بررسی دامنه نوسان؛ حجم مبنا و معرفی ابزارهای مالی جدید
معاون اجرایی سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به نهایی شدن دستور العمل ابزار اختیار معامله قراردادهای آتی سهام و کالا، از طراحی ابزار جدید اوراق قرض الحسنه برای انجام فعالیت های عام المنفعه و بازسازی اماکن متبرکه خبر داد.
علی سعیدی در گفتگو با بورس نیوز اظهار داشت: دستورالعمل ابزار معاملات اختیار معامله و نیز بررسی موضوعاتی همچون نحوه تخصیص گروه های مختلف دارایی در این ابزار نهایی شده و به زودی به کمیته فقهی بورس ارسال می شود.
در این زمینه قرارداد اختیار معامله برای دارایی هایی که مبنای آن شامل سهام، کالا و یا قرارداد های آتی است، تعریف شده که پس از موافقت کمیته فقهی و راه اندازی سامانه معاملات مورد نظر برای این ابزار، عملیاتی خواهد شد.
مدیریت پژوهش، توسعه و مطالعات اسلامی سازمان بورس با اشاره به طراحی اوراق قرض الحسنه و عرضه آن از طریق فرابورس در آینده ای نزدیک، افزود: به منظور انجام مقاصد عام المنفعه و با هدف کمک به بازسازی اماکن مقدس، بنا به درخواست شرکت بازسازی حرم های مطهر، ابزاری تعریف شده تا از طریق بازار سرمایه، صاحبان نقدینگی نیز بتوانند در این امور پر خیر و برکت شرکت کنند.
وی با بیان اینکه اوراق قرض الحسنه هیچ سود مادی برای مالک آن نخواهد داشت، یاد آور شد: عرضه این اوراق فارغ از دامنه نوسان موجود در معاملات بوده و طی دو هفته آینده نیز، برای بررسی تکمیلی به کمیته تدوین مقررات بورس ارسال خواهد شد.
سعیدی از مطالعات گسترده در طرح های توسعه ای مختلف از جمله بررسی دامنه نوسان و حجم مبنا در معاملات سهام شرکت های بورسی نیز سخن گفت و در عین حال در خصوص امکان معاملات ارز در بازار سرمایه افزود: سیاست گذار بازار پولی در کشور بانک مرکزی بوده و از اینرو نظارت و کنترل تمامی معاملات ارز در دست این نهاد است. از طرفی با توجه به نوسان شدید بازار ارز و از طرفی نبود بازار نقدی استواری در آن، ابزاری همچون قرارداد آتی ارز در بازار سرمایه غیر قابل تعریف می باشد.
این مقام مسئول از توسعه روابط بین المللی و ایجاد خطوط همکاری با بازارهای سرمایه خارجی نیز خبر داد و افزود: هر چند بورس کشورهای قدرتمند، بازار سرمایه ایران را به عنوان رقیب جدی خود به شمار آورده و نسبت به ارتقاء جایگاه هر چه بیشتر آن در دنیا کار شکنی می کنند اما در حال حاضر سازمان بورس با توسعه روابط و ارسال هر شش ماه یکبار بولتن های بین المللی به کشورهای مختلف و سفارت خانه های خارجی ساختار و ابعاد آنرا معرفی کرده که این خود تأثیر بسزایی در تغییر برخی نگاه های مغرضانه در مجامع رسمی و جهانی شده است.