دوشنبه ۳۰ شهريور ۱۴۰۵ - ۲۱:۵۱
احیای فرهنگ اصیل ایرانی؛

"فنقره" آماده عرضه شد/ اهمیت شفافیت در صورت‌های مالی و عرضه در بورس/ از نقره تا طلا؛ افق‌های آینده

کد خبر : ۳۰۷۹۶۵
نویسنده :
مینا علیزاده

به گزارش بورس نیوز، مراسم معارفه نشست شرکت ذوب گران رنگین فلز در محل اتاق بازرگانی ایران با حضور فعالان این صنعت و اصحاب رسانه برگزار شد.

براساس این گزارش، در این مراسم، ابراهیم جمیلی، سهامدار عمده شرکت ذوبگران رنگین فلز بیان کرد: در دی ماه ۱۴۰۴، در یکی از روز‌های سرد زمستان ایران، با آغاز معاملات سرمایه‌گذاری نقره، پیام روشنی به فعالان اقتصادی و سرمایه‌گذاران مخابره شد. این پیام بسیار کوتاه و مختصر است: حرکت بازار سرمایه ایران بر پایه قانون، شفافیت و نوآوری مستمر و رو به جلو خواهد بود. اکنون بیش از یک سال گذشته است و بورس کالا باز هم به فعالیت خود ادامه داد.

وی افزود: نیت‌های مثبت خود را نشان دادیم. حالا وقتی که بازار با توجه به پتانسیل‌های فراموش‌شده با مشکلات رو‌به‌رو می‌شود، باید توجه داشت که عمدتاً در بازار معتقدیم کالا باعث می‌شود همه ببینند چه اتفاقاتی افتاده است.

جمیلی ادامه داد: باید مشخص شود که خریدار کیست و کالا کجاست. کسی که از بورس خرید می‌کند، باید آن کیفیت‌ها را دریافت کند؛ از همه مهم‌تر این است که خریدار، کالای اصل را بخرد. حمایت از مصرف‌کننده الزامی است؛ مصرف‌کننده کالایی با مشخصات استاندارد بین‌المللی می‌خواهد، نه اینکه تولیدکنندگان صرفاً به دنبال تولید کالا باشند.

 به گفته جمیلی؛ برنامه‌های خوبی در جریان است تا موقعیت ایرانی در بازار جهانی بهبود یابد.

جمیلی در ادامه عنوان کرد:  این دستاورد بزرگ، نتیجه تلاش‌های شبانه‌روزی تیمی است که با همت و همکاری محقق شده است. فرآیند معرفی این شرکت با سخت‌گیری‌های بسیار دقیق و بی‌سابقه‌ای صورت گرفته که در مقایسه با سایر مجموعه‌ها، نشان‌دهنده تعهد عمیق ما به اصول حرفه‌ای و استاندارد‌های سخت‌گیرانه است.

 

توسعه سبد محصولات و فروش آنلاین


سهامدار عمده ذوبگران رنگین فلز با اشاره به توسعه سبد محصولات خاطرنشان کرد: تولیدات جدید در راه است و سبد محصولات ما دیگر محدود به شمش نقره نخواهد بود. در آینده نزدیک، شاهد تنوع گسترده‌ای از محصولات نقره، از وزن یک گرمی تا قطعات پنج کیلوگرمی، خواهیم بود.

وی همچنین افزود: علاوه بر این، شرکت در آینده‌ای نزدیک وارد حوزه فروش نقره در فضای مجازی خواهد شد. همچنین تولید لوح‌های هنری و ارزشمند که در سایر کشور‌ها نیز مرسوم است، از برنامه‌های جدی ما برای آینده محسوب می‌شود.

 

احیای فرهنگ اصیل ایرانی

 

جمیلی در ادامه درباره فرهنگ اصیلی ایرانی گفت: یکی از اهداف اصلی ما، احیای فرهنگ اصیل ایرانی است. اگر به خانه‌های قدیمی نگاه کنید، محصولاتی از جنس نقره می‌بینید که اکنون جای خالی آنها در جامعه حس می‌شود. ما می‌خواهیم این فرهنگ را از طریق تولیدات خود زنده کنیم. برای نمونه، در فضای مجازی شاهد لوح‌هایی هستیم که ارزش واقعی آنها تنها ۱۰۰ واحد است، اما با قیمتی در حدود ۳۰۰۰ واحد فروخته می‌شوند.

وی بیان کرد: ما قصد داریم با ایجاد ارزش افزوده‌های واقعی، این تفاوت قیمت کاذب را مدیریت کرده و با ارائه محصولات اصیل، حضوری پررنگ در بازار‌های جهانی داشته باشیم.

 

از نقره تا طلا؛ افق‌های آینده

 

سهامدار عمده ذوب گران رنگین فلز گفت: اگر این جمعی که امروز اینجا حضور دارند به جایگاه فعلی در صنعت نقره رسیده‌اند، این تنها آغاز راه است. ما از نقره شروع کرده‌ایم و قطعاً به حوزه طلا خواهیم رسید.

جمیلی توضیح داد: در برنامه‌های توسعه‌ای آینده، ورود به تولید طلا نیز اجتناب‌ناپذیر است؛ چرا که در استخراج برخی مواد معدنی، تولید طلا به عنوان یک ضرورت فنی مطرح می‌شود و این اتفاق به‌زودی رقم خواهد خورد.

وی در این باره عنوان کرد: موضوع شفافیت برای ما اولویت مطلق است. ما را با تمام شرکت‌هایی که به‌تازگی عرضه اولیه شده‌اند، مقایسه کنید؛ ما بیشترین میزان اطلاعات و شفافیت را ارائه داده‌ایم. ما با همراهی «شرکت اعتماد ایرانیان» به‌عنوان اصلی‌ترین سهامدار، نماینده تمام کسانی خواهیم بود که به دنبال ایجاد شفافیت واقعی در این مجموعه هستند.

سهامدار عمده شرکت ذوبگران رنگین فلز در ادامه با اشاره به رقابت‌های منطقه‌ای، چالش‌های شفافیت در زنجیره تامین و واردات گفت: در مورد نوسانات اخیر، باید بگویم این جهش‌های افزایشی دلایل خاص خود را دارد. بخشی از این نوسان به این دلیل است که ورود کالا از ترکیه به‌صورت قاچاق، تا حدی کنترل و جلوی آن گرفته شده است. در گذشته این کالا‌ها بدون پرداخت مالیات بر ارزش افزوده وارد می‌شدند، اما اکنون برای واردات، سخت‌گیری‌ها بیشتر شده و جلوی ورود غیرقانونی تا حد زیادی گرفته شده است.

وی افزود: با این حال، وقتی می‌خواهیم کالا را در بازار داخلی بفروشیم، دوباره با محدودیت‌هایی مواجه می‌شویم. به همین دلیل در حال حاضر فروش را از طریق بورس انجام می‌دهیم. اتفاقاتی در بدنه اقتصادی دولت در حال رخ دادن است که امیدواریم به نتیجه برسد.

 

استراتژی رقابت بین‌المللی و تولید داخلی

 

جمیلی درخصوص رقابت بین المللی ادامه داد: ما در تلاش هستیم تا توان رقابت بین‌المللی داشته باشیم. هدف ما این است که بتوانیم تولیداتی داشته باشیم که حتی از کالا‌های ترکیه نیز ارزان‌تر باشد و به خودِ ترکیه صادر کنیم. البته ما منتظر این نیستیم که دیگران چه می‌کنند؛ صرفاً جهت اطلاع می‌گویم که مقدار زیادی نقره از طریق سلیمانیه و همچنین از سمت افغانستان وارد کشور می‌شود. با این وجود، تمرکز ما بر این است که با تکیه بر توان داخلی کشور تولید کنیم. در مورد نرخ گاز و سایر هزینه‌های انرژی، باید گفت که این نرخ‌ها نسبت به یکدیگر و نسبت به شرایط تولید، نیاز به اصلاح دارند.

 

افق رقابت در منطقه و اصلاح قیمت‌ها

 

وی با اشاره به رقابت در منطقه بیان کرد: ما دورنمایی را می‌بینیم که در آن تولید به‌تدریج رشد می‌کند و در عین حال، قیمت‌ها نیز باید اصلاح شوند. این مسیر قطعاً رقابتی خواهد بود؛ چرا که رقبای اصلی ما در منطقه، کشور‌های ترکیه و عربستان هستند. در رابطه با موضوع گردش کالا و شفافیت، نظر من این است که حتماً باید این اطلاعات افشا شود.

جمیلی گفت: در نهایت باید بگویم امور سهام ما موظف است به تمام افرادی که حتی یک سهم دارند، پاسخگو باشد و صورت‌های مالی ما در دسترس همه است و حق دارند بررسی کنند. آنچه من به دنبال آن هستم و بر آن تاکید دارم، این است که خوش‌نامی و شفافیت در تمامی این فرایند‌ها حفظ شود.

 

در این نشست همچنین عنوان شد: 

 

فردا ۹ درصد از سهام "فنقره" در فرابورس عرضه خواهد شد.

علاوه بر پذیرش مجموعاً ۲۵ درصد تعهد از سوی سهامداران، مقرر شده است که اجرای این تعهدات به‌صورت تدریجی و گام‌به‌گام صورت پذیرد.

این فرایند با همکاری «مجموعه فارابی» و مجموعه دیگر، به‌طور دقیق متناسب با «کشش و ظرفیت جذب بازار» انجام خواهد شد. در واقع، استراتژی ما بر این است که عرضه و عملیات مربوطه، دقیقاً هم‌راستا با نقدینگی و توان بازار پیش برود تا از ایجاد تنش‌های قیمتی جلوگیری شود.

برنامه افزایش سرمایه در دستور کار قرار دارد.

اشتراک گذاری :
ارسال نظر