چهارشنبه ۲۰ بهمن ۱۳۸۹ - ۱۰:۳۶

اشتون: در حال بررسي لغو ممنوعيت صالحی هستیم

کد خبر : ۴۳۶۸۳

کاترین اشتون می گوید مایل است با علی اکبر صالحی حداقل به دلیل نقشی که در برنامه اتمی ایران دارد ملاقات کند. 

کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا می گوید این اتحادیه در حال بررسی لغو منع سفر علی اکبر صالحی وزیر خارجه ایران است که به دلیل نقشی که در برنامه اتمی ایران داشته مشمول تحریم شده است. 

علی اکبر صالحی، رئیس پیشین سازمان انرژی اتمی ایران که چندی پیش به وزارت خارجه منصوب شد، جزء مقام های این کشور است که با تحریم های 27 عضو اتحادیه اروپا نمی تواند به این کشورها سفر کند. 

اما اشتون که برای شرکت در نشست شورای امنیت درباره موضوعاتی از جمله برنامه اتمی ایران به نیویورک رفته است به خبرنگاران گفت: دکتر صالحی وزیر خارجه است و بحث کنونی این است که معمولا وزرای خارجه از فهرست های ممنوعه حذف می شوند، زیرا شما باید بتوانید با یک نماینده، وزیر خارجه، که قادر به سفر باشد، ملاقات کنید. 

وی افزود: من به سهم خود خیلی مایلم که حداقل بدلیل نقشی که در برنامه اتمی دارد، با او ملاقات کنم. 

در پی عدم حضور علی اکبر صالحی در اجلاس امنیتی اخیر مونیخ، برخی خبرگزاری ها احتمال دادند که او شاید نگران ممنوعیت سفر خود به اروپاست. 

ولی صالحی گفت که به خاطر مشغله زیاد در اجلاس امنیتی مونیخ شرکت نکرده و در آینده در چنین نشست هایی شرکت خواهد کرد. 

اشتون گفت که انتصاب او به وزارت خارجه ایران ممکن است حاکی از تغییری در نحوه مذاکره ایران باشد. 

در آخرین مذاکرات ایران و گروه 1+5 در استانبول، خانم اشتون طرف اصلی گفتگو با سعید جلیلی، دبیر شورای عالی امنیت ملی بود. 

ایران در این مذاکرات که به نتیجه ای نرسید، خواهان لغو تحریم ها و پذیرش حق غنی سازی اورانیوم بعنوان پیش شرط ادامه گفتگوها شد. 

کاترین اشتون گفت که چند "طرح جدی" به آقای جلیلی داده و منتظر است ببیند گام بعدی ایران چیست. 

اشتون اظهار داشت اگر ایران حاضر به همکاری نباشد، جامعه جهانی نیز "مسئولیتهایی" دارد و فشار خود را بر ایران نگه خواهد داشت. 

وی گفت این تحریم ها که مدت زیادی از اعمال آن نمی گذرد هنوز تاثیرات خود را بطور کامل نشان نداده است. 

برخی کشورهای غربی از جمله فرانسه گفته اند باید تحریم های بیشتری علیه ایران اعمال کرد.

اشتراک گذاری :
ارسال نظر