شنبه ۰۲ دی ۱۳۹۱ - ۱۴:۲۳

حدس و گمان‌ها درباره محور سخنرانی احمدی‌نژاد

کد خبر : ۸۴۳۶۲
در حالی که حرف‌وحدیث‌ها بر سر تلاش دوباره دولت برای اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها شدت گرفته است، احمدی‌نژاد امشب در گفت‌وگوی زنده تلویزیونی شبکه یک سیما شرکت می‌کند. بسیاری معتقدند احمدی‌نژاد ممکن است با وجود تصویب قانون و مخالفت مجلس شورای اسلامی، اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها را اعلام کند.
به گزارش نامه پس از ایجاد حرف و حدیث‌های چند روز اخیر درباره تلاش دولت برای اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها و دادن یارانه 200 هزار تومانی به مردم (اینجا) حالا گفت‌وگوی امشب محمود احمدی‌نژاد با مردم که قرار است در شبکه یک صدا و سیما برگزار شود، بازار حدس و گمان‌ها را درباره محتوای حرف‌های امشب احمدی‌نژاد داغ کرده است.

فاز دوم هدفمندی، گفت‌وگوی تلویزیونی احمدی‌نژاد را لغو کرد

روزهای پایانی فروردین ماه سال جاری بود که خبر اولین گفت‌وگوی تلویزیونی محمود احمدی نژاد در سال 91 در رسانه‌ها منتشر شد. آن روزها درست مصادف بود با درگیری و مناقشه دولت و مجلس بر سر اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها. دولت اصرار به اجرای فاز جدیدی از هدفمندی یارانه‌ها داشت و مجلس این اقدام را موجب افزایش فشار اقتصادی و دوچندان شدن مشکلات معیشتی مردم تشخیص داده بود.

29 فروردین ماه قرار بود محمود احمدی نژاد پس از خبر ساعت 21 شبکه اول سیما، در یک برنامه زنده تلویزیونی با مردم گفت‌وگو کند اما بنا به دلایلی، این برنامه منتفی و به زمان دیگری موکول شد. بسیاری می‌گفتند لغو این برنامه تلویزیونی به این دلیل بوده است که احمدی‌نژاد قصد اعلام اجزای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها را در این برنامه داشته است.

حرف‌های آقای معاون اول درباره هدفمندی یارانه‌ها درست در همان روز بیست و نهم فروردین نیز این شایعه را قوت می‌داد. محمدرضا رحیمی صبح همان روز  در پاسخ به این پرسش که گفته می شود قرار است امشب فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها کلید بخورد؟ گفته بود: رئیس جمهور امشب از تلویزیون با مردم سخن خواهد گفت. رحیمی گفته بود که دستور اجرای رسمی فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها را دکتر محمود احمدی نژاد صادر خواهد کرد و همه جزئیات اجرای این فاز را آقای رئیس جمهور اطلاع خواهند داد.

در نهایت اولین برنامه احمدی‌نژاد برای گفت‌وگوی زنده تلویزیونی با مردم لغو شد و مناقشه‌ها بر سر اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها برای مدتی مسکوت گذارده شد.

جنگ روانی دلار سه هزار تومانی و هیئت نظارت بر قانون اساسی

15 شهریور ماه سال جاری بود که با تأخیری حدود چهار ماه و نیم، احمدی‌نژاد برای گفت‌وگوی زنده تلویزیونی با مردم به شبکه یک سیما آمد. بخش مهمی از این گفت‌وگوی تلویزیونی که پس از برگزاری اجلاس سران عدم تعهد در تهران برگزار می‌شد، به حرف درباره این اجلاس و دستاوردهای آن برای ایران گذشت.

آن روزها هنوز داستان نوسانات بازار ارز به مهم‌ترین بحران اقتصادی کشور تبدیل نشده بود و دلار سه هزار تومانی هنوز حرف و حدیث و شایعه به نظر می‌رسید. احمدی‌نژاد در این گفت‌وگوی تلویزیونی شایعه دلار سه هزار تومانی را جنگ روانی خواند و گفت که التهاب کاذب در بازار درست شده است و یک عده ارز در انبارها گذاشتند و البته کم هستند اما این بالاخره اثر می گذارد. او گفت این موضوع مدیریت خواهد شد و خارج از تحمل مدیریت ملت ایران نخواهد بود.

