يکشنبه ۲۶ آذر ۱۳۹۱ - ۰۰:۱۹

محدوديت‌ها را كم كم برداريد

کد خبر : ۸۳۷۳۷
دنیای اقتصاد– در اولين روز كاري هفته جاري، قيمت سكه اگر چه در بازار نقدي افت اندكي را شاهد بود اما در بازار قراردادهاي آتي در دورترين سررسيد بهمن‌ماه، ريزش قيمت‌ها به 5 درصد نزديك شد.

مبادلات بازار قراردادهاي آتي در شرايطي امروز اولين روز كاري هفته جاري را پشت سر گذاشت كه ميزان وجه تضمين دوباره به مرز 6 ميليون و 400 هزار تومان رسيد. البته از روز دوشنبه هفته جاري نماد سكه سررسيد اسفندماه روي سيستم معاملاتي قرار خواهد گرفت، اين در شرايطي است كه با انتشار اخباري پيرامون موافقت 1+5 با ارائه بسته تشويقي جديد به ايران و احتمال برگزاري مذاكرات در هفته‌هاي آتي، روند دادوستدها افت محسوسي را تجربه كرد. در اين ميان، ديروز معاملات بازار قراردادهاي آتي سكه در شرايطي افت قابل توجهي را تجربه كرد كه براي بازار نقدي اين كاهش قيمت زياد نبود.
سياوش سليماني يكي از كارشناسان بازار قراردادهاي آتي با بيان اينكه يكي از مهم‌ترين دلايل افت قيمت‌ها به اخبار مثبت و بسته تشويقي گروه 1+5 در قبال ايران پيرامون مباحث هسته اي بر مي‌گردد، افزود: روند دادوستدها در يكي دو روز آينده بيشتر با همان سير نوساني دنبال مي‌شود، اما ريزش قيمت‌ها ادامه نخواهد داشت و چه بسا اين روند دوباره همانند روزهاي ماقبل پس از ريزش اندك، با افزايش قيمت همراه شود.
سليماني در ادامه با اشاره به افزايش سطح اختلاف قيمت‌ها در بازار نقدي و بازار قراردادهاي آتي اظهار كرد: دادوستدهاي ديروز بازار در شرايطي انجام شد كه در سررسيدهاي دور همچون بهمن‌ماه اختلاف قيمت‌ها با بازار نقدي بيشتر شده بود و بازار سعي كرد خودش را بيشتر اصلاح كند، به همين دليل كاهش قيمت‌ها در سررسيدهاي دورتر به 5 درصد نزديك شد.
اين كارشناس بازار آتي در ادامه خاطرنشان كرد: علاوه بر پارامترهاي غير اقتصادي كه بيشترين تاثير را روي روند دادوستدها گذاشت، تغييرات قيمت طلاي جهاني در اين باره بسيار تاثيرگذار بوده است؛ در ماه دسامبر همواره روند مبادلات بازار طلا نزولي بوده اين در شرايطي است كه از هفته دوم ماه ژانويه با باز شدن بازارها كه مصادف با ماه بهمن است شرايط براي صعود قيمت‌ها فراهم مي‌شود. براساس گفته سليماني در ماه ژانويه اغلب صندوق‌هاي سرمايه‌گذاري دارايي‌هايشان را نقد مي‌كنند و موقعيت‌هايشان را مي‌بندند و همين روي تغييرات قيمتي تاثيرگذار است.
اين كارگزار بورس كالا در خصوص بازگشايي كدهاي جديد در بازار قراردادهاي آتي تصريح كرد: قرار است طي روزهاي آينده با موافقت مديريت قراردادهاي مشتقه، كدهاي معاملاتي جديد بازگشايي شود كه در صورت وقوع اين اتفاق، حجم و ارزش مبادلات بالا خواهد رفت و چه بسا موقعيت‌هاي خريداران نيز بيشتر شود. به باور سليماني بهتر است محدوديت‌هاي خريد و فروش يكسان شود و آنچه به عنوان محدوديت براي فروشنده تلقي مي‌شود براي خريدار نيز قابل پيگيري شود كه در هر صورت مي‌توان به بهبود اوضاع اميدوار بود.
به نظر اين كارشناس بهتر است اكنون كه دادوستدها به‌دور از التهاب در وضعيت عادي قرار دارد، شرايط خاص و ويژه را از بازار برحذر داريم. در مجموع در بازار روز گذشته افت قيمت‌ها در همه سررسيدها به تناسب فاصله زماني با شدت بيشتري دنبال شد؛ به طوري كه قيمت سكه سررسيد آذرماه با كاهش 28/2 درصدي در محدوده يك ميليون و 181 هزار تومان تا يك ميليون و
20 هزار تومان، سررسيد دي‌ماه با افت
94/3 درصدي در محدوده يك ميليون و 231 هزار تومان تا يك ميليون و 268 هزار تومان و سررسيد بهمن‌ماه با كاهش 81/4 درصدي در محدوده يك ميليون و 296 هزار تومان تا يك ميليون و 349 هزار تومان قرار گرفت.

قیمت طلا؛ اين هفته چه مي‌شود؟
در نظرسنجی این هفته سایت کیتکو از 26 نفر شرکت‌کننده؛ 12 نفر به افزایش، 5 نفر به کاهش و 9 نفر دیگر به عدم تغییر یا نوسان اندک بهای جهانی طلا در هفته جاری رای داده‌اند.
به اعتقاد کارشناسان اقتصادی، تحولات اقتصادی آمریکا به خصوص ادامه بن‌بست مالی این کشور و سیاست‌های انبساط پولی فدرال رزرو بیشترین تاثیر را بر تحولات قیمت طلا خواهد داشت. «آدریان دی» کارشناس ارشد اقتصادی تاکید کرد: بی‌شک وقوع رکود اقتصادی در آمریکا به ضرر قیمت طلا خواهد بود، ولی پایبندی فدرال رزرو آمریکا به اجرای سیاست‌های انبساط پولی بر بازار طلا تاثیرگذار خواهد بود.
به گزارش سایت طلا، برخی کارشناسان اقتصادی بر این باورند قیمت طلا در روزهای آینده بین 1675 تا 1725 دلار در هر اونس در نوسان خواهد بود ادامه تنش‌های سیاسی و درگیری‌های داخلی در خاورمیانه تاثیر قابل‌توجهي روي قیمت طلا خواهد گذاشت. همچنين در تازه‌ترين گزارش فاکس بیزینس، موسسه مالی بارکلی پیش‌بینی کرده است میانگین قیمت جهانی طلا در سال 2013 میلادی به کمتر از 1815 دلار در هر اونس خواهد رسید که این رقم نسبت به پیش‌بینی قبلی این بانک بیش از 4/2 درصد کاهش داشته است. میانگین قیمت هر اونس نقره نیز سال آینده به 05/32 دلار خواهد رسید. موسسه بارکلی در بیانیه ای افزود؛ گرچه چشم‌انداز بازار جهانی طلا در سال 2013 میلادی مثبت و امیدوار‌کننده است، ولی هنوز ریسک‌های زیادی اقتصاد جهانی و بازارهای مالی و کالا را تهدید می‌کند.
پیش‌بینی می‌شود قیمت هر اونس طلا در سال 2013 میلادی به کمتر از 1815 دلار برسد. اگر ارزش دلار طی ماه‌های آینده افزایش یابد قیمت جهانی طلا بر مبنای سایر ارزهای بین‌المللی افزایش خواهد یافت. میانگین قیمت هر اونس پلاتین نیز سال آینده با 4 درصد کاهش به کمتر از 1690 دلار خواهد رسید. اين در شرايطي است كه براساس گزارش رویترز برخي کارشناسان می‌گویند: تقاضای طلا نسبت به گذشته کاهش یافته است و فعالان کوتاه‌مدت بازارها به سوی سهام روی آورده‌اند. به گزارش بورس نيوز، تحلیلگران مارکت واچ معتقدند اعلام حمایت از وضعیت اقتصادی آمریکا می‌تواند سرمایه گذاران را به سمت سهام بکشاند تا فعالان این بازار دیگر دلیلی برای خرید طلا نداشته باشند. تحلیل‌های فنی نیز از وضعیت اونس نشان می‌دهد اگر طلا به کمتر از 1690 دلار برسد به 1660دلار نیز سقوط خواهد کرد.

اشتراک گذاری :
ارسال نظر