سه‌شنبه ۲۵ مرداد ۱۳۹۰ - ۱۵:۵۴
مستطيل شيشه اي تالار

پایان تثبیت قیمتها در ایران

ورود بانک پاسارگاد به بورس پس از مدتها به عنوان بزرگترین، بانک کشور از لحاظ سرمایه نیز با استقبال خوب همراه شد ولی باعث افت قیمت نمادهای دیگر به دلیل تأمین نقدینگی مورد نیاز خرید این سهم شد
کد خبر : ۵۲۷۶۷

با اتمام ساعات معاملات روز سه شنبه 90.05.25 شاخص بازار اول ( تالار اصلي ) با 27 واحد افزایش به رقم 21338 واحد رسيد . همین وضعيت را در شاخص بازار دوم (تالار فرعي) شاهد هستيم بطوريكه شاخص تالار فرعي در اين روز با ثبت 36 واحد افزایش عدد 30277 واحد را تجربه كرد. شاخص كل نيز در روز جاري با 30 واحد افزایش به رقم 25090 واحد رسيد.

گفتني است ارزش كل معاملات اين روز به رقم 1292 میلیارد ریال رسید.

همچنین در این روز مدیریت سرمایه گذاری امید با 33 واحد افزایش شاخص ، بیشترین تاثیر مثبت را بر جا گذاشت و در مقابل ملی صنایع مس ایران با 23 واحد کاهش ، بیشترین تاثیر منفی را بر روی شاخص داشت.

بنا بر گزارش بورس نیوز ؛ شب گذشته برای فعالان بورس و بنگاه داران کشور مصادف با خبر جالبی بود زیرا وزیر صنعت و معدن و تجارت در نشست خود با قطعه سازان و خودرو سازان از پایان دوره تثبیت قیمتها با توجه به آزاد سازی یارانه ها سخن گفت و همین امر سبب شد که دوباره موج تقاضای خرید برای سهام خودرو سازان در بورس طی روز جاری ایجاد شود اما با توجه به تأیید و تکذیب های مکرر مسئولان در خصوص اخبار مختلف این بار سرمایه گذاران با احتیاط بیشتری عمل کردند و هیجان کمتری بخرج دادند.

در بین خودرو سازان آن دسته که تولید ال 90- ریو و مگان دارند یعنی کارخانه های پارس خودرو، سایپا شاید بیشترین منفعت را از این امر ببرند چون حاشیه اختلاف این خودروها با کارخانه در حال حاضر زیاد است و به همین دلیل بیشتر هم مورد توجه قرار گرفتند و زامیاد هم بدلیل تقاضای بالای وانت های تولیدی و احتمال اجرای افزایش سرمایه بیشترین توجه را به خود جلب کرد.

ورود بانک پاسارگاد به بورس پس از مدتها به عنوان بزرگترین، بانک کشور از لحاظ سرمایه نیز با استقبال خوب همراه شد ولی باعث افت قیمت نمادهای دیگر به دلیل تأمین نقدینگی مورد نیاز خرید این سهم شد در حال حاضر ارزش روز این بانک در بورس برابر با دو بانک دولتی تازه خصوصی شده ملت و تجارت است که جای تأمل و بررسی دارد.

از سوی دیگر سرمایه گذاری امید در روز اول فروش اوراق اجاره با نرخ 17.5 درصد توانست به سرعت این اوراق را به فروش برساند و با توجه به عقد قرارداد توسعه حوزه نفتی دارخوین طی روز جاری به شدت مورد توجه قرار گرفت و معاملات پرحجمی را در محدوده مثبت تابلو به نمایش گذاشت البته سرمایه گذاری سپه به دلیل قرابت خود با "وامید" هم مورد توجه واقع شد.

شرکت بالاس نیز تحت تأثیر احتمال دریافت قرارداد های جدید امروز در حداکثر درصد مثبت معامله شد هر چند که معاملات پرحجمی را پشت سر نگذاشت و عموماً فضای سهام موجود در فرابورس هم طی روز جاری مثبت بود به نظر می رسد که نوسان گیران بورس فعلا به فرابورس کوچ کرده اند.

در نماد صندوق بازنشستگی هم خبر از فروش سهام زیر مجموعه ها به قصد شناسایی سود در سال مالی جاری شنیده می شود که همین امر سبب شده برخی نگاهها به این نماد معطوف شود.

در نماد داده پردازی هم پس از چند روز شاهد عرضه سنگین سهام بودیم هرچند که باعث ریزش صف خرید نشد و هنوز تقاضا به واسطه قرارداد جدید این شرکت برای سهام آن وجود دارد.

قیمت جهانی نفت هم در بازار جهان کمی افزایش یافت و بواسطه آن برخی سهام پتروشیمی ها هم توانستند رنگ سبز را در تابلو ببینند و اگر رشد قیمت نفت تداوم بیابد این گروه بیشتر مورد توجه واقع می شود.

در نماد سرمایه گذاری شاهد هم بلوک سهام طی روز جاری جابجا شد که تحولات بعد از اعمال افزایش سرمایه است و تک سهم هایی چون تکین کو، تکنوتار، ذغال سنگ نگین طبس، موتوژن، حمل و نقل پتروشیمی، نسوز آذر و ... هم مورد توجه فعالان بورس هستند که به سهام کوچک علاقمند هستند.البته نماد "کاذر" خب فروش بلوک سهام سرامیک های اردکان باعث تشکیل صف خرید در این نماد شده است.

در مجموع بازار روز جاری نشانه هایی از تقویت را به همراه داشت که در صورت تداوم اخبار مثبت این روند ادامه خواهد داشت.

اشتراک گذاری :
ارسال نظر