شيريني كام سهامداران بورس با توزيع 81 درصد از سود 12هزار ميليارد توماني
کد خبر : ۴۴۴۳۴
به گزارش خبرنگار اقتصادي فارس، آخرين وضعيت درآمد واقعي و سود تقسيمي شركت هاي بورسي حكايت از آن دارد كه از ابتداي سال تا پايان بهمن ماه و در جريان برگزاري مجامع سالانه 316 شركت، بيش از 9.7 هزار ميليارد تومان از درآمد 12.1 هزار ميليارد توماني تقسيم و كام سهامداران حقوقي و حقيقي شيرين شده است.
اين ميزان تقسيم سود به طور ميانگين معادل 81 درصد از سود محقق شده يا همان درآمد واقعي است كه منجر شده بورس اوراق بهادار تهران از اين لحاظ جزو بورسي هاي استثنايي دنيا باشد،چرا كه ميانگين تقسيم سود شركت ها در ديگر بورس ها بين 30 تا 40 و حداكثر 50 درصد است، اما در بازار سهام ايران به طور سنتي و به دلايل گوناگون،ميانگين توزيع سود سالانه شركت ها بين 80 تا 90 درصد از سود محقق شده است.
تقسيم سود سالانه شركت ها به ازاء هر سهم يا همان DPS يكي از سه محل اصلي كسب بازدهي در بازارهاي سهام به شمار مي رود و سرمايه گذاران حقيقي و حقوقي در كنار تلاش براي كسب سود از محل داد و ستد سهام( Capital Gain ) و مشاركت در افزايش سرمايه ها، نگاهي هم به توزيع سود سالانه شركت ها كه در مجامع به تصويب مي رسد ، دارند.
طبق قانون تجارت ايران، حداقل سود تقسيمي شركت ها در مجامع سالانه 10 درصد است كه بايد در عرض 8 ماه بعد از برگزاري مجمع بين سهامداران توزيع شود،اما برخي از شركت ها در حالي توان پرداخت اين حداقل سود را در مهلت قانوني ندارند كه گروهي ديگر از شركت ها هم بيش از 80 و تا 185 درصد هم سود توزيع كرده و مي كنند.
* تقسيم سود9.7هزارميليارد توماني 316 شركت
آخرين آمار مربوط به توزيع سود شركت هايي كه تاكنون اقدام به برگزاري مجمع سالانه كرده اند نشان مي دهد 81 درصد يعني 9.7 هزار ميليارد تومان از سود 12.1 هزار ميليارد توماني و محقق شده 316 شركت بورسي بين سهامداران تقسيم شده و يا در مهلت قانوني داده خواهد شد.
بررسي هاي تكميلي از اين ميزان تقسيم سودحاكي است شركت هاي 5 صنعت حمل و نقل ، لاستيك و پلاستيك، محصولات شيميايي،قند و شكر و انتشار و چاپ بيش از 100 و تا 185 درصد از درآمد واقعي را بين سهامداران خود تقسيم كرده اند و از اين لحاظ در صدر ديگر شركت ها ايستاده اند.
توزيع بيش از 100 درصدي درآمد واقعي 47 شركت اين 5 صنعت ناشي از توزيع سود انباشته است.
در عوض عدم تقسيم سود شركت هاي حاضر در صنايع منسوجات، پيمانكاري صنعتي، دباغي،ساخت راديو و تلويزيون و همچنين محصولات كاغذي، 19 شركت حاضر در 5 صنعت ديگر هم كمترين درصد سود تقسيمي را داشته اند.
اين 5 صنعت شامل خدمات فني و مهندسي با 33درصد، ماشين آلات و تجهيزات با 42 درصد ،استخراج نفت گاز با 51 درصد ،استخراج ذغال سنگ و سرمايه گذاري ها با 57 و 63 درصد توزيع سود هستند،اما در ميان 37 صنعت بورسي، 153 شركت از 10 صنعت بيشترين مبلغ را بين سهامداران تقسيم كرده يا خواهند كرد.
در صدر اين صنايع، صنعت فلزات اساسي ( با 23 شركت) كه داراي درآمد 1.7 هزار ميليارد توماني بود، بيش از هزار و 597 ميليارد تومان را براي تويع سود سالانه در نظر گرفته كه معادل 91 درصد از درآمد است،7 بانك هم از درآمد 1.9 هزار ميليارد توماني حاضر به توزيع سود بيش از هزارو 462 ميليارد توماني شده اند تا صنعت بانكداري حايز رتبه دوم شود.
صنايع مخابرات با يك شركت، خودرو با 30 شركت ، محصولات شيميايي با 23 شركت، شركت هاي چند رشته ايي با 4 شركت، سيمان با 29 شركت، فرآورده هاي نفتي با 4 شركت، كاني هاي فلزي با 8 و داوريي 27 شركت هم با توزيع سود بيش از 1.4 هزار ميليارد توماني تا حداقل 281 ميليارد توماني از ديگر صنايع بورسي بودند كه بيشترين رقم توزيع را داشته اند.
ارسال نظر