جمعه ۱۹ آذر ۱۳۸۹ - ۲۳:۴۰

كاش بعضی‏ها، از روی دست رئیس قوه قضاییه تقلب می‏‏كردند!

کد خبر : ۴۰۴۷۸

رئیس قوه قضائیه چهارشنبه پیش در همایش ارتقاء‌ سلامت اداری وعده داد به زودی مفسدان اقتصادی كه به شكل قطعی مجرم شناخته شده اند به مردم معرفی شوند و دقیقاً یك روز پس از این، به وعده اش عمل كرد تا بدین شكل عالی ترین مقام قضایی ایران با رفتار اجرایی و غیرتبلیغاتی، در قسط و عدالت از آنهایی كه صرفاً ادعای برخورد با مفسدان و اعلام اسامیشان را كرده‏اند و اقدام عملی مشخص انجام نداده اند، جایگاه بالاتری داشته باشد و مردم را به برخورد جدی تر با دانه درشت‏ها امیدوار سازد.

به گزارش سرویس اجتماعی آینده؛ اجرای عدالت با داد ستاندن از ظالم و رسوا كردن فاسد، وعده‏ای بس شیرین و دلفریب است و از همین منظر بارها چنین وعده ای در كلام سیاسیون بیان شده و گاه به بلندگویی برای تبلیغ شخص یا یك جریان مبدل شده، اما اجرای چنین وعده ای با لحاظ كردن عواقبش دل شیر می‏خواهد كه هركسی ندارد و برخی معذورات باعث می‏شود امسئولان مدعی رسواگری مفسدین به ویژه رانت خواران اقتصادی، در اصطلاح عوامانه "تو بزنند" و فراموش كنند مقابل مردم بارها چه وعده ای داده‏اند و دست آخر چه كرده اند. اما در هر حال این مشی حكومت اسلامی است كه با رسوا كردن فاسد و به ویژه مفسدی از بیت المال و اموال عمومی سهمی برده، ریشه این رفتارها خشكانده شود و حال چه كسی باید در این زمینه پیشرو باشد.

هیچ كس نامه علی (ع) به رفاعه، كارگزارش در اهواز را فراموش نكرده كه در آن نوشته بود: «هنگامی كه نامه مرا خواندی، ابن هرمه را... بركنار كرده و به مردم معرفی كن!‌ به زندانش افكن! آبرویش را بریز! به همه بخش‌های تابع اهواز بنویس كه من چنین عقوبتی برای او معین كرده‌ام. مبادا در مجازات او غفلت یا كوتاهی كنی كه نزد خدا خوار می‌شوی و من به زشت ترین صورت ممكن، تو را از كار بركنار می كنم و خدا آن روز را نیاورد... شبها زندانیان را برای هواخوری به فضای باز بیاور جز ابن هرمه...» (دعائم الاسلام، جلد 2، ص532 ).

ابن هرمه چه كرده است كه امیرالمؤمنین(ع) به رفاعه، حاكم اهواز چنین فرمان می‌دهد كه او بی درنگ باید «بی‌آبرو» شود؟ همان مولای متقیان كه حرمت آبروی مسلمان را بالاتر از حرمت كعبه می‌داند چنان بر بی آبرو شدن یك مجرم حكومتی اصرار دارد كه حتی فرماندار اهواز را كه مسئول اجرای حكم است «تهدید» می‌كند كه اگر او را بی آبرو نكنی «من به زشت ترین صورت ممكن، تو را از كار بركنار می كنم». او نه یاغی است و نه جانی، یعنی نه بر ضد حكومت قیام كرده، و نه جنایتی مرتكب شده است. او مسئول نظارت مالی بر بازار اهواز بوده كه مرتكب تخلف مالی شده است.

اصرار امیرالمومنین (ع) بر معرفی متخلفان از آن ویژگی‌های خاص حضرت نیست كه بگوییم عدالت علی می‌خواهد و آنقدر فواید در معرفی متخلف حكومتی و آن قدر مضار در ترك آن هست كه در دنیای امروز علیرغم اختلافات گوناگون در ساختار حكومتها به یك اصل تبدیل شده و در شرق و غرب جهان مشهود است و با این مشی ، تكلیف حاكمان اسلامی مشخص است و اگر كسی وعده های بزرگ معرفی مفسدین اقتصادی داد و سپس یادش رفت چه گفته و چه كرده، نه تنها تكلیف از دیگران ساقط نیست، بلكه بزرگان حكومت اسلامی باید چنین كنند تا دیگران از ایشان، یاد بگیرند.

آیت الله صادق آملی لاریجانی چهارشنبه صبح در همایش ارتقاء‌ سلامت اداری ضمن تاكید بر علنی شدن نام مجرمان اقتصادی، تاكید كرد: متاسفانه مردم شاهد رسیدگی به برخی تخلفات كوچك در دادگاه هستند در حالی كه متخلفین بزرگ از چنگال قانون فرار می‌كنند. مردم می توانند اسامی مفسدان اقتصادی را در سایت قسط مشاهده كنند اما هنوز این اسامی در روزنامه‌ها و نشریات منتشر نشده است.

وی با اشاره به یك پرونده فساد اقتصادی گفت: به تازگی حكم نهایی اختلاس 154 میلیارد تومانی كه از سال 83 در حال پیگیری بود صادر شده است كه در آن متهم از هفت بانك كشور به صورت غیرقانونی وام‌های كلانی دریافت و در مواردی غیر از چارچوب قانونی و در خرید و فروش و ساخت و ساز مسكن سرمایه گذاری كرده بود. قوه قضائیه مخالف سرمایه‌داری و سرمایه‌گذاری نیست و همچنان از سرمایه گذاری در چارچوب قانون و اصول اسلامی حمایت می‌كند.

رئیس قوه قضاییه به پرونده اخیر اختلاف در شركت بیمه اشاره كرد و افزود: اینكه می گویند ما اسم افراد را اعلام كرده‌ایم، اشتباه است. زیرا ما تنها تخلف در شركت بیمه را اعلام كردیم كه تمامی متهمان به دادگاه معرفی شده و مطمئن باشند افرادی كه پشت پرده در این اختلاس دست داشته‌اند نیز شناسایی و با آنها برخورد می‌كنیم.

امروز با گذشت تنها یك شبانه روز از اظهارات رئیس قوه قضاییه، اسامی كامل گروهی از مفسدان و مجرمان اقتصادی كه برخی از آنها ارقام نجومی چند ده میلیاردی اختلاس كرده بودند منتشر شد تا در برخورد با مفسدان اقتصادی، شاهد رفتار منطبق با سیره امیرالمومنین (ع) را از سوی قاضی القضات جمهوری اسلامی ایران شاهد بود و چشم انتظار استمرار این پیگیری ها و برخورد با دانه درشت‏ها در عوض محور قرار گرفتن تخلفات كوچك بود كه مورد تاكید ارشدترین مقام قضایی كشور نیز قرار گرفته است و قطعاً تكرار این رویه در طول زمان، منجر به كاهش حجم جرایم كلان اقتصادی به واسطه حذف احساس امنیت رانتی برای دانه درشت های اقتصادی خواهد شد.

در این میان كاش بعضی‏ ها، اندكی از روی دست رئیس قوه قضاییه تقلب می‏كردند(!) و در عوض شعارهای غیراجرایی مبارزه با فساد، حداقل نام یكی از مفسدانی كه مدعی بودند را بیان می‏كردند نه آنكه اسم چندبدهكار به سیستم بانكی را بعنوان مفسد اقتصادی اعلام كنند و بعد آن فرد را بعنوان مشاور منصوب كنند یا بعنوان فعال اقتصادی نمونه از وی تقدیر نمایند و خبری نیز از پس گرفتن مطالبات بیت المال نشود، آیا وقت آن نرسیده تا پس از چندین سال شعار ووعده مبارزه با فساد توسط مسئولین اجرایی حداقل یك مورد از این مبارزه انجام وبه مردم اطلاع داده شود.تا مردم دلخوش شوند كه هرآنچه شنیده اند وعده نبوده است.

آیا اشارات مكرر رییس قوه قضاییه به پرونده بیمه ایران و نقش یك صاحب منصب مهم وپرنفوذ در این پرونده بزرگ با وجود افشاگری های الیاس نادران نماینده تهران در مجلس هنوز مرجع خود را پیدا نكرده تا این مقام محترم دست كم برای توضیحات خود را به دستگاه قضایی معرفی كند یا رییس وی كه صدها بار شعار قطع كردن دست مافیا ومفسدان را داده است اتنها یك هفته ازحمایت ودخالت پنهان وآشكار دراین پرونده دست بكشد تا دستگاه قضایی بتواند فارغ البال به این پرونده صدها میلیاردی رسیدگی كند.

اما در هر حال امروز قاضی القاضات آستین ها را بالا زده و همین كه با چنین جسارتی نام برخی اشخاص را معرفی كرده كه قطعاً برای انجام چنین تخلفات عظیمی، ارتباطات خاصی داشته اند، جای تقدیر دارد كه آینده به سهم خود، از این تلاش قدردانی و آرزوی استمرار و حفظ شدت عمل در برخورد با مفاسد اقتصادی می‏كند.

اشتراک گذاری :
ارسال نظر