چهارشنبه ۱۶ اسفند ۱۳۹۱ - ۱۴:۳۸

مردم را با سلاح و زور نمی‌توان به پذیرش انقلاب وادار کرد

کد خبر : ۹۰۷۷۶
بهار :
مهدوی‌کنی با 64 رای از 70 رای برای یک دوره دوساله دیگر رییس مجلس خبرگان شد. انتخاباتی که نه آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی و نه خبره دیگری برای رقابت با آیت‌الله مهدوی‌کنی در آن شرکت نجستند. اما ابوالحسن بنی‌صدر سی‌و‌یک سال پس از برکناری به مناسبت سالگرد وقایع 14 اسفند سال 59 نقش پررنگی در سخنرانی برخی خبرگان این مجلس داشت. چنان‌که رییس ابقا شده خبرگان هم در سخنرانی افتتاحیه خود به خاطره‌گویی درباره وقایعی پرداخت که منجر به طرح عدم کفایت نخستین رییس جمهوری ایران شد. به این ترتیب برگزاری سیزدهمین نشست مجلس خبرگان رهبری یک روز پس از سالگرد 14 اسفند زمان خوبی بود برای آن‌که گلایه‌ها و نظر‌ها گاه به کنایه و گاه به اشاره مطرح شوند.
 چنان‌که آیت‌الله مهدوی‌کنی که در انتخاباتی بی‌رقیب به ریاست مجدد انتخاب شد؛ در سخنرانی افتتاحیه خود با اشاره به حادثه 14 اسفند گفت: ببینید امام درباره آقای بنی‌صدر چقدر صبر کردند چون اعتقاد داشتند که او با رای مردم روی کار آمده است اما این آخر کاری‌ها که بنی‌صدر خیلی شلوغ می‌کرد امام نسبت به تشکیل هیات نظارت با حضور همین آقای یزدی و مرحوم اشراقی اقدام کرد و آن زمان هم آقای هاشمی حضور داشتند و می‌دیدند که چه اتفاقاتی می‌افتد. به گزارش مهر مهدوی‌کنی با یادآوری خاطرات خود از آن اتفاقات گفت: شب 14 اسفند بنی‌صدر با بنده تماس گرفت و گفت: «دیدی بچه‌های کمیته را چکار کردم» من هم خطاب به او گفتم آقای بنی‌صدر تو در فرانسه زندگی کردی، در آنجا تفکیک قوا وجود دارد اما شما امروز وظیفه همه قوا را یک تنه انجام دادی. به او گفتم تو آخوندزاده هستی اما معنای آخوندی و روحانیت و موقعیت آنان را نفهمیده‌ای. وی با اشاره به توصیه‌های امام خمینی به بنی‌صدر مبنی بر این‌که نباید برای مردم نگرانی ایجاد کنید، اظهار کرد: مردم همه چیز را تحمل می‌کنند اما این با هم نبودن و درگیری را قطعا قبول نخواهند کرد. 
رