بازگشت نگاه اقتصادهای دنیا به سمت طلا
به گزارش بورس نیوز، اما خبر داغ اين روزها همچنان مربوط به بازار ارز است، بطوریکه در این بازار نرخ دلار با افزايش 10 توماني به 2450 تومان رسيد. افزايش قيمت دلار در حالي بود كه به نظر می رسد تمامي مسئولين كمر همت به پايين آوردن قيمت دلار بسته اند.
از سويي مجلس به دنبال تشکیل كميته ارزي و برگزاری جلساتی در این کمیته بوده و از سوي ديگر طي خبرهاي رسيده سپاه پاسداران نيز وارد عمل شده است تا با دست هاي پشت پرده نابه ساماني هاي بازار ارز مقابله کند.
سیاوش سلیمانی، کارشناس معاملات بازار آتی سکه طلا در این رابطه به خبرنگار ما گفت: انتشار خبر نشست فردا میان ایران و گروه 1+5 در ترکیه موج مثبتی را به دلار داد تا همچنان پیشتازی خود را ادامه دهد. در حالیکه با پایان یافتن اولتیماتوم مجلس به دولت برای کنترل بازار ارز، به نظر نمی رسد دلار سودای عقب نشینی در سر داشته باشد. مجلس اما پیگیر این مسئله شده است و این بار علاوه بر بانک مرکزی، وزیر اقتصاد و حتی رییس جمهور نیز مورد سوال قرار گرفته اند.
وی در پایان خاطر نشان کرد: در ادامه هفته نیز با کاهش یافتن تقاضای دلار، واردکنندگان در انتظار کاهش قیمت این ارز و یا تثبیت قیمت آن هستند. اما اگر روند پیگیری ها ادامه پیدا کند کاهش قیمت دلار و به تبع آن اصلاح قیمت سکه نیز دور از انتظار نیست حال آنکه نشست ایران و گروه 1+5 می تواند روند را کاملاً تغییر دهد اما با توجه به حباب منفی سکه طلا، کاهش چشمگیری را نمی توان برای قیمت آن متصور شد.
براساس این گزارش، معاملات بازار آتي سكه طلا در بورس کالا اما برخلاف كاهش قيمت سكه نقدي روندی مثبت پيگيري شد و سکه قراردادهای آتی تحویل در شهریور ماه نیز تا سال بعد به تعطیلات رفت. بدین ترتیب تمامي سررسيدها با افزايش قيمت بسته شدند.
وجه تضمين اوليه قراردادها نيز از امروز دو ميليون و 850 هزار تومان اعمال خواهد شد. وجه تضمين اضافي 300 هزار توماني نيز همچنان برقرار است، بطوریکه كل وجه دريافتي 3 ميليون و 150 هزار تومان خواهد بود.
در بازارهاي جهاني نيز با توجه به بلاتكليفي هاي اقتصادي كاهش اعتماد مشتري و افزايش نرخ بيكاري در ايالت متحده كه همگي چشم انداز اقتصادي اين كشور را تيره و تار كرده، سرمايه گذاران را به سوي بازار طلا كشانده است.
این میان خبرهايی از افزايش خريد طلا از سوي بانك هاي مركزي دنيا به گوش مي رسد و احتمال ادامه برنامه تسهيل مقداري و كاهش ارزش دلار چشم انداز فلزات گرانبها را بيش از پيش مثبت كرده است.
البته با وجود اعلام دور جديد تسهيل مقداري در امريكا همچنان چين در مورد تزريق محرك هاي اقتصادي مقاومت كرده است. با این حال به نظر می رسد چشم انداز كلان اقتصادي دنيا به سوي طلا بازگشته است. از این رو انتظار می رود طلا همچنان به فعاليت هاي بانك هاي مركزي عكس العمل مثبت نشان دهد.
* آخرین آمار قیمتی بازار آتی سکه