زرین معدن آسیا مهمان امروز فرابورس
براساس گزارش بورس نیوز، شرکت زرین معدن آسیا در نیمه نخست سال جاری توانسته با پوشش 681 ریال سود به ازای سهم پس از کسر مالیات و رشد 66 درصدی عایدی سهام طی این دوره نسبت به نیمه نخست سال گذشته، 46 درصد از پیش بینی 1480 ریالی سود سال مالی منتهی به 1391.12.30 را پوشش دهد که البته با توجه به گزارش حسابرسی در صورت تعدیل مقدار برآوردی فروش داخلی بر مبنای عملکرد واقعی شش ماهه اول و همچنین تعدیل مقدار فروش صادراتی براساس باقیمانده تعهدات قراردادی قابل ایفا در شش ماهه دوم سال جاری، مبلغ فروش و سود ناخالص آن افزایش خواهد یافت.
در اطلاعات ارسالی به بورس، کلیه فروش های صادراتی شرکت، براساس قراردادهای ریالی با خریداران صورت می گیرد و با توجه به تسویه حساب های مربوطه بر مبنای ریالی، شرکت هیچ گونه ارزی بابت فروش های صادراتی دریافت نمی کند.
این شرکت اعتقاد دارد چنانچه خود اقدام به صدور محصولات نماید امکان کسب درآمد بیشتر با توجه به امکان تبدیل ارز به ریال با نرخ های بالاتر وجود دارد، لیکن با توجه به مشکلات مربوط به وارد نمودن ارز به کشور و ریسک های مربوط به صادرات و ارز حاصل، فروش ریالی محصولات صادراتی اطمینان بیشتری نصیب شرکت می نماید.
شرکت عمده دلایل افزایش سود سال جاری نسبت به سال گذشته را موارد ذیل اعلام نموده است:
1) افزایش 10 درصدی نرخ فروش داخلی کنسانتره روی اکسیده نسبت به سال مالی قبل
2) افزایش بیش از دو برابری نرخ تسعیر ارز فروش صادراتی
3) ایجاد ظرفیت تولید محصول جدید همچون کانه آرایی و فلوتاسیون
4) کاهش 13 درصدی بهای تمام شده خرید مواد اولیه
5) بهینه سازی خط و افزایش راندمان تولید
6) کاهش 25 درصد هزینه مالی نسبت به سال مالی قبل به دلیل تسویه چند فقره تسهیلات دریافتی
در پایان این گزارش می افزاید، مهمترین ریسک در خصوص این سهام نحوه تهیه خاک های دریافتی می باشد که می بایست شفاف سازی لازم در این خصوص صورت می پذیرفت. ولی متأسفانه گزارش های ارسالی به بورس در این مورد اطلاعاتی ارایه نکرده و مشخص نیست که آیا این شرکت برای تهیه خاک از شرکت تهیه و تولید مواد معدنی مشکل خاصی دارد یا خیر؟ و آیا شایعات مربوط به تعهد شرکت به تهیه و تولید مواد معدنی مبنی بر عدم خرید خاک و تولید به صورت کارمزدی واقعیت دارد و یا این موارد شایعاتی بیش نیست؟