذایی، زراعی و دارویی باشد. او همچنین افزود که انتظار می‌رود انتقال ارز فلزی‌ها به تالار دوم، به ویژه برای فولادی‌ها و صنایع سیمانی صادرات محور، انرژی مثبت به بازار بدهد و فرصت‌های خرید جذابی ایجاد کند.

رنجبر در پایان به چالش‌های تولیدی ناشی از گرمای هوا و قطع احتمالی گاز اشاره کرد و خاطرنشان ساخت که این موضوع می‌تواند بر برآورد سود شرکت‌های انرژی‌محور، اوره و متانول و صنایع فلزی اثرگذار باشد و سرمایه‌گذاران باید این موارد را مدنظر قرار دهند.

پایان مطلب

اشتراک گذاری :
ارسال نظر