زیان اجباری فروشندگان حق تقدم بيمه دي
به گزارش بورس نیوز ؛ همانطور كه قبلاً پيشنهاد شده بود لازم بود تا در نماد وديح اقدام مناسبي اتخاذ شود تا قيمت حق تقدم بتواند به قيمت واقعي خود نزديك شود به ويژه با توجه به اينكه فرابورس بازاري است كه در آن صف و محدوده نوسان قيمت بايد به كمترين حد خود برسد، اتخاذ سياست دامنه نوسان 5 درصدي در حق تقدم ودي باعث شده بود تا بازار مناسبي براي سفتهبازي و البته خريد به قيمت مفت و پايين حق تقدم ايجاد شود كه نمود واقعي اين موضوع را ميتوان در صف خريد امروز نماد وديح مشاده نمود و در حالي كه سهم به قيمت 184 تومان معامله ميشود قيمت حق تقدم فقط 63 تومان است و كسي كه امروز حق تقدم را خريداري نمايد و ارزش اسمي را نيز واريز نمايد حدود 13 درصد در سود قرار ميگيرد!!
مسأله اينجا است كه اين موضوع زمينه را براي خريد ناعادلانه حق تقدم به هنگام عرضه توسط شركت فراهم نموده است.
به هر صورت اين نگراني جدي در بازار به وجود آمده است و لازم است تا سازمان بورس اين ناكارآمدي سياست نوسان قيمت حق تقدم در فرابورس را مورد يك بازنگري جدي قرار دهد و البته شايد افرادي كه روز چهارشنبه مجبور به فروش حق تقدم گرديدهاند نيز اين حق را داشته باشند تا به دليل اين سياست نادرست انتظار احقاق حق خود را داشته باشند.
به گزارش بورس نیوز ؛ به هر ترتيب در رو چهارشنبه شاهد يكي از ناكارآمديهاي فرابورس بوديم كه اين موضوع تا حدي به اعتماد به اين بازار ضربه ميزند و درحالي كه فرابورس بازاري است مبتني بر كار كارشناسي و معاملات با چشم باز، در عمل در اين مورد خاص تبديل به يك بازار حاوي اجبار معاملاتي و معاملات تحت تأثير دامنه نوسان است و خريداران و دارندگان حق تقدم سهم بالاجبار و عليرغم علم كارشناسي به ارزندگي (حتي فعلي) ارزش داراييخود و در حالي كه بعضاً توانايي واريز ارزش اسمي را نيز ممكن است نداشته باشند بايد زيان ناشي از سياست غلط موجود را تحمل نمايند.
البته ممكن است دليل اين موضوع اينطور بيان شود كه از نظر فني اين امكان براي فرابورس وجود نداشته تا نوسان حق تقدم و سهم را متفاوت قرار دهد كه در اين صورت بايد گفت عذر بدتر از گناه آورده شده است و قاعدتاً يك تذكر بسيار جدي از سوي سهامداران وسازمان بورس به اين شركت الزامي خواهد بود.