اسامي گروههاي ممنوعه براي خريد خودروسازها به شوراي رقابت اعلام نشد
کد خبر : ۳۲۷۱۸
جمشيد پژويان در گفتوگو با خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس، در پاسخ به اين نكته كه برخي از مسئولان بازار سرمايه خواهان اعلام اسامي گروه هاي غير مجاز براي خريد بلوك هاي 18 درصدي ايران خودرو و سايپا از سوي شوراي رقابت شده اند اظهار داشت: از كساني كه آشنا به امور بازار سرمايه و چند و چون آن هستند تعجب مي كنم كه چنين مواردي را عنوان مي كنند.چرا كه ضابطه ها را بسيار شفاف اعلام و تاكيد كردم هيچ يك از وابستگان به دو گروه ايران خودرو و سايپا نميتوانند خريدار بلوكهاي عرضه شده باشند. در اين صورت مانع از قطعيت اين معامله ها خواهم شد.
وي ادامه داد: اين موضع در شرايطي اعلام شده كه به اطلاعات مربوط به مالكيت سهام خودرو سازها دسترسي ندارم. اين اطلاعات در اختيار سازمان هاي بورس و خصوصي سازي قرار دارد. بنابراين نمي دانم چند گروه زيرمجموعه خودروسازها هستند. به همين دليل دو سازمان ياد شده بايد اسامي گروه هاي غيرمجاز را اعلام كنند.
اين مقام مسئول با بيان اينكه اطلاعات لازم را تهيه و بررسي خواهد كرد ادامه داد: آقاياني كه چنين نكاتي را بيان مي كنند يا با بازار سرمايه آشنايي ندارند و يا بهانه مي گيرند. چون ضابطه ها را اعلام كرده ام.
پژويان در برابر اين سئوال كه در صورت خريد بلوك هاي عمده خودروسازها توسط بخش هايي كه از دولت طلب دارند، چه اتفاقي رخ مي دهد و آيا شوراي رقابت وارد عمل خواهد شد يا خير پاسخ داد: طبق قوانين و مقررات موجود واگذاري بنگاه ها يعني انتقال مالكيت و مديريت شركت ها است. بنابراين در صورتي كه گروهي بعد از خريد اين دو بلوك اعلام كنند بابت طلب از دولت، ارزش بخشي از معاملات از اين طريق محاسبه و تسويه شود، اگر از بخش خصوصي واقعي باشد اشكالي ندارد اما اگر دولتي باشد جاي اشكال دارد.
رئيس شوراي رقابت با تاكيد بر پيگيري مستمر عرضه دو بلوك 18 درصدي ايران خودرو و سايپا ادامه داد: از لحظه اول اطلاع از واگذاري اين دوبلوك به هيات واگذاري ايراد گرفتم كه چرا قبل از تعيين قيمت و شرايط واگذاري اين دوبلوك، شوراي رقابت را در جريان نگذاشت تا اين شورا نظر و مشورت خود را ارايه كند، به همين دليل به محض كسب اطلاع از عرضه اين دو بلوك ، موضع خود را اعلام كردم.
پژويان در خاتمه گفت: سازمان خصوصي سازي در حالي به نامه هاي ارسالي پاسخ داده و فهرست شركت هاي مشمول واگذاري را به اين شورا داده كه شرايط اين واگذاري ها را مشخص نكرده تا شوراي رقابت نظر خود را بدهد.
ارسال نظر