سه‌شنبه ۱۸ مرداد ۱۳۹۰ - ۱۴:۲۲

درگیری مجدد مرزی و شهادت 5 سرباز ایرانی توسط تروریست ها

کد خبر : ۵۲۳۶۵

بعد از درگیریهای گسترده میان پاسداران ایرانی و تروریستهای پژاك، این بار 5 تن از پرسنل مهندسی نیروی انتظامی در منطقه مرزی ماكو به شهادت رسیدند.

به گزارش خبرنگار "آینده"، یك تیم 5 نفره از پرسنل مهندسی نیروی انتظامی كه برای تعمیر موتور برق یك میله مرزی در منطقه بورالان ماكو به برجك رفته بودند، در حین برگشت با كمین تروریستها مواجه می شوند كه متاسفانه هر 5 تن ب شهادت می رسند.

یك نفر از این شهدا افسر، یك نفر درجه دار و 3 نفر دیگر هم از سربازان بوده اند.

گفتنی است این حادثه حوالی ساعت 15 دیروز در نزدیكی روستای چوخور چالدران روی داد كه طی آن خودروی حامل جان بركفان ناجا نیز منهدم شد.

درخواست گروهك پژاك برای مذاكره با ایران

همزمان با این اقدامات تروریستی، روزنامه شرق نوشت: پس از یك ماه درگیری نظامی در مناطق مرزی كشور و اعمال فشارهای دیپلماتیك علیه گروهك پژاك، به منظور متوقف كردن تحركات آنها در مناطق كردنشین كشور، رهبر این گروهك از آمادگی مذاكره با ایران سخن به میان آورده است. پژاك كه سال‌هاست در لیست گروه‌های تروریستی ایران و آمریكا قرار گرفته است در حالی آمادگی خود را برای مذاكره با ایران اعلام كرده كه طی هفته‌های گذشته مناطق مرزی ایران و كردستان عراق مورد حملات توپخانه‌های جمهوری اسلامی ایران قرار گرفته و درگیری‌های نظامی گسترده‌ای میان اعضای سپاه پاسداران ایران و نیروهای مسلح پژاك گزارش شد. بر همین اساس هوشیار زیباری، وزیر امور خارجه عراق طی یك تماس تلفنی از علی‌اكبر صالحی خواسته بود حملات توپخانه‌ای به مناطق مرزی كردستان را متوقف كنند. با این حال ایران با به حق خواندن حمله به گروه‌هایی كه منافع ایران را با خطر مواجه می‌كنند، این درخواست را رد كرد. همچنین تهران در غیاب سفیر آلمان در ایران، كادن باخ، كاردار این كشور را به وزارت امور خارجه احضار كرد تا مراتب اعتراض خود به اقامت عبدالرحمان حاج‌احمدی، رهبر این گروهك در آلمان را اعلام كند. در ادامه تحركات دیپلماتیك، علی‌اكبر صالحی، وزیر امور خارجه ایران در گفت‌وگوی تلفنی با گیدو وستروله، همتای آلمان خود، خواهان «برخورد جدی» دولت آلمان نسبت به حضور رهبر گروهك پژاك در این كشور شد.

عبدالرحمان حاج‌احمدی، سركرده گروهك پژاك اسفندماه سال ۱۳۸۸ یك‌بار توسط پلیس آلمان در شهر كلن بازداشت شده بود. این بازداشت همزمان با انجام حملات دولت تركیه علیه ‌نیروهای حزب كارگران كردستان (پ.‌ك.‌ك)، در اروپای شمالی صورت گرفت اما بازداشت او بیشتر از دو روز به طول نینجامید.

حال پس از حدود یك ماه، تحركات نظامی و دیپلماتیك ایران علیه گروهك پژاك، عبدالرحمان حاجی‌احمدی، رهبر این گروهك گفت كه این گروه آماده مذاكره با ایران است و بر این باور است كه موضوع كرد‌ها باید از طریق روش‌های مسالمت‌آمیز حل شود.

به گزارش دیپلماسی ایرانی، وی در گفت‌وگو با RUDAW این نكته را خاطرنشان كرد كه پژاك آماده است، سلاح‌های خود را زمین بگذارد چرا كه جنگ به كرد‌ها برای دسترسی به حقوق سیاسی و فرهنگی در ایران كمك نمی‌كند.

سركرده این گروه تروریستی در حالی از حقوق كردها سخن می گوید كه اكثر قربانیان عملیاتهای آنها شهروندان كرد ایرانی به ویژه زنان و كودكان و مردم عادی بوده اند كه از جمله چندی پیش در میدان سنندج به شهادت رسیدند.

حاجی احمدی افزود: ما باید راهكاری سیاسی و صلح‌آمیز پیدا كنیم. این در حالی است كه در هفته‌های اخیر نزدیك به 16نفر از تروریستهای این گروهك در جریان حملات سپاه به پایگاه‌های پژاك كشته شده‌اند.

به نظر می‌رسد كه با افزایش فشارها علیه گروهك پژاك، رهبر این گروهك مسیر جدیدی را در ادامه حركت جریان خود در دستور كار قرار داده و در پی تجربه راهی است كه پیش از این گروهك‌های كردی چون كومله و حزب دموكرات كردستان پیموده‌اند.

اشتراک گذاری :
ارسال نظر