سه‌شنبه ۲۰ مهر ۱۳۸۹ - ۰۹:۱۵

بانك‌هاي شهر و تات و 3 شركت بورسي و غيربورسي افزايش سرمايه مي‌دهند

کد خبر : ۳۷۵۰۰

به گزارش خبرنگار اقتصادي فارس،‌ درحالي شركت هاي بورسي و غيربورسي (شركت هاي سهامي عام ثبت شده نزد سازمان بورس) براي اعمال افزايش سرمايه بايد مجوز سازمان بورس را داشته باشند كه مجوز افزايش سرمايه 4 تا 200 ميليارد توماني بانك هاي شهر و تات ، موسسه مالي و اعتباري ايرانيان ، شركت همكاران سيستم و شركت بورسي نفت بهران از سوي اين سازمان صادر شد.
براساس اين گزارش،‌ واحد مديريت نظارت بربازار اوليه سازمان بورس دراجراي قانون بازار اوراق بهادار (مصوب آذرماه 84 )، تقاضاي افزايش سرمايه و انتشار سهام جديد شركت هاي فوق را مورد بررسي قرار داد و بر اساس رسيدگي هاي انجام شده مواردي حاكي از مغايرت با قوانين و مقررات مربوط در انتشار سهام اين 5 شركت ملاحظه نكرد.
به اين ترتيب شركت بورسي نفت بهران مي تواند از محل اندوخته طرح و توسعه و با هدف اصلاح ساختار مالي و تأمين سرمايه در گردش مورد نياز 22 ميليارد تومان به سرمايه كنوني و 40 ميليارد توماني خود اعمال كند.
از طرف ديگر بانك هاي شهر و تات، موسسه مالي و اعتباري ايرانيان و شركت همكاران سيستم كه در بازار اوليه حضور دارند مي توانند با برگزاري مجمع فوق العاده اي نسبت به افزايش سرمايه مدنظر اقدام كنند.
بانك شهر درحالي به منظور رعايت مصوبه21 ارديبهشت 89 شوراي پول و اعتبار از مطالبات و آورده نقدي سهامداران 200 ميليارد تومان به سرمايه خود اضافه خواهد كرد كه بانك تات نيز200 ميليارد تومان از محل مطالبات حال شده و آورده نقدي سهامداران افزايش سرمايه خواهد داد تا حداقل سرمايه لازم براي تأسيس بانك غير دولتي را تأمين كند.
از سوي ديگر مؤسسه مالي و اعتباري ايرانيان هم از محل سلب حق تقدم از سهامداران فعلي و عرضه عمومي سهام، 102 ميليارد تومان به سرمايه خود اضافه مي كند تا به بانك حكمت ايرانيان تبديل شود.
همچنين شركت همكاران سيستم در نظر دارد با هدف طراحي محصولات مبتني بر تكنولوژيNET ، از محل سود انباشته 4 ميليارد تومان به سرمايه اضافه كند.
انجام افزايش سرمايه اين 5 شركت حداكثر تا 60 روز پس از تاريخ مجوز امكان پذيرخواهد بود و عدم انجام افزايش سرمايه در مهلت مقرر، موجب ابطال مجوز صادره شده و انجام آن مستلزم اخذ مجوز جديد از سازمان بورس است. اين در حالي است كه طبق ماده 21 قانون بازار اوراق بهادار، ثبت اوراق بهادار نزد سازمان، به منظور حصول اطمينان از رعايت مقررات قانوني و مصوبات سازمان و شفافيت اطلاعاتي بوده و به منزله تأييد مزايا، تضمين سودآوري و يا توصيه و سفارشي در مورد شركت يا طرح مرتبط با اوراق بهادار، توسط سازمان نيست.
براساس اين گزارش،‌ مدير نظارت بر بازار اوليه سازمان بورس پيشتر به فارس گفته بود طبق آمارهاي موجود در 6 ماهه اول سال جاري 36 مجوز افزايش سرمايه و تأمين منابع مالي صادره براي شركت‌هاي تحت نظارت اين سازمان، اعم از شركت‌هاي پذيرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران، فرابورس ايران و ساير شركت‌هاي تحت نظارت به ارزش 2.3 هزار ميليارد تومان صادر شده است.

اشتراک گذاری :
ارسال نظر