ممانعت از ورود بازرسان آژانس، تذكر آئيننامهاي به آمانو بود
کد خبر : ۳۲۶۸۲
به گزارش خبرنگار سياست خارجي خبرگزاري فارس،«منوچهر متكي» وزير امور خارجه كشورمان شامگاه دوشنبه در ادامه برنامه گفتوگوي ويژه خبري، در خصوص ممانعت از ورود دو بازرس آژانس بينالمللي انرژي اتمي به ايران به منظور ارائه اطلاعات غلط و نشت اطلاعات محرمانه و اينكه آيا اين تصميم در راستاي كاهش روابط با آژانس اتخاذ شده است، گفت كه اين تصميم به منزله يك تذكر آئيننامهاي به آقاي آمانو است تا اطرافيان و بازرسانش را مراقبت كند كه از مقررات آژانس تخطي نكنند.
وي در عين حال يادآور شد كه برابر اساسنامه و مقررات آژانس، اطلاعات دريافتي از بازرسيهاي بازرسان آژانس محرمانه تلقي ميشود و آنها حق انتشار اين اطلاعات را ندارند.
متكي تصريح كرد: آقاي آمانو ديگر بايد از فضاي آماتوري بيرون بيايد و آژانس را به صورت حرفهاي مديريت كند، چون نميتواند به ايران بازرس بفرستد و بهخلاف مقررات آژانس، اطلاعاتي را در مورد سايتها و فعاليتهاي ما منتشر كند و يا به دست كسان خاصي بفرستد.
وزير خارجه گفت كه اين افراد ظاهرا از ابتدا براي كساني و يا طرفهاي خاصي براي بازرسي آمده بودند بنابراين اين موضوع هم از سوي مجلس و هم از سوي دولت با حساسيت نگريسته ميشود.
وي با بيان اينكه از طريق اين موضوع (ممانعت از ورود 2 بازرس آژانس) اين پيام به آقاي آمانو داده شد كه آژانس را مديريت و مراقبت كند و از فضاي ماههاي اوليه حكمراني خود بيرون بيايد، چرا كه حكمراني ابزار، لوازم، تعهدات و الزامات خاص خود را دارد.
متكي در پاسخ به سؤال ديگري در خصوص شهرام اميري و اينكه آيا ايران به صورت رسمي از ايالات متحده خواسته است كه سرنوشت وي و ساير افرادي را كه ربوده يا گروگان گرفته شدهاند را مشخص كند، اظهار داشت: اقدام دولت آمريكا در سرزمين عربستان در ربايش يك زائر و تبعه ايراني اقدامي است كه آنها ( آمريكاييها) در گذشته جزو عمليات روتين خود ميدانستند، اينها در اروپا زندانهاي مخفي دارند و با فرزند نامشروعشان در خاورميانه يعني رژيم صهيونيستي خيلي راحت تيمهاي ترور به جاهاي مختلف ميفرستادند و هر كس را كه ميخواستند ترور يا بازداشت ميكردند و ميربودند.
وي افزود: به لطف خدا امروز فيلمهاي شكنجههاي قرون وسطايي آمريكاييها در ابوغريب و گوانتانامو منتشر ميشود و بدتر از آن اينكه كنگره آمريكا شكنجههاي قرون وسطي را قانونمند جلوه ميدهد. آمريكاييها از زمان بوش يك بازي جديدي را در ربايش ايرانيها و يا فشار بر كشورها براي ربودن و يا تحويل اتباع ايراني يعني استردادشان به آن كشور را پيگيري ميكردند.
متكي گفت: هفت، هشت مورد داشتيم كه موفق شديم پنج، شش مورد آن را پيگيري كنيم و طبعاً راي آنها را بگيريم و آنها را به كشور بازگردانيم، يك مورد به آمريكا استرداد شد و چند مورد ديگر هم در فرانسه و آلمان داشتيم، همچنين موردي در انگليس داريم كه متاسفانه دولتهاي كارگر و محافظهكار اين كشور هنوز نسبت به آزادي وي اقدامي انجام ندادهاند.
وي گفت كه عليرغم ادله، مكاتبات و تماسهايي كه بين ايران و انگليس طي سه سال گذشته وجود داشته، آقاي تاجيك هنوز در آنجا تحتنظر و محاكمه است.
متكي با اشاره به موضوع شهرام اميري نيز اظهار داشت: موضوع آقاي شهرام اميري يك افتضاح ديگر براي آمريكاييها بود و آنها مدعي بودند در تشكيلات مخوف سيا همه چيز را از نظرها پنهان ميدارند، اما برملا شد كه اين فرد در عربستان ربوده شده و ما از دولت عربستان پاسخگويي ميخواهيم، اگر هم خودشان نميدانند علت را از آمريكاييها بپرسند.
وزير خارجه با اشاره به اينكه اين موضوع از طريق دفتر حفاظت منافع ايران در واشنگتن و دفتر حفاظت منافع آمريكا در تهران (سفارت سوئيس) در حال پيگيري است، گفت: علاوه بر اين از طريق دبيركل سازمان ملل و هر كشوري كه فرصتي براي گفتوگو با آن بهوجود بيايد، اين موضوع را پيگيري كرديم و منتظر هستيم كه رسما بتوانيم در اين زمينه اطلاعاتي را دريافت كنيم و انشاءالله به خواست خدا ما شهرام اميري را به دامن خانوادهاش بازميگردانيم.
ارسال نظر