شنبه ۲۶ تير ۱۳۸۹ - ۱۳:۰۱

دوطبقه شدن اتوبان تهران-كرج

کد خبر : ۳۳۲۳۶

مدير كل اداره راه و ترابري استان تهران خبر داد: عمليات ساخت آزادراه همت - كرج به دستور وزير راه و ترابري و به منظور تامين اعتبار به شركت ساخت و توسعه زيربناهاي حمل و نقل كشور واگذار شد.

جعفر صادقي اشتهاردي در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اظهار كرد:‌ اين پروژه قبلا زيرمجموعه اداره راه و ترابري استان تهران بود كه به دليل عدم پيش‌بيني اعتبار در بودجه سال گذشته و امسال، از اول خرداد ماه براي حل مشكل اعتباري و به دليل اهميت پروژه به وزارت راه و ترابري محول شد.

* * رفع معارضان آزادراه

به گفته صادقي تا زمانيكه اين پروژه زير مجموعه اداره راه و ترابري استان تهران بود، حدود پنج ميليارد تومان هزينه براي آن صرف شد.

مدير كل اداره راه و ترابري استان تهران همچنين از رفع معارض پادگان‌هاي اين آزادراه خبر داد.

همچنين فاطمه آجرلو ـ نماينده مردم كرج در مجلس شوراي اسلامي ـ چند روز پيش در اين باره اظهار كرد: با توجه به اينكه اغلب معارضان اتوبان همت ـ كرج پادگان‌ها بودند، مسوول مستقيم رفع معارضان اين پروژه معاون اول رييس جمهور انتخاب شد و با توجه به اين كه پادگان‌ها بايد با دستور مقام معظم رهبري رفع معارضات شود، معارضان پروژه برطرف شده و هم اكنون پيمانكاران وارد پادگان‌ها شده و عمليات ساخت پروژه در حال انجام است.

* * بهره‌برداري از پروژه تا پايان امسال؛ در صورت تملك اراضي

ادامه آزادراه همت به كرج كه از مصوبات سفر اول رياست جمهوري بود 23 آبان ماه سال گذشته با حضور معاون اول رييس جمهور، وزير راه و ترابري، استاندار تهران و تعدادي از نمايندگان مجلس شوراي اسلامي كلنگ‌زني شد.

اين مسير از انتهاي اتوبان همت به كرج 10.5 كيلومتر است و سه خط رفت و سه خط برگشت دارد كه به گفته مسوولان امر به 38 ميليارد و 500 ميليون تومان هزينه لازم دارد. همچنين براي ساخت آن تا مهرشهر به طول 24 كيلومتر نيز 320 ميليارد تومان اعتبار لازم است.

وزير راه و ترابري كه در مراسم كلنگ‌زني، در آن زمان بزرگترين مشكل ساخت اين آزادراه را تملك اراضي و عبور آن از پادگان‌هاي مربوط به ارتش و سپاه عنوان كرد، وعده داد: اگر تملك اراضي براي ادامه آزادراه همت ـ كرج انجام شود، اين پروژه تا پايان سال آينده (1389) به بهره‌برداري مي‌رسد.

* * واگذاري پروژه به استان تهران و سپس بازگرداندن آن به وزارت راه

نيمه دوم سال 1387 وزير راه وترابري با تفويض اختيار، مطالعات و اجراي عمليات اين مسير را به اداره كل راه و ترابري تهران واگذار كرده بود كه مراحل مطالعه، واگذاري آن به پيمانكار، رفع معارض و عمليات خاكبرداري آن توسط اين نهاد انجام شد، اما در ادامه به دليل عدم تخصيص اعتبار از بودجه سال 1388 و 1389 دوباره به دستور وزير راه و ترابري اين پروژه به وزارتخانه بازگردانده شد.

گفتني است، به دليل بالا بودن قيمت زمين‌هاي معارض در اين طرح، حريم آزادراه 90 متر در نظر گرفته شده است.

* * اعلام آمادگي سرمايه‌گذار خصوصي براي دو طبقه كردن اتوبان تهران ـ كرج

در حال حاضر آزاد راه تهران – كرج با تردد روزانه ‌200 هزار خودرو پر ترددترين آزادراه كشور است و هزينه، وقت و سوخت بسيار زيادي در ترافيك اين آزادراه مستهلك مي شود كه اجراي اين پروژه براي رفع مشكلات موجود بسيار تاثيرگذار است. همچنين براي سبك شدن ترافيك و روان شدن تردد در مسير ارتباطي تهران - كرج طرح دو طبقه كردن آن مطرح شده است كه چند روز پيش آجرلو در اين باره اظهار كرد: با توجه به اينكه آزاد كردن راه و تملك اراضي بيشترين هزينه را براي اجراي پروژه‌ها دارد، دو طبقه كردن اتوبان تهران ـ كرج اين هزينه‌ها را نخواهد داشت و مقرون به صرفه است.

به گفته وي، دولت با اين طرح بسيار موافق و هم اكنون مطالعات آن در مراحل پاياني است و سرمايه‌گذار بخش خصوصي نيز براي سرمايه‌گذاري اعلام آمادگي كرده است.

نماينده مردم كرج در مجلس شوراي اسلامي خاطرنشان كرد: براي انعقاد قرار داد اجراي اين طرح با وزارت راه و ترابري و اداره كل راه و ترابري استان تهران مذاكرات صورت گرفته و اين طرح به زودي به نتيجه خواهد رسيد.

اشتراک گذاری :
ارسال نظر