احمدینژاد:موضوع هستهای ایران به ورطه لجبازی افتاده است
کد خبر : ۷۶۷۹۸
رییس جمهوری ایران و دبیرکل سازمان ملل دیدار و گفت وگو کردند
به گزارش خبرگزاری پانا، محموداحمدی نژاد و بان کی مون در خصوص مهمترین مسایل بین المللی از جمله تحولات خاورمیانه گفت وگو کردند.
موضوع سوریه یکی از مهمترین مباحث مورد بحث میان رییس جمهوری اسلامی ایران و دبیرکل سازمان ملل بود.
احمدی نژاد در پایان این دیدار -به درخواست بان کی مون- دفتر یادبود سازمان ملل را امضا کرد.
رییس جمهوری اسلامی ایران در این دیدار به عنوان رییس جنبش غیرمتعهدها (نم) مهمترین خواسته ها و دغدغه های اعضای گروه نم را با دبیرکل سازمان ملل در میان گذاشت.
احمدی نژاد، با بیان اینکه در نشست سران جنبش عدم تعهد در تهران حرف دل ملت ها و دغدغه آنان مطرح شد، اظهار امیدواری کرد که به عنوان روسای دو سازمان بین المللی، همکاری های خوبی برای برقراری صلح و ثبات در جهان با یکدیگر داشته باشند.
رییس جمهوری با تاکید بر لزوم گسترش ارتباط پیوسته میان جنبش عدم تعهد و سازمان ملل متحد افزود: باید گام های مؤثری در راستای اصلاح ساختار سازمان ملل برای ایجاد چارچوبی دموکراتیک و عادلانه در این سازمان برداشته شود تا در آن مجمع عمومی و دبیر کل از اختیارات کافی برای اجرای ماموریت های خود بهره مند باشند.
احمدی نژاد با اشاره به طرح مباحث مربوط به تحولات سوریه در اجلاس سران جنبش عدم تعهد اظهار کرد: درگیری ها در سوریه باید هر چه سریع تر متوقف شده و همگان به آغاز روند گفت وگو بر اساس عدالت بین طرف های مختلف در سوریه کمک کنند.
وی طرح تشکیل گروه تماس برای حل مسائل سوریه که در اجلاس سران جنبش عدم تعهد در تهران مطرح شد را مثبت ارزیابی و تصریح کرد: تلاش خواهیم کرد بر اساس تصمیماتی که در اجلاس سران جنبش عدم تعهد برای تشکیل این گروه تماس اتخاذ شد، کشورهای دیگری نیز به این طرح بپیوندند و امیدوارم آقای "اخضر ابراهیمی" نیز با تلاش های این گروه همراهی کند تا بتواند نقش مثبت و موثرتری در سوریه داشته باشد.
احمدی نژاد با بیان اینکه امروز موضوع هسته ای ایران به ورطه لجبازی افتاده است، خاطر نشان کرد: اگر همه در جهت کاهش دیدگاه های منفی تلاش کنند، در حل مساله موفق تر خواهیم بود.
رییس جمهوری با بیان اینکه در موضوع هسته ای ایران ادامه وضع کنونی به نفع هیچ کس نیست، گفت: قرار دادن مساله در مسیر رفع سوء تفاهم ها کمک بیشتری به حل آن خواهد کرد و به طور یقین سووالات و نگرانی های طرفین در مسیر همکاری راحت تر به پاسخ خواهد رسید.
احمدی نژاد درباره تهدیدهای رژیم صهیونیستی علیه ایران نیز اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران معتقد به آن نیست که پاسخ تهدید را با تهدید بدهد، اما رژیم صهیونیستی نیز نباید برای تهدید ایران مورد تشویق قرار گیرد و خوب است این تهدیدها محکوم شوند.
وی با تأکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران برای دفاع از خود آمادگی کامل دارد، گفت: نباید کسی فریب صهیونیست ها را بخورد و باید شرایطی را که به رژیم صهیونیستی اجازه می دهد روزانه سایر کشورها را تهدید به حمله نظامی کند، اصلاح شود و با توجه به مشکلات متعدد منطقه ما نباید مشکلات جدید ایجاد کرد.
دبیر کل سازمان ملل نیز در این دیدار با تقدیر و تجلیل از جمهوری اسلامی ایران به خاطر برگزاری موفقیت آمیز اجلاس سران جنبش عدم تعهد در تهران از برنامه ها و ملاقات های خود در حاشیه این اجلاس به نیکی یاد کرد و گفت: ملاقات بنده با رهبر معظم انقلاب اسلامی ملاقاتی ویژه و به یاد ماندنی بود.
دبیر کل سازمان ملل جمهوری اسلامی ایران را جزء معدود کشورهایی برشمرد که نقشی مؤثر در مسایل سوریه دارد و با بیان اینکه اخضر ابراهیمی تمایل دارد با طرح تشکیل گروه تماس برای حل مسایل سوریه همکاری کند، خواستار حمایت ایران از وی در مسیر اجرای ماموریت هایش شد.
بان کی مون در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به صحبت های مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا مبنی بر اینکه مساله هسته ای ایران از راه گفت وگو قابل حل و فصل است، تصریح کرد: مساله با راهکارهای فنی قابل حل و فصل کرد.
دبیر کل سازمان ملل همچنین خاطر نشان کرد: تهدید دیگر ملت ها از سوی هرکسی و به هر بهانه ای غیرقابل قبول است.
ارسال نظر