چهارشنبه ۲۱ مرداد ۱۴۰۵ - ۱۴:۱۷
در ۲ سال گذشته؛

ظرفیت نیروگاه‌های کشور ۷ برابر شد

قائم‌مقام ساتبا گفت: ظرفیت نیروگاه‌های خورشیدی کشور طی دو سال بیش از ۷ برابر شد.
کد خبر : ۳۰۷۱۰۱

به گزارش بورس نیوز، حمیدرضا عظیمی، قائم‌مقام سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق (ساتبا) با اشاره به رشد چشمگیر ظرفیت نیروگاه‌های تجدیدپذیر کشور طی دو سال گذشته گفت: ظرفیت نصب‌شده نیروگاه‌های تجدیدپذیر از حدود یک‌هزار و ۲۵۰ مگاوات به بیش از ۵ هزار مگاوات افزایش یافته و در حال حاضر بیش از ۹۰۰ پروژه تجدیدپذیر در ۳۱ استان کشور در حال اجراست.

وی با بیان اینکه دو سال پیش ظرفیت نصب‌شده نیروگاه‌های تجدیدپذیر کشور حدود یک‌هزار و ۲۵۰ مگاوات بود، اظهار کرد: طی این مدت با همت تمامی ارکان کشور و با مشارکت بخش خصوصی و مردم، ظرفیت نیروگاه‌های تجدیدپذیر بیش از ۴.۵ برابر افزایش یافت که اتفاق بزرگی در مسیر توسعه انرژی‌های پاک کشور به شمار می‌رود.

 وی افزود: این روند موجب شده است ایران از نظر توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر در آسیا، پس از چین و هند در رتبه سوم قرار گیرد و نیروگاه‌های تجدیدپذیر نیز در این مدت نقش مؤثری در تأمین برق و کاهش بخشی از ناترازی انرژی کشور ایفا کنند.

قائم‌مقام ساتبا با اشاره به رشد قابل توجه نیروگاه‌های خورشیدی کشور تصریح کرد: ظرفیت نیروگاه‌های خورشیدی در دو سال گذشته حدود ۷۰۰ مگاوات بود که اکنون به بیش از ۵ هزار مگاوات رسیده و هفت برابر شده است؛ امروز آثار توسعه نیروگاه‌های خورشیدی را می‌توان در نقاط مختلف کشور مشاهده کرد.

عظیمی ادامه داد: در حال حاضر در هر ۳۱ استان کشور، بیش از ۹۰۰ پروژه و ساختگاه تجدیدپذیر فعال است و می‌توان گفت سراسر کشور به کارگاه احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر تبدیل شده است.

وی در تشریح وضعیت ناترازی برق کشور گفت: ناترازی موجود موضوعی مربوط به امروز و دیروز نیست و ریشه در سال‌های گذشته دارد؛ در سال‌های گذشته به دلایل مختلف، سرمایه‌گذاری و توسعه ظرفیت تولید برق متناسب با نیاز کشور انجام نشده است.

قائم‌مقام ساتبا با اشاره به سبد متنوع نیروگاهی کشور افزود: سبد نیروگاهی کشور شامل نیروگاه‌های گازی، بخاری، سیکل ترکیبی، برق‌آبی، اتمی و تجدیدپذیر است که در بخش تجدیدپذیر نیز نیروگاه‌های خورشیدی، بادی، زیست‌توده و برق‌آبی کوچک قرار دارند.

عظیمی گفت: در حال حاضر بیش از ۱۰۰ هزار مگاوات ظرفیت نصب‌شده نیروگاهی در کشور وجود دارد که بخش عمده بار شبکه برق بر دوش نیروگاه‌های حرارتی است و با وجود این ظرفیت، در مقطع فعلی با حدود ۱۵ تا ۲۰ هزار مگاوات ناترازی مواجه هستیم.

وی با تأکید بر نقش نیروگاه‌های تجدیدپذیر در تأمین برق پیک روز اظهار کرد: نیروگاه‌های تجدیدپذیر به‌ویژه نیروگاه‌های خورشیدی طی دو سال گذشته در ساعات اوج مصرف ظهر کمک شایانی به شبکه برق کشور کرده‌اند.

قائم‌مقام ساتبا ادامه داد: در کنار توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر، توسعه نیروگاه‌های حرارتی، بهسازی و نوسازی نیروگاه‌های موجود، افزودن بخش بخار نیروگاه‌های گازی، بهبنه سازی و افزایش بهره وری و توسعه نیروگاه‌های برق‌آبی نیز باید دنبال شود تا مجموعه این اقدامات به رفع ناترازی برق کمک کند.

عظیمی توسعه شبکه انتقال برق و تغییر ساعت رسمی کشور در شش ماهه اول سال و اصلاح وضعیت افتصاد برق را از دیگر از الزامات رفع ناترازی دانست و اگر ابن اقدامات همزمان دنبال شوند، می‌توان امیدوار بود در آینده نزدیک بر مشکل ناترازی برق کشور غلبه کنیم.

وی درباره اهداف توسعه ظرفیت تجدیدپذیر کشور گفت: مطالعات شبکه‌ای، نیاز‌های کشور در بخش‌های مختلف سبد انرژی را مشخص می‌کند و بر همین اساس برنامه‌ریزی شده است ظرفیت تجدیدپذیر کشور در کوتاه‌مدت از بیش از ۵ هزار مگاوات فعلی به ۷ هزار و سپس به ۱۲ هزار مگاوات افزایش یابد و در افق میان‌مدت، با توسعه شبکه انتقال، ظرفیت تجدیدپذیر کشور به ۲۰ تا ۳۰ هزار مگاوات برسد.

قائم‌مقام ساتبا خاطرنشان کرد: در کنار توسعه ظرفیت تولید، مدیریت سمت تقاضا و مصرف نیز اهمیت ویژه‌ای دارد و باید هم تولیدکنندگان و هم مصرف‌کنندگان در این زمینه نقش خود را ایفا کنند تا اهداف برنامه‌ریزی‌شده وزارت نیرو محقق شود.

عظیمی درباره الزامات توسعه سریع نیروگاه‌های خورشیدی و پایداری شبکه نیز گفت: در شرایط فعلی زیرساخت‌های شبکه برای پذیرش ظرفیت موجود فراهم است، اما با افزایش ظرفیت نیروگاه‌های تجدیدپذیر به ۱۵ و ۲۰ هزار مگاوات، توسعه خطوط و شبکه انتقال برق باید متناسب با این رشد دنبال شود.

وی افزود: احداث نیروگاه‌های تلمبه‌ذخیره‌ای نیز یکی از الزامات افزایش ظرفیت تجدیدپذیر است. در وزارت نیرو از سال‌های گذشته برنامه‌ریزی لازم در این زمینه انجام و نیروگاه سیاه بیشه احداث شده است و زیرساخت‌های نیروگاه تلمبه ذخیره‌ای رودبار لرستان و نیروگاه آزاد نیز اجرا شده و آماده سرمایه گذاری و شروع عملیات احرایی هستند.

اشتراک گذاری :
ارسال نظر