يکشنبه ۰۳ مرداد ۱۳۸۹ - ۱۰:۱۳

نتیجه اعتماد سهامداران به هیات مدیره شرکتها چیست ؟

با توجه به نتیجه بدست آمده به نظر می رسد ارایه یک قانون کلی در این خصوص که شامل تمام شرکت ها بشود میسر نبوده و به عوامل زیادی چه در درونی و بیرونی مرتبط می باشد .
کد خبر : ۳۳۴۹۲

روند جالب مجامع امسال شرکت های بورسی در تقسیم سود های بالا ، به گونه ای بود که به بحث داغ محافل و مجامع بورسی در بهار و تابستان جاری تبدیل شده بود هر روز با برگزاری مجمع شرکتی این مسئله با تقسیم سودهای نجومی و باور نکردنی نمود خود را بیشتر از پیش می کرد .

در پی این اتفاق بورس نیوز طبق روال معمول خود ، با طرح یک نظر سنجی مسئله تقسیم سود بالا در مجامع شرکت ها که عمدتاً از محل سودهای انباشته سال های گذشته اتفاق می افتد را به رای گذاشت .

پنجاه پنجاه

بر این اساس از تعداد 1064 رای مأخوذه تاکنون ، رای دهندگان که غالباً از سرمایه گذاران و تحلیل گران بازار سرمایه (به لحاظ بازدید کاربران سایت بورس نیوز) هستند ، تقریباً نیمی مخالف این مسئله و نیمی دیگر موافق این مسئله بوده اند .

با توجه به نتیجه بدست آمده به نظر می رسد ارایه یک قانون کلی در این خصوص که شامل تمام شرکت ها بشود میسر نبوده و به عوامل زیادی چه در درونی و بیرونی مرتبط می باشد .

بورس نیوز اعتماد یا عدم اعتماد سهامداران هر شرکت به هیأت مدیره منتخب خود را به عنوان مهمترین عامل ارزیابی می کند و معتقد است ریشه دلایل دیگر نیز می تواند در این مسئله نهفته باشد .

به طور مثال کارشناسان از مهمترین عواملی که می تواند بر تصمیم گیری سهامداران هنگام تقسیم سود اثر گذار باشد را وجود یا عدم وجود طرح توسعه در شرکت بیان می کنند .

در این حالت پیشنهاد اکثر کارشناسان هم سو با هیات مدیره شرکت ها عدم تقسیم سود بین سهامداران و حفظ این منبع ارزان قیمت در شرکت است ، تا از بار هزینه های مالی که ممکن است برای اجرای طرح های توسعه گریبان شرکت را بگیرند کاسته شود .


در همین راستا نقش هیأت مدیره در مجاب کردن سهامداران به عدم تقسیم سود و حفظ منابع مالی در شرکت و ایجاد تفکر بلند مدت در سهامداران نیز بسیار مهم و اثر گذار است و مدیران خوشنام و کارآزموده از عهده این امر بسادگی بر می آیند .

حال نکته کلیدی اینجاست که معمولاً اعضای هیأت مدیره شرکت ها اگر توانسته باشند قول های قبلی خود به سهامداران را عملی کرده و اعتماد سهامداران را جلب نمایند ، در مجاب کردن سهامداران در جلسه مجمع نیز موفق عمل کرده و خواهند توانست سهامداران را که غالباً خواهان تقسیم سودهای بالا در مجامع می باشند متقاعد به حفظ پول در شرکت نمایند .

همچنین داشتن نوسانات قیمتی بالای بعضی سهام در طول سال نیز می تواند به عنوان یکی دیگر از عوامل مطرح در این خصوص باشد که سهامداران را در گرفتن بازده نقدی در مجامع بی تفاوت کند  زیرا سهامدار از محل تفاوت قیمت سود خود را دریافت می کند و منتظر دریافت سود نقدی نمی ماند و عمدتاً این اتفاق در شرکتهای با پی بر ای بالا رخ می دهد .

پس وجود طرح های توسعه شرط لازم در این خصوص بوده ولی شرط لازم و کافی اعتماد سهامداران به هیأت مدیره است که نتیجه آن حفظ منابع ارزان قیمت در شرکت است .


اشتراک گذاری :
ارسال نظر