سه‌شنبه ۰۵ مهر ۱۳۹۰ - ۱۶:۴۵

شیوه اخراج نمایندگان از مجلس تعیین شد

کد خبر : ۵۴۷۵۵

حداكثر برخورد با نمایندگان خاطی در مجلس، لغو اعتبار نامه وی خواهد بود.

به گزارش خبرآنلاین، مجازات​های انتظامی نمایندگان متخلف پس از دو جلسه مذاكره و بحث و بررسی به تصویب نهایی مجلس رسید. در ماد چهار طرح نظارت بر نمایندگان آمده است: هیات نظارت بر نمایندگان باتوجه به اهمیت تخلفات و شرایط و موقعیت ارتكاب آنها نسبت به اعمال یك یا چند مجازات انتظامی ذیل اتخاذ تصمیم می‌كند.

الف- تذكر شفاهی بدون درج در پرونده. ب- تذكر كتبی با درج در پرونده. ج- اخذ تعهد كتبی مبنی بر عدم تكرار تخلف. د- كسر حقوق از یك ماه تا یكسال به میزان یك دوم. ه- تعویق نطق نماینده به مدت شش ماه تا یك سال. و- محرومیت از سفرهای خارجی. ز- محرومیت از عضویت در مجامع و شوراها یا كمیته‌های تحقیق و تفحص. ح- محرومیت از نامزدی برای عضویت در هیئت رئیسه مجلس و كمیسیونها. ط- لغو عضویت در مجامع و شوارها و یا كمیته‌های تحقیق و تفحص. ی- لغو عضویت در هیئت رئیسه مجلس و كمیسیونها. ك- اعلام یك یا چند تخلف نماینده در جلسه غیرعلنی توسط رئیس‌جمهور. ل- اعلام یك یا چند تخلف نماینده در جلسه علنی توسط رئیس مجلس. م- محرومیت از شركت در جلسات مجلس و كمیسیون‌های تخصصی تا سه ماه با پیشنهاد هیئت نظارت و تصویب مجلس در جلسه غیرعلنی و ن- لغو اعتبارنامه نماینده به پیشنهاد هیئت نظارت و تصویب مجلس در جلسه غیرعلنی

بر اساس تبصره​های این ماده، مجازات‌های انتظامی موضوع بندهای «ك» و «ل» این ماده پس از تصویب در جلسه مشترك اعضای هیئت رئیسه و هیئت نظارت قابل اعمال می‌باشند.

برای اجرای محرومیت نمایندگان از شركت در جلسات مجلس و كمیسیون​ها و لغو اعتبارنامه​های آنها؛ باید  در جلسه رسمی غیر علنی قبل از رای گیری در این خصوص، ابتدا گزارش هیات نظارت قرائت سپس نماینده متخلف كه می‌تواند نیمی از وقت خود را به یكی از نمایندگان بدهد به مدت نیم ساعت دفاعیات را مطرح می‌نماید.

همچنین اجرای مصوبات مجلس در این موارد مستلزم تایید شورای نگهبان می‌باشد. یعنی لغو اعتبار نامه نمایندگان پس از تصویب در مجلس باید به تایید شورای نگهبان برسد.

دست​های بسته نمایندگان/از رای هیات نظارت بر نمایندگان نمی​توان به مراجع قضایی شكایت كرد
بر اساس یكی از مصوبات امروزمجلس، نمایندگان نمی​توانند از رای نهایی هیات نظارت بر نمایندگان علیه خودشان، به مراجع قضایی شكایت كنند.

این موضوع تبصره ماده 6 طرح نظارت بر نمایندگان بود كه نمایندگان زیادی پیشنهاد حذف و اصلاح آن را دادند اما مصوب نشد و در نهایت اصل تبصره مصوب گردید.

در ماده6 طرح نظارت بر نمایندگان آمده است: تصمیمات هیات نظارت قطعی است در غیر این صورت نماینده حق اعتراض به مدت ده روز به هیات تجدیدنظر دارد. براساس این ماده هیات تجدیدنظر متشكیل از اعضای هیات رئیسه و روسای كمیسیون​های مجلس می​باشد. در تبصره این ماده نیز آمده است: تصمیمات هیات تجدیدنظر و مجلس درباره نمایندگان در اجرای قانون قابل طرح در مراجع قضایی نیست.

رضا عبدالهی نماینده ماهنشان با بیان اینكه هر انسانی حق اعتراض به رای محاكم قضایی را هم دارد و می تواند درخواست تجدید نظر كند، پرسید: چرا این حق را از نمایندگان می​گیرید؟ از طلا گشتن پشیمان گشته​ایم، مرحمت فرموده ما را یك فرد عادی تلقی كنید نه یك نماینده با حقوق و اختیارات نمایندگی! اگر هیات نظارت بر نمایندگان الكی رایی داد تكلیف من نماینده چه خواهد بود؟

مهدی سنایی نماینده نهاوند هم گفت: این حق مصرح در قانون اساسی است، مگر می توان نمایندگان را از آن مستثنی كرد؟ چطور می خواهید به نمایندگان تحكم كنید كه علیه رای هیات نظارت بر نمایندگان اعتراض نكنند؟

محمد كاظم دلخوش هم از این همه قدرت دادن به هیات نظارت بر نمایندگان ابراز نگرانی كرد و گفت: به فكر این باشید كه در مجلس بعد ممكن است تركیب نمایندگان تغییر كند.

واكنش رئیس مجلس به همه این تذكرات این بود كه چون لغو اعتبارنامه نمایندگان به تصویب مجلس و تایید شورای نگهبان می​رسد، حكم قانون را دارد و كسی نمی​تواند از آن به مراجع قضایی شكایت كند!

محمدمهدی مفتح هم خطاب به او گفت كه این موضوع تنها در مورد قوانین مصوب صادق است و حتی امام(ره) هم اعلام كرده​اند كه می​شود به نظر شورای نگهبان هم اعتراض كرد.

با وجود تمامی این مذاكرات، نمایندگان نهایتا به محدود شدن بیشتر خودشان رای دادند و اصل ماده 6 مصوب شد. به این ترتیب در سورت ارائه رایی از سوی هیات نظارت بر نمایندگان، نمی توان از آن به دستگاه قضایی شكایت برد و هرچه باشد لازم الاجراست.
اشتراک گذاری :
ارسال نظر