بورس تهران همگام بورس های جهان شد
با اتمام ساعات معاملات روز سه شنبه 90.05.18 شاخص بازار اول ( تالار اصلي ) با 346 واحد کاهش به رقم 20912 واحد رسيد . همین وضعيت را در شاخص بازار دوم (تالار فرعي) شاهد هستيم بطوريكه شاخص تالار فرعي در اين روز با ثبت 155 واحد کاهش عدد 29751 واحد را تجربه كرد. شاخص كل نيز در روز جاري با 374 واحد کاهش به رقم 24596 واحد رسيد.
گفتني است ارزش كل معاملات اين روز به رقم 655 میلیارد ریال رسید. همچنین در این روز ملی صنایع مس ایران با 75 واحد کاهش شاخص ، بیشترین تاثیر منفی را بر جا گذاشت.
بازار امروز در حالی آغاز شد که ریزش شدید قیمتهای جهانی در بورس تهران آشکارا تأثیر گذار بود و سهم های مرتبط با گروه روی، سرب و مس همگی با صف فروش مواجه شدند تأثیر این جو منفی باعث شد که سایر شرکتها نیز از عرضه ها بی نصیب نمانند و در کل روز منفی بورس تهران رقم بخورد اما با بهبود قیمتهای جهانی در طول ساعت معاملات اکثر صفها برچیده شد و در بسیاری از نمادها قیمتها از سمت منفی به بالا حرکت کرد که باعث امیدواری سهامداران شد و به نظر می رسد که طی معاملات فردا یا حداکثر شنبه هفته آینده روند معاملات بهبود یابد.
در بازار امروز مورد توجه ترین سهم بازار شرکت صدرا بود که با توجه به عرضه های سنگین اما باز هم تقاضاهایش از عرضه ها فزونی گرفت و در نهایت صف خرید شد این نشانه خوبی برای بازار است زیرا هر زمان صدرا در بازار روند مثبت به خود می گیرد سایر سهام نیز از آن پیروی می کنند و آلارم امروز صدرا قطعا در معاملات فردا تأثیر گذار است.
در گروه برق هم افت قیمت مس باعث خوشحالی نسبی سهامداران این صنعت شد که می توانند در صورت تداوم این روند انتظار رشد سود آوری از شرکتهای برقی را داشته باشند.
در گروه خودرویی ها فعلا سایپا در محدوده کف قیمتی خود 200 الی 205 بازی می کند و به نظر می رسد بعد از جذب سهام فروشندگان امکان رشد در این نماد با توجه به نمودارهای تکنیکی وجود داشته باشد و همین امر سبب شده که حجم معاملات در این نماد زیاد باشد.
در بازار فرابورس هم بازار خرید و فروش حق تقدم داغ است و حق تقدم بانک آرین، بانک دی، سرمایه گذاری میراث فرهنگی، بانک گردشگری جزء پر طرفدارها هستند اما اشکال عمده این بازار عدم شفافیت اطلاعات نسبت به بورس است که ممکن است سهامداران را دچار اشتباه کند به همین دلیل نوسانات در تابلوی فرابورس هم زیاد است.
به اعتقاد اهالی تالار دلیل منفی شدن معاملات آتی سهام در بورس تهران نیز افت قیمت جهانی کالاهای اساسی است چون اکثر نمادهای حاضر در معاملات آتی وابسته به قیمتهای جهانی هستند.
خبر دیگر در بازار روز جاری هشدار به خریداران تسهیلات مسکن بود که نباید غیر از کارگزاران رسمی بورس به خرید و فروش و تسهیلات اقدام نمایند شاید همین امر سبب شود که از این پس حجم معاملات امتیاز تسهیلات مسکن در فرابورس افزایش یابد.
در نماد حفاری شمال هم نمودارهای تکنیکی خبر از رشد قیمت سهام می دهند اما تا کنون سیگنال قوی از سوی این سهم در بازار ارسال نشده و هنوز عقب ماندگی خود را نسبت به سایر تجهیزاتی ها جبران نکرده است که مهمترین دلیل آن افت کمتر قیمت در زمانی بوده که تجهیزاتی ها مدام منفی می خورند.
در خاتمه به نظر می رسد با توجه به رشد اندک قیمت جهانی کالاهای اساسی در اواسط روز جاری و جبران بخشی از افت های روز گذشته فردا بورس تهران روند بهتری را مشاهده می کند.