چهارشنبه ۱۲ آذر ۱۴۰۴ - ۱۰:۵۸
با تصویب شورای عالی مسکن؛

مسکن استیجاری عمومی اجرا می شود

معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی بسته بازار اجاره را امسال شورای عالی مسکن مصوب کرده است. یکی از وجوه آن، ورود به حوزه مسکن استیجاری عمومی است.
کد خبر : ۳۰۱۶۹۱
نویسنده :
مینا علیزاده

به گزارش بورس نیوز، حبیب الله طاهرخانی، معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی اظهار کرد: بسته بازار اجاره را امسال شورای عالی مسکن مصوب کرده است. یکی از وجوه آن، ورود به حوزه مسکن استیجاری عمومی است.

باشگاه خبرنگاران جوان در خبری نوشت: وی ادامه داد: وزارت راه و شهرسازی یک برنامه کوتاه‌مدت دارد که برای سال پیش رو است. این است که برای اینکه طرح به تعویق نیفتاد، از ظرفیت‌های موجود به خصوص واحد‌های ساخته شده‌ای که سازندگان و انبوه سازان در مناطق متوسط به پایین شهر احداث کرده‌اند به نوعی در قالب تهاتر اراضی و املاک وزارت راه و شهرسازی و تأمین بخشی از نقدینگی توسط صندوق ملی مسکن، خریداری شوند.

وی ادامه داد:هدف‌گذاری حدود ۱۰ هزار واحد است. توزیع هم شده بین استان‌ها که تمرکز کار قطعاً همان‌طور که مستحضر هستید، عموماً در کلان‌شهرها، شهر‌های بزرگ و مراکز استان‌ها است و برنامه‌ریزی کار در این بخش‌ها هست.

وی بیان کرد: این برنامه کوتاه‌مدت است. اما ادامه کار، دستورالعمل ماده هشت این بسته است که به نوعی فراهم کردن فرصت‌هایی برای ورود بخش خصوصی و تعاونی‌ها به مسکن استیجاری عمومی است. قاعدتاً یکی از ظرفیت‌های مهم وزارت راه و شهرسازی زمین است که در قالب همین مسکن استیجاری عمومی سعی می‌کنیم اهرم کنیم در قالب مشارکت عمومی خصوصی با سرمایه‌گذاران و بخش خصوصی، آنها را وارد عرضه مسکن استیجاری کنیم که این هم دستورالعمل‌های در حال نهایی شدن است و به زودی ابلاغ می‌شود.

طاهرخانی خاطرنشان کرد:این دیگر برنامه میان‌مدت و بلندمدت است که در این حوزه پیگیری می‌کنیم.

وی در پاسخ به این سوال که چرا ما ناگزیریم وارد مسکن استیجاری عمومی شویم هم گفت: مستندات قانونی متعددی داریم که دولت را مکلف کرده وارد این حوزه شود. حتی من گزارش جدیدی از جمله تسهیل ازدواج جوانان مصوب سال ۱۳۸۴ را دارم که در آن تکلیفی کرده، به خصوص برای زوج‌های جوان که اولویت وزارت راه و شهرسازی هست و در این طرح داریم پیگیری می‌کنیم، و دیگر قانون استیجاری سال ۱۳۷۰.

طاهرخانی توضیح داد: قانون استیجاری ۱۳۷۰ مصوب شده، آنجا هم یکی از تکالیفی که تعیین کرده، ورود دولت است. 

معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: ما جامعه دهک‌های مختلف درآمدی تقسیم می‌شود، به خصوص در کلان‌شهرها. خوب، دهک‌های پایین درآمدی، به خصوص آنهایی که مالک واحدشان نیستند، از لحاظ هزینه اجاره فشار خیلی بالایی تحمل می‌کنند؛ بین ۴۰ تا حتی ۷۰ درصد به نوعی درآمد عموماً در حوزه اجاره واحد‌های مسکونی صرف می‌شود.

معاون وزیر راه و شهرسازی با تأکید بر هدف‌گذاری و تقسیم‌کار استانی اعلام کرد: برای کوتاه‌مدت، خرید حدود ۱۰ هزار واحد از ظرفیت‌های موجود سازندگان در مناطق متوسط و پایین در دستور کار است.

اشتراک گذاری :
ارسال نظر