شنبه ۱۸ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۴:۱۱
برای پانزدهمین ماه متوالی؛

چین طلا خرید

بانک مرکزی چین در ژانویه، برای پانزدهمین ماه متوالی به روند خرید طلا ادامه داد که نشان‌دهنده مقاوم ماندن تقاضای رسمی با وجود افزایش بی‌سابقه قیمت این فلز گرانبها در اواخر ماه میلادی گذشته است.
کد خبر : ۳۰۳۴۶۷
نویسنده :
مینا علیزاده

به گزارش بورس نیوز، طبق داده‌های منتشر شده در روز شنبه، شمش طلا که در اختیار بانک مرکزی چین است، ماه میلادی گذشته ۴۰ هزار اونس افزایش یافت. این بانک مرکزی جدیدترین دور خرید این فلز گرانبها را در نوامبر ۲۰۲۴ آغاز کرد.

ذخایر طلای بانک مرکزی چین تا پایان ژانویه، به ۷۴.۱۹ میلیون اونس رسید که نسبت به ۷۴.۱۵ میلیون اونس در دسامبر افزایش داشت. ارزش این ذخایر از ۳۱۹.۴۵ میلیارد دلار در دسامبر، به به ۳۶۹.۵۸ میلیارد دلار در پایان ماه گذشته افزایش یافت.

موج تقاضای سوداگرانه، قیمت‌های طلا و نقره را در ژانویه به اوج‌های بی‌سابقه رساند و اونس طلا تا رکورد نزدیک به ۵۶۰۰ دلار صعود کرد، اما این فلزات ارزشمند در اواخر ماه با ریزش سنگین مواجه شدند. از آن زمان، قیمت‌ها بهبود نسبی داشته‌اند، اما بازار‌ها همچنان بی‌ثبات هستند، زیرا سرمایه‌گذاران پس از این سقوط قیمت‌ها، قرارداد‌های خریدشان را دوباره ارزیابی می‌کنند. اونس طلا اکنون حدود ۴۹۶۰ دلار معامله می‌شود.

بر اساس گزارش بلومبرگ، داده‌های «شورای جهانی طلا» نشان می‌دهد خرید بانک‌های مرکزی جهانی که یکی از ستون‌های ساختاری کلیدی بازار است، در سه ماهه پایانی سال ۲۰۲۵ افزایش یافت و خرید‌های کل سال را به بیش از ۸۶۰ تن رساند. اگرچه این رقم کمتر از بیش از ۱۰۰۰ تنی است که سالانه در سه سال گذشته خریداری شد، اما تقاضا احتمالا همچنان بالا خواهد ماند و نقش طلا را در ذخایر رسمی تقویت خواهد کرد. 

انجمن طلای چین که توسط دولت حمایت می‌شود، اعلام کرده است که مصرف طلای چین در سال ۲۰۲۵ برای دومین سال متوالی کاهش یافته و با ۳.۷۵ درصد کاهش، به ۹۵۰ تن رسیده است. اما خرید شمش و سکه طلا که نشان‌دهنده تقاضای پناهگاه امن است، برای دومین سال افزایش یافته و در سال ۲۰۲۵، به ۳۵.۱۴ درصد رسید و بیش از نیمی از کل مصرف طلا را تشکیل داد.

اشتراک گذاری :
ارسال نظر