التهاب در بازار ارز پس از مصاحبه های اخیر احمدی نژاد+ جدول
کد خبر : ۸۵۰۴۴
بخش اقتصادی الف
بررسی ها نشان میدهد سه مصاحبه اخیر آقای محمود احمدی نژاد تاثیر معنی داری در بازار ارز داشته است.
جدید ترین این مصاحبه ها که در 2دی 91 بصورت اختصاصی با مجری شبکه یک سیما انجام شد، احمدی نژاد بدون اشاره به سیاستهای تجاری و ارزی دولت که و توزیع میلیاردها دلار ارز به نرخ 1226 و واردات کالاهای لوکس و غیر ضروری با ارز ارزان در نیمه اول سال جاری؛ عامل تحريم خارجی وشبکههاي دلالان داخلی را عامل افزایش نرخ ارز دانست و گفت دلالان ارز با تحریم کنندگان هماهنگ بودند.
احمدی نژاد در این مصاحبه با رد ارتباط هدفمندی یارانه ها با افزایش نقدینگی و افزایش نرخ ارز، وعده ای محیرالعقول نیز با این تعبیر مطرح کرد: «...روزانه يک ميليون و 850 هزار بشکه نفت به پالايشگاه هاي داخلي و سالانه 150 ميليارد متر مکعب گاز به شبکه داخلي تحويل مي دهيم که با قيمت روز، معادل 300هزار ميليارد تومان ميشود. پولي که ما از ارز براي بودجه ميگيريم، 90 هزار ميليارد تومان است. با اين حساب 210 هزار ميليارد باقي ميماند که ميتوانيم اين 210 هزار را بين مردم تقسيم کرده و به مردم بپردازيم؛ همين پول با 40 هزار توماني که به مردم ميدهيم، مردم را در مقابل نوسانات مقاوم ميکند»
از فردای انجام این مصاحبه، نرخ ارز در بازار آزاد به التهاب افتاد و از حدود 3080تومان برای هر دلار در قبل از انجام مصاحبه 2دی به حدود 3300تومان برای هر دلار رسید.
| ارز - تاریخ | 30آذر91 | 2دی91 | 3دی91 |
| نرخ دلار در بازار | 3080 تومان | 3160 تومان | 3280 تومان |
پیش از این نیز پس از دو مصاحبه دیگر آقای رئیس جمهور درتاریخ 14شهریور با خبرنگاران داخلی و خارجی و نیز در 11مهر با مجری صداوسیما، بازار ارز به التهاب افتاده بود.
نرخ ارز در بازار قبل و بعد از مصاحبه 14شهریور احمدی نژاد
| ارز - تاریخ | 13شهریور91 | 14شهریور91 | 15شهریور91 |
| نرخ دلار در بازار آزاد | 2140 تومان | 2180 تومان | 2205 تومان |
ارسال نظر