سه‌شنبه ۰۸ اسفند ۱۳۹۱ - ۱۱:۴۴

سکنا؛ ریسک بازار سرمایه را کاهش می دهد

کد خبر : ۹۰۰۳۰
هجدهمین جلسه شورای راهبری فناوری اطلاعات و ارتباطات بازار سرمایه روز چهارشنبه دوم اسفند 91  با حضور کلیه اعضای این شورا و مدیران عامل شرکت های نرم افزاری فعال در حوزه بازار سرمایه در محل سازمان بورس و اوراق بهادار تشکیل شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا)، در ابتدای این جلسه توسط مدیر فناوری اطلاعات سازمان بورس در خصوص مباحث امنیتی در فضای سایبری بازار سرمایه و سیاست ها، الزامات و اقدامات لازم مانند اطلاع رسانی و آموزش مستمر به تمامی سطوح در خصوص امنیت فناوری اطلاعات، پیاده سازی و استقرار استانداردهای امنیتی و ISMS؛ بازبینی و تکمیل طرح های Disaster Recovery Plan توضیحاتی ارائه شد.

در ادامه جلسه نمایندگان شرکت مدیریت فناوری اطلاعات بورس تهران به معرفی محصولات و دستاوردهای جدید این شرکت در سال 91 پرداختند و ضمن ارائه توضیح در خصوص امکانات و ویژگی­های سامانه های کنترل و نظارت بر معاملات اعتباری (سکنا)  و سامانه معاملاتی بورس انرژی به سوالات و ابهامات حاضرین در جلسه پاسخ دادند.

مهندس عباس احمدی، مدیرعامل شرکت مدیریت فناوری بورس تهران تاکید کرد: با  بهره گیری از امکانات نظارتی و گزارشگیری سامانه سکنا ضمن اینکه اعتبار بخشی به مشتریان از سوی کارگزاری­ها با دقت و دید باز تری انجام خواهد شد، از سوء استفاده های احتمالی دریافت اعتبار از کارگزاری ها جلوگیری کرده و منجر به کاهش ریسک مشتریان و کارگزاری ها در بازار سرمایه خواهد شد.

وی در خصوص بخش معاملاتی بورس انرژی نیز اظهار داشت: طراحی و پیاده سازی زیرساخت های فنی مورد نیاز بورس برق (اولین محصول قابل معامله در بورس انرژی) به اتمام رسیده و این سامانه آماده بهره برداری است.

احمدی با اشاره به تفاوت های بورس انرژی در حوزه برق و بورس اوراق بهادار، تصریح کرد: از همین رو، سامانه کارگزاران ویژه خود را  برای ثبت سفارش های خرید و فروش، کنترل و نگهداری دارایی و انجام تراکنش های بانکی نیازمند است که طراحی و پیاده سازی آن به اتمام رسیده است.

در ادامه جلسه، علی عبدالهی، مدیر فناوری اطلاعات سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به اینکه سطح بلوغ فناوری اطلاعات در بازار سرمایه در سطح مطلوب و خوبی قرار دارد، خاطرنشان کرد: امروزه این قابلیت و توانمندی فنی در حوزه IT ایجاد شده است که می توانیم تمام نیازمندی های زیرساختی بازار سرمایه را در داخل کشور طراحی و پیاده سازی کنیم.

وی ادامه داد:  نمونه آن انجام پروژه های مانند راه اندازی سامانه معاملاتی و پس از معاملات بورس انرژی توسط متخصصان داخلی است.

عبدالهی تاکید کرد که  سامانه های معاملاتی و پس از معاملات بورس اوراق بهادار نیز در حال پیاده سازی است که به زودی بخش هایی ازآنها به بهره برداری خواهد رسید.
اشتراک گذاری :
ارسال نظر