سه‌شنبه ۲۹ فروردين ۱۳۹۱ - ۰۸:۲۹
بانک کار آفرین روی میز تحلیل بورس نیوز

از ارزش ذاتی تا درج در تابلو

بانك در عملكرد 9 ماهه خود در خصوص جذب سپرده ها و همينطور در زمينه اعطاي تسهيلات عملكرد بسيار مطلوبي داشته است. همچنين عليرغم افزايش سرمايه 50 درصدي، EPS باكاهش شديدي مواجه نشده است و تا كنون حدود 75 درصد بودجه را نيز پوشش داده است.
کد خبر : ۶۴۰۹۷

با توجه به اقبالي كه اخيراً اهالي بازار به صنعت بانكداري داشته اند و در اين ميان بانك كارآفرين كه در آستانه افزايش سرمايه 44 درصدي از محل تجديد ارزيابي دارايي هاي خود قرار گرفته بيش از بانكهاي ديگر با استقبال مواجه شده است در این گزارش به تحلیل آخرين وضعيت مالي اين بانك و مقايسه آن با سال گذشته می پردازیم:

به گزارش واحد تحلیل و مطالعات بورس نیوز، بانک كارآفرين با سرمايه 4500 ميليارد ريالي در اولين پیش بینی سال مالی 91 ، عايدي هر سهم خود را مبلغ 520 ریال اعلام کرده است. اين در حاليست كه بانك مذكور آخرين پيش بيني خود براي EPS سال مالي 90 را مبلغ 456 ريال اعلام نموده و در عملكرد 9 ماهه خود موفق به پوشش 75 درصدي آن شده بود.

در بخش درآمدهای مشاع که فعالیت اصلی بانکداری محسوب می شود ، بانک در گزارش 9 ماهه خود موفق به پوشش 80 درصدي بودجه شده است. این در حالیست که نسبت به گزارش 9 ماهه سال 89 ، درآمدهای مشاع با رشد 26.5 درصدی مواجه شده اند. با توجه به اينكه درآمدهاي مشاع ، خالص درآمدهاي حاصل از اعطاي تسهيلات و جذب سپرده ها هستند ذيلاً تسهيلات و سپرده ها نيز تشريح مي شوند.

1-1- حجم تسهيلات اعطايي؛ پيش بيني بانك اعطاي تسهيلات به ميزان 24.672 ميليارد ريال طي سال مالي 90 مي باشد كه در عملكرد 9 ماهه مبلغ 29.038 ميليارد ريال (17 درصد بيشتر از بودجه) اعطا كرده است. ضمن اينكه با كسر وصولي هاي تسهيلات سالهاي گذشته طي سال جاري پيش بيني جمع كل تسهيلات ، مبلغ 31.365 ميليارد ريال بوده است كه در عملكرد 9 ماهه 36.916 ميليارد ريال (17 درصد بيشتر از بودجه) محقق شده است. همچنين حجم تسهيلات در عملكرد 9 ماهه 90 در قياس با صورتهاي مالي 12 ماهه 89 رشد 28.6درصدي را نشان مي دهد. همچنين پيش بيني بانك براي سال 91 اعطاي 35.026 ميليارد ريال تسهيلات و با كسر وصولي هاي مربوط به سالهاي قبل مبلغ 42.593 ميليارد ريال مانده كل تسهيلات مي باشد.


1-2-تركيب تسهيلات از لحاظ سررسيد بشرح نمودار زير در بودجه 90 پيش بيني شده است. همانطور كه مشاهده مي شود 77 درصد تسهيلات جاري، 10 درصد سررسيد گذشته ، 3درصد معوق و 10 درصد مشكوك الوصول پيش بيني شده است.


طي عملكرد 9 ماهه 90 بانك تركيب تسهيلات از لحاظ سررسيد با تغييرات اندكي مواجه شده است. در نمودارهاي زير بودجه 91 با عملكرد 9 ماه از اين حيث مقايسه شده اند:


1-3-سود تسهيلات اعطايي؛ از محل اعطاي 13 نوع تسهيلات ، بانك طي 9 ماه مبلغ 4.728 ميليارد ريال سود كسب نموده است كه 55 درصد اين سود از محل مشاركت مدني با نرخ 24 تا 28 درصد بوده است. با توجه به بودجه 5.479 ميليارد ريالي كل سود تسهيلات ، بانك طي 9 ماه، 86 درصد بودجه را پوشش داده است ضمن آنكه نسبت به مدت مشابه سال قبل رشدي 28 درصدي مشاهده مي شود.


1-4- حجم سپرده ها؛ پيش بيني بانك براي سپرده هاي دريافتي طي سال مالي 90 برابر با 328.616 ميليارد ريال بوده است كه تا كنون بانك موفق به جذب 285.551 ميليارد ريال شده است (پوشش 87 درصدي بودجه). ضمن آنكه پس از احتساب مانده سپرده هاي سالهاي قبل و كسر مقادير تسويه شده ، عملكرد واقعي 9 ماهه 34.239 ميليارد ريال مي باشد كه حدود 91 درصد بودجه 90 را پوشش داده است. همچنين حجم سپرده ها در قياس با صورتهاي مالي 12 ماهه 89 رشد 8 درصدي را نشان مي دهد. در نمودار زير مانده سپرده ها طي 4 دوره مقايسه شده اند:


1-5- تركيب سپرده ها از نظر نرخ و سررسيد در عملكرد 9 ماهه 90 ؛ بخش عمده سپرده هاي دريافتي طي دوره مربوط به سپرده هاي كوتاه مدت با بهره 6 درصد (در حال حاضر اين سپرده با نرخ 7 درصد محاسبه مي شود) بوده است كه 70 درصد مجموع سپرده هاي جذب شده را تشكيل مي دهد.

1-6- سود سپرده ها ؛ پيش بيني بانك براي سال مالي 90 در مجموع 4.043 ميليارد ريال مي باشد كه طي 9 ماه 82 درصد آن تحقق يافته است. در اين ميان بخش عمده سود سپرده ها مربوط به سپرده 5 ساله بلند مدت با نرخ 15درصد (در حال حاضر اين سپرده با نرخ 20 درصد محاسبه مي شود) بوده است كه 76 درصد از مجموع را تشكيل مي دهد.

1- با کسر سهم سپرده گذاران از درآمدهای مشاع ، درآمدهای خالص بانک از این محل حاصل می شود كه مقايسه آن طي 4 دوره بشرح زير است:


2- اما در بخش درآمدهای غیر مشاع بانک كارآفرين طي 9 ماه 86 درصد بودجه را پوشش داده است.


3- با توجه به موارد فوق، مجموع درآمدها با پوشش 78 درصدی بودجه 90 گزارش شده است.


4-در بخش هزینه ها، 63 درصد هزینه های عمومی و اداری بودجه تا کنون محقق شده است كه البته با توجه به اينكه در ماه پاياني سال اين هزينه ها بدليل هزينه هاي عيدي و پاداش بشكلي مضاعف محقق خواهند شد پوشش كامل بودجه و حتي بيش از آن قابل تصور است. ضمن اینکه 97 درصد از هزینه های مطالبات مشکوک الوصول نيز تحقق يافته است.

5-با توجه به مطالب عنوان شده سود قبل از ماليات بانک با رشد 28 درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل و پوشش 79 درصدی بودجه و همچنین سود خالص بانک با رشد 27 درصدی و پوشش 75 درصدی گزارش شده است . ضمن اينكه سود خالص 91 به ميزان 2.338 ميليارد ريال پيش بيني شده است.


4- نسبتهاي مهم صنعت بانكداري؛ در اين بخش نسبتهاي مهم بانكداري براي بانك كارآفرين را طي جدول زير مشاهده مي كنيم:


8-ارزش ذاتي ؛ با استفاده از روش تنزيل جريانات آتي نقد و با توجه به روند سود آوري گذشته ميانگين رشد با استفاده از ميانگين هندسي 29 درصد محاسبه شد. در نتيجه ارزش شركت در سال 94 با P/E مرتبه 4 به ميزان 20.127 ميليارد ريال برآورد شد. سپس با نرخ تنزيل 25 درصد NPV شركت برابر با 14.454 ميليارد ريال برآورد شد و نهايتاً ارزش ذاتي هر سهم با توجه به سرمايه فعلي 3212 ريال حاصل شد.

نتيجه گيري:

با توجه به مطالب عنوان شده مي توان نتيجه گرفت كه بانك در عملكرد 9 ماهه خود در خصوص جذب سپرده ها وهمينطور در زمينه اعطاي تسهيلات عملكرد بسيار مطلوبي داشته است. همچنين عليرغم افزايش سرمايه 50 درصدي ، EPS با كاهش شديدي مواجه نشده است و تا كنون حدود 75 درصد بودجه را نيز پوشش داده است. با توجه به نرخهاي جديد سپرده ها انتظار مي رود حجم سپرده ها همچنان به رشد خود ادامه دهد ليكن با توجه به افزايش نرخ سپرده ها در صورت عدم استفاده صحيح از افزايش منابع و عدم تخصيص كاراي آن به مصارف، مطمئناً بر سهم بانك از درآمدهاي مشاع تاثيري كاهنده خواهد داشت .همچنين بانك در بخش درآمدهاي غير مشاع يا كارمزدي عملكرد بسيار مطلوبي را از خود به نمايش گذارده است.در حال حاضر سهام بانك با قيمت 2500 ريال و با P/E برابر با 5.4 مرتبه معامله مي شود و با توجه به پتانسيل هاي فراواني كه در خصوص رشد سودآوري عنوان شد و همينطور افزايش سرمايه 44 درصدي پيش رو كه از محل تجديد ارزيابي دارايي هاست و نيز درج خبر بازگرداندن جرايم مربوط به تسعير ارز به حساب بانكها به نظر مي رسد ، اين سهم با قيمتهاي فعلي كه حدود 78 درصد ارزش ذاتي آن است .

اشتراک گذاری :
ارسال نظر