شنبه ۱۴ آبان ۱۳۹۰ - ۰۸:۴۴

ايران سومين كشور پرمخاطره طبيعي جهان است

کد خبر : ۵۶۸۱۸
به گزارش ايرنا ، جواد بلورچي در همايش توانمندي هاي زمين شناسي و معدني غرب كشور در سنندج افزود: از 40 پديده مخاطره آميزي كه در جهان وجود دارد كشور ما به دليل زمين شناسي جوان آن بيش از 30 مورد آن را تجربه كرده است.

وي با بيان اينكه ساليانه حدود 10 درصد از توليد ناخالص ملي كشور هزينه اين مخاطرات مي شود، افزود: در ليست مخاطرات با بيش از 10 هزار كشته در جهان سه بار نام ايران ديده مي شود و اين نشان مي دهد كه هزينه مقاوم سازي، كاهش خسارت و به عبارتي آن طور كه بايد هزينه حفظ جان نكرد ه ايم.

وي با اشاره به اينكه تغييرات اقليمي، كشور ما را براي بيابان زايي مساعد كرده است، گفت: ايران با ميانگين بارندگي ساليانه 250 ميلي متر و محدود بودن رودخانه هاي دايمي نياز آب خود را از طريق سفره هاي زيرزميني تامين مي كند.

وي افزود: برداشت بيش از اندازه آب هاي زيرزميني موجب پديده فرونشست در مناطق متعددي از كشور شده است.

بلورچي با اشاره به اينكه نرخ فرونشست ساليانه چهار ميلي متر در كشورهاي پيشرفته بحراني قلمداد مي شود، گفت: در سال 85 نرخ فرونشست در كشور ما 17 سانتيمتر در سال بوده كه در سال جاري به 36 سانتيمتر در سال افزايش پيدا كرده است.

وي با هشدار نسبت به اتمام ذخاير آب هاي زيرزميني و بحران تامين آب گفت: سهم برداشت آبهاي زيرزميني در دنيا 70 درصد به كشاورزي ، 20 درصد به صنعت و 10 درصد به شرب و مصارف خانگي اختصاص دارد اما در كشور ما 93 درصد آب هاي زيرزميني صرف كشاورزي مي شود.

وي با بيان اينكه آبخوان هاي كشور سيل نزولي پيدا كرده اند و به سمت اتمام مي روند، افزود: افزايش فروچاله هايي با 30 متر قطر و 35 متر عمق پديده اي ديگري است كه به دليل اين برداشت هاي بي رويه در نقاطي از كشور ايجاد شده اند.

رييس گروه زمين شناسي مهندسي سازمان زمين شناسي كشور با بيان اينكه در 39 سيل بزرگ 25 سال گذشته هزار ميليارد تومان به كشور خسارت وارد كرده است افزود: خسارت ناشي از سيل در كشور 25 درصد رشد داشته است.
اشتراک گذاری :
ارسال نظر