چهارشنبه ۱۱ مرداد ۱۳۹۱ - ۰۶:۵۴

آرامش در بازار سكه‌آتی

کد خبر : ۷۲۷۷۴

گروه بورس كالا – سردار خالدی: مبادلات سكه ديروز تغيير زيادي نكرد و بازار قراردادهاي آتي آن به پيروي از بازار نقدي و عدم افت و خيز قيمت ارز با دامنه نوسان زير 2 درصد دنبال شد.

تحليلگران نبود اخبار خاص پيرامون وضعيت بازار ارز و از سويي صحبت‌هاي رييس بانك مركزي در راستاي آرامش بازار ارز را مهم‌ترين دلايل آرامش بازار عنوان كرده‌اند. انتشار برخي اخبار و گزارش‌هاي غير‌اقتصادي در قالب عوامل برونزاي سياسي از ديگر پارامترهايي بود كه روي روند مبادلات تاثير گذاشت و تشديد افت قيمت‌ها در دادوستدهاي صبح را تا حدودي كاهش داد، به طوري كه در برخي از سررسيدها قيمت سكه تحركات مثبتي نيز از خود نشان داد، اما در مجموع در شرايطي در بازار داخلي تغيير خاصي احساس نشد كه تغييرات قيمت طلا در بازارهاي جهاني به عنوان يكي ديگر از اهرم‌هاي تحريك کننده می‌تواند روي شرايط كنوني بازار تاثيرگذار باشد.
در بازارهاي جهاني همانطور که انتظار می‌رفت، عدم تعهد بن برنانکه رييس فدرال رزرو برای سیاست تسهیل کمّی در گزارش ارائه شده به سنا باعث شده خالص شاخص رفتار سفته‌بازانه در هفته پيش رو نسبت به هفته قبل کاهش یابد. براساس گزارش سايت اقتصاد آنلاین، تغییرات قیمت طلا در هفته گذشته به میزان زیادی ناشی از کاهش نگهداری بلندمدت طلا به میزان 4/56 تن بود که بیشترین میزان از ماه مارس تاکنون است.
اين در شرايطي است كه میزان اندکی (نزديك 2 تن) به فروش‌های سوداگرانه کوتاه‌مدت افزوده شده است.
انتظار می‌رود حجم زیاد موقعیت‌های فروش (5/167 تن در مقایسه با میانگین پنج ساله 8/95 تن) همراه با سایر عوامل باعث شود قیمت طلا در هفته‌هاي آینده زیر 1580 دلار به ازاي هر اونس نيز بيايد. بنابراین انتظار می‌رود وضعیت کلی معاملات در بازار طلا ضعیف باقی بماند و ثبات افزایش قیمت طلا در کوتاه‌مدت دور از انتظار باشد حتی با وجود اینکه به نظر می‌رسد امیدها برای سیاست تسهیل کمی هفته جاري به دلیل آغاز جلسه فدرال رزرو دوباره افزایش یابد؛ اما همچنان روند مبادلات در بازار طلا با نوسان رو‌به‌رو مي‌شود و دادوستدها در عين حال كه با اميدواري سرمايه‌گذاران با روند افزايشي مواجه مي‌شود، مي‌تواند شاهد روند كاهشي نيز باشد.
سرمايه‌گذاران نسبت به هرگونه افزایش ناگهانی قیمت طلا در کوتاه‌مدت خوش‌بین نیستند و این گونه افزایش‌ها را
(حتی اگر اتفاق بیفتند) باثبات نمی‌دانند. در مجموع معاملات بعدازظهر ديروز قراردادهاي آتي سكه در حالي كه از تحركات قيمت طلاي جهاني نيز وام گرفته بود شاهد كاهش تشديد افت قيمت‌ها در مبادلات صبح بود.


اشتراک گذاری :
ارسال نظر