چهارشنبه ۲۹ ارديبهشت ۱۳۸۹ - ۱۱:۳۶
یک کارشناس بورس کالا در گفتگو با بورس نیوز :

چرا خصوصی ها وارد بورس کالا نمی شوند ؟

اشخاص حقیقی در بازار آزاد به دلیل کاهش محدودیت ها رغبت بیشتری به خرید و فروش دارند و کمتر وارد بورس کالا می شوند .
کد خبر : ۳۱۸۴۶
اشخاص حقیقی در بازار آزاد به دلیل کاهش محدودیت ها رغبت بیشتری به خرید و فروش دارند و کمتر وارد بورس کالا می شوند .

علی اصغر بهرامی در گفت و گو با بورس نیوز ؛ به بررسی موانع ورود شرکت های خصوصی به بورس کالا پرداخت وگفت : بورس کالا و کارگزاران از ورود سایر تولید کنندگان به این بازار استقبال می کنند تا آنجا که برای افزایش جذابیت تولید کنندگان ، سال گذشته قانون تخصیص تخفیف مالیاتی برای شرکتهای وارد شده به بورس در مجلس تصویب شد .

جزیی نگری در جذب بخش خصوصی به بورس کالا موثر نیست

به اعتقاد بهرامی برای جذب بخش خصوصی در بورس کالا مشوقهای سنگین تری نیازمند است .

این کارشناس بازار آهن افزود : مسائلی همچون تخصیص تخفیف مالیاتی و کاهش کارمزد که در حال حاضر نرخ 2.8 درصد دارد برای جذب بخش خصوصی در بورس کالا به تنهایی موثر نیستند .

محدودیت معاملات مانع جذب خصوصی ها به بورس کالا می شود

بهرامی افزود : یکی از مشکلاتی که مانع جذب بیشتر خریداران به بورس کالا می شود برخی قوانین بورس همچون تسویه حساب خریدار است .

چراکه به موجب قانون ، خریدار موظف است 100 درصد وجه خرید را تا 72 ساعت بعد از انجام معامله به حساب بورس واریز کنند .

وی به میزان تناژ خریداران بورس اشاره کرد و گفت : از آنجا که خریداران در بورس با محدودیت حداقلی خرید کالا مواجه اند مبحث محدودیت تناژ خریداران در بورس کالا مانع آن خواهد شد که خریداران وارد بورس کالا شوند .

خرید و فروش های بورس کالا را اعتباری کنید

به گفته بهرامی برای ورود اشخاص حقیقی به بورس باید خرید و فروش اعتباری در بورس صورت گیرد . اما مبحث تناژ به دلیل کشف قیمت را نمی توان تغییر داد .

وی با اشاره به بحث مناقصه ها در بورس کالا گفت : در اواخر سال گذشته قانونی تصویب شد که به موجب آن خرید و فروش کالا از طریق بورس بدون رعایت احکام و تشریفاتی که برای برگزاری مناقصه نیازمند بود انجام شود و بورس محلی برای انجام مناقصه و مزایده بدون تشریفات قانونی شد که این امر تا حدودی در جذب اشخاص حقیقی در بورس کالا موثر بود .

اشتراک گذاری :
ارسال نظر