یکی از محورهای جنجال‌برانگیز گفته‌های احمدی‌نژاد در برنامه تلویزیونی شهریور ماه، داستان هیئت نظارت بر اجرای قانون اساسی بود، هیئتی که تا مدت‌ها محل درگیری میان دولت و سایر نهادها و مسئولان کشور بود. او در این برنامه تلویزیونی گفت که بسیاری از مسئولان حتی از رده بالا یک بار نیز قانون اساسی را نخوانده اند و هیئت نظارت بر قانون اساسی یک نظارت است. (هیات نظارت؛ میدان زورآزمایی احمدی‌نژاد)

اظهارات احمدی‌نژاد درباره دخالت در سیاست خارجی، هیئت نظارت بر قانونی اساسی و شایعه دلار سه هزار تومانی مورد انتقاد و واکنش بسیاری از مسئولان و نمایندگان مجلس شورای اسلامی قرار گرفت.

جنجالی‌ترین نشست خبری آقای رئیس جمهور

اما نشست خبری مهر ماه محمود احمدی‌نژاد با اصحاب رسانه، جنجالی‌ترین و پر سر و صداترین نشست خبری او در سال جاری و حتی شاید بتوان گفت در کل دوره دولت دهم بود. یازدهم مهر ماه احمدی‌نژاد در نشست خبری با حضور خبرنگاران رسانه‌ها شرکت کرد و در این نشست خبری، جنجالی‌ترین و بحث‌برانگیزترین حرف‌ها را زد، از انتقاد به نهادهای نظامی و انتظامی و رسانه‌های وابسته به آنها تا سؤال درباره بودجه سازمان تبلیغات اسلامی و انتقاد به قوه قضائیه و صدا و سیما. (طعنه و کنایه‌های آقای رئیس جمهور در نشست خبری)

این نشست خبری به نوعی بسیاری از مردم و مسئولان را نسبت به بی‌پروایی احمدی‌نژاد در انتقاد و طعنه و کنایه به مسئولان و نهادهای مختلف کشور شگفت‌زده کرد. شاید بعد از سخنرانی جنجالی احمدی‌نژاد در داستان سؤال از رئیس جمهور در مجلس هشتم، مدت‌ها بود که خبری از جنجال‌سازی گسترده رئیس‌جمهور نبود اما اسن نشست خبری ثابت کرد که احمدی‌نژاد هنوز هم تمایل دارد که به قوا و نهادهای مختلف بتازد و انتقادات تندی نسبت به آنها مطرح کند. او در عین انتقاد به نهادهای دیگر، بار دیگر از دولت خود نیز تعریف کرد و گفت که در این دوره هفت ساله معادل کل تاریخ کشور کار شده است. (اینجا)

باز هم فاز دوم هدفمندی و گفت‌وگوی تلویزیونی احمدی‌نژاد

حالا در حالی که حرف و حدیث‌ها بر سر تلاش دوباره دولت برای اجزای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها شدت گرفته است، احمدی‌نژاد قصد دارد امشب پس از گفت‌وگوی ویژه خبری در گفت‌وگوی زنده تلویزیونی شبکه یک سیما شرکت کند. بسیاری معتقدند احمدی‌نژاد ممکن است با وجود تصویب قانون و مخالفت مجلس شورای اسلامی، امشب اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها را اعلام کند.

تاکنون هیچ خبر رسمی از محور گفت‌وگوی تلویزیونی امشب احمدی‌نژاد منتشر نشده است، اما همه پیش بینی‌ها و حدس و گمان‌ها حول و حوش داستان هدفمندی یارانه‌ها چرخ می‌زند. احمدی‌نژاد در دولت نهم و دهم نشان داده است که هنگام قرار گرفتن پشت تریبون رسمی و زنده در برابر مردم، همیشه می‌تواند مردم و مسئولان و نهادها را با اظهارات عجیب و جنجالی خود شگفت‌زده کند. حالا باید دید احمدی‌نژاد امشب با اعلام اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها، جنجال و مناقشه جدیدی میان دولت و مجلس رقم خواهد زد یا نه.
اشتراک گذاری :
ارسال نظر