شنبه ۰۵ شهريور ۱۳۹۰ - ۱۰:۰۲

وجود زدوبندها در واردات خودرو

کد خبر : ۵۳۱۵۴

ایسنا: رييس كميسيون حمل‌و‌نقل اتاق بازرگاني، صنايع و معادن تهران با ارائه توضيحاتي در مورد علت كاهش واردات خودرو از جمله علل آن را سهميه‌بندي و زدوبند در واردات خودرو ذكر و تصريح كرد: محدوديت‌هاي قبلي واردات خودرو همچنان وجود دارد.

مسعود خوانساري در مورد كاهش 50 درصدي واردات خودرو طي چهار ماهه امسال به اقدام تعيين كردن استانداردها توسط وزارت صنايع به جاي توجه به نمايندگي‌هاي پس از فروش اشاره كرد و گفت: از ابتداي سال 89 واردات خودرو را موردي كردند و تنها به برخي شركت‌ها اجازه واردات دادند و به نوعي اين كار را سهميه‌بندي كردند كه همين باعث شد در بازار واردات خودرو فسادي به وجود آيد و زدوبندهايي صورت بگيرد تا در نهايت قيمت خودرو افزايش و ميزان واردات خودرو كاهش يابد.

وي ادامه داد:‌ همچنين هرچند مدتي پيش اعلام كردند واردات خودرو آزاد شده اما هنوز به صورت جدي اين موضوع اجرا نمي‌شود و محدوديت‌هاي قبلي وجود دارد.

رييس كميسيون حمل‌و‌نقل اتاق تهران در ادامه با اشاره به تعرفه 90 درصدي واردات خودرو كه با احتساب عوارض‌هاي مختلف از جمله عوارض شماره‌گذاري اين ميزان به 124 درصد مي‌رسد، آن را باعث افزايش قيمت خودروهاي وارداتي ذكر كرد و افزود: چگونه است كه براي محصولات كشاورزي مانند پرتقال و برنج تعرفه صفر يا تعرفه‌اي پايين در نظر مي‌گيرند و به فكر كشاورزان نيستند اما در مورد خودرو به دليل حمايت از دو خودروساز كشور تعرفه 90 درصدي براي آن لحاظ مي‌كنند و باعث مي‌شوند خودروهاي داخلي با كيفيت پايين به فروش برسند؟

وي بالا بودن تعرفه واردات خودرو را نيز علت ديگر كاهش واردات خودرو عنوان كرد و متذكر شد:‌ چگونه است كه تعرفه 90 درصدي براي خودرو و تعرفه صفر درصدي براي برخي كالاهاي ديگر در نظر مي‌گيرند؟ حداقل بايد نرخ‌هاي تعرفه نزديك به هم باشند نه اين‌كه بين تعرفه كالاها اين گونه فاصله وجود داشته باشد.

اشتراک گذاری :
ارسال نظر