يکشنبه ۱۳ آذر ۱۳۹۰ - ۱۰:۵۲

33 میلیارد یارانه نقدی دادیم اما 15 میلیارد وصولی داشتیم

کد خبر : ۵۸۱۳۶
شفاف:سید رضا اکرمی نماینده تهران و عضو کمیسیون فرهنگی مجلس در گفت و گو با خبرنگار شفاف با اشاره به گزارششفاهی دولت مبنی بر کسری 8 هزار میلیاردی بودجه، گفت: آنچه که رییس دیوان محاسبات به ما گفت بیش از این ها بود.
وی با اشاره به کسری بودجه تصریح کرد: اصل هدفمند کردن یارانه ها کار خوبی بود و مصرف بیش از اندازه منطق اجتماعی، اقتصادی و صنعتی ندارد و مردم باید در مصرف کوشش کنند .
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با بیان اینکه در اجرای هدفمند کردن یارانه ها میان مجلس و دولت اختلافاتی وجود داشت،خاطرنشان کرد: مجلس عنوان می کرد هدفمندی یارانه ها ظرف 5 سال و با شیب ملایم باید اجرا شود اما دولت حداکثر سه سال را قبول داشت و می گفت در سه سال تمام کنیم و قیمت ها را آزاد کنیم .اما مجلس معتقد بود که اگر شیب ملایم نباشد تحمل در جامعه نیست ،گرانی زیاد می شود و نمی توانیم کنترل کنیم که سر انجام اجرا هدفمند کردن یارانه ها طی 5 سال قانون شد.
اکرمی یادآور شد: بنا بود از آنچه که بابت افزایش قیمت حامل های انرژی می گیریم 50 درصد را به مردم بدهیم 30 در صد به صنعت و تولید و 20 در صد را نیز دولت در موارد دیگری هزینه کند.اما تخلف از همین جا شروع شد یعنی بجای اینکه بنشینند و بررسی کنند که چقدر هزینه از هدفمندی یارانه دریافت می کنند و 50 درصدش را به مردم بدهند حتی بیش از 100 در صد به مردم دادند.بنابر این با کسری بودجه مواجه شدند که یا به استقرار از بانک مرکزی رسیدند و یا از بودجه های عمرانی زدند و در حال حاضر با مشکل مواجه شدند.
وی تاکید کرد: در کمیسیون فرهنگی رییس دیوان محاسبات گزارش داد و گفت ظرف 9 ماه 33 هزار میلیارد تومان به مردم دادیم در حالی که وصولی ما 15 میلیارد است.
این نماینده مجلس با اشاره به احساس گرانی در جامعه اظهار داشت:وقتی خرجمان مطابق دخلمان نباشد گرانی احساس می شود و معلوم است که قرض می گیرند نمی تواند بپردازند و این امر مسایل متعددی را بوجود می آورد.
اکرمی گفت: گزارش از اجرای هدفمندی یارانه ها در چند مرجع بررسی می کنند و خوشبختانه یک مرجع برای رسیدگی به این مسایل نداریم.البته در حال حاضر افرادی داریم که هزینه برق و گازشان بالا بوده از جمله مساجد که اصلا نتوانستند این هزینه ها را بپردازند و ما وصول نکردیم یعنی برخی بدهی ها را نپرداختند و وصولی ها کمتر است لذا امکان دارد گزارشات دیوان محاسبات و مراجع دیگر با هم متفاوت باشد.
وی با انتقاد از تاخیر در ارائه گزارش اجرای هدفمند کردن یارانه ها از سوی دولت تصریح کرد: تنها چیزی که در مجلس روی خط راه می رود آسانسور و بیرون از مجلس نیز قطار است.متاسفانه تعهد چندانی نسبت به اجرای قانون و آیین نامه و... وجود ندارد.
اشتراک گذاری :
ارسال نظر