در پی چرخش مثبت بورس ، سایپا 90 تومان سود تقسیم می کند !!!
بازار نچندان دلچسب روزهای گذشته با آغاز معاملات روز گذشته جانی تازه به خود گرفت و روندی را آغاز نمود که اظهارات متفاوتی میان فعالان مختلف بازار سرمایه را در بر داشت .
براین اساس بورس نیوز در گفتگو با تنی چند از کارشناسان ، علت مثبت شدن رویکرد بازار دوشنبه ای که گذشت و همچنین افزایش خریداران در نماد معاملاتی برخی از شرکت های پر تقاضا از جمله سایپا و صدرا را جویا شد که با توجه به پاسخ ها و نظرهای متفاوت کارشناسان در این زمینه ، اندیشه بهتری برای سرمایه گذاران رقم خواهد زد .
در همین ارتباط محمد علی احمد زاد اصل ، مدیر عامل شرکت سرمایه گذاری توسعه ملی به خبرنگار بورس نیوز گفت : گردش نقدینگی موجود در بازار به صورتی است که روزانه بنابه نوسانات موجود در صنایع مختلف بورسی ورود و خروج داشته و بنابراین با مثبت شدن بازار طی روز گذشته نمی توان گفت که اتفاق خاصی منجر به این رویه در بورس شده است .
وی زمزمه سود بالای تقسیمی در مجامع عادی سالیانه شرکت های ایران خودرو و سایپا و همچنین دور نمای صنایع تجهیزاتی در بورس را به عنوان عمده ترین عوامل تأثیر گذار در شرایط فعلی بورس نام برد و نفوذ مسایل سیاسی بر بازار را تایید اما در عین حال بر عدم تأثیر گذاری جدی آنها در بلند مدت تأکید کرد.
محمد یوسف امین داور ، عضو هیات مدیره کارگزاری بانک کارآفرین نیز با اشاره به تحرکات معامله گران در نماد معاملاتی سایپا ، گفت : در حال حاضر ورود نقدینگی و استقبال خریدار در جمع آوری سهام شرکت های ارزنده ای همچون سایپا و صدرا و در عین حال مذاکرات پشت پرده ایران با برخی سران کشورهای خارجی مبنی بر آغاز گفتگو ها و تعویق غنی سازی در کشور، مهمترین دلایل مثبت شدن بازار در روز گذشته بوده است .
وی با اعلام اینکه وقتی بازار در شرایط سکون فرو می رود مسلماً باید منتظر جهش دوباره ای را در آن بود ، ادامه روند مثبت در بازار را منوط به انتشار اخبار جدیدتر در روزهای آتی دانست و اظهار داشت : گرچه مجامع آتی شرکت هایی همچون سایپا می تواند در روند معاملات تأثیر گذار باشد اما باید به این سئوال نیز پاسخ داد که سود تقسیمی 90 تومانی سایپا از کدام منبع تأمین خواهد شد .
در ادامه علی ستاری کارشناس شرکت کارگزاری امید سهم بر تشنگی بازار برای آغاز حرکتی مثبت در روند خود تأکید کرد و افزود : تغییر رویکرد بازار در روز گذشته ناشی از علت خاصی نبوده و امری بود که پیش از این در بازار احساس می شد .
وی با اشاره به اینکه طی روز های گذشته در عین مثبت بودن شاخص کل ، بازار شاهد افت معاملات سهام در خود بود اظهار داشت : در شرایط فعلی برای مثبت نگاه داشتن شاخص کل ، برخی شرکت های سرمایه گذاری بزرگ به جمع آوری سهام در نماد شرکتهایی همچون سایپا و صدرا روی آوردند که می تواند به عنوان سپری در مقابل اثرات تحریم ها قرار گیرد .
در این بین پور اکبر فعال بازار سرمایه بخشی از روند بازار را متاثر از منطق سیاسی موجود در دولت دانست و تغییر رویکرد در بازار را ناشی از روشن شدن برخی ابهامات در حوزۀ سیاست خارجی کشور دانست .
حمزه کاظمی ، مدیر امور سرمایه گذاری شرکت کارگزاری بانک مسکن آخرین کارشناسی بود که به اظهار نظر در این خصوص پرداخت و افزود : روند موجود در روز گذشته تنها به علت برخی اصلاحات تکنیکال برای گذر از افت معاملات موجود در هفته های اخیر بوده و در این بین رفع برخی ابهامات در بخش سیاست خارجی کشور در تغییر رویکرد بازار بی تأثیر نبوده است .
وی افزود : تداوم رقابت در تصاحب بلوک 18 درصدی سایپا باعث شده تا معامله گران به جمع آوری خرد این سهم در بازار اقدام کنند البته خریدهای شرکت شهریار مهستان در نماد مخابرات و برخی فعالیت ها در نماد شرکت هایی همچون صدرا و ملی مس نیز باعث تزریق نقدینگی و جهش شاخص کل شده است .
کاظمی گفت : به هر حال ادامه روند موجود بستگی به رفع ابهامات مختلف در بازار خواهد داشت و به نظر می رسد معامله گران در روند فعلی بازار حداکثر 8 تا 10 درصد گین بگیرند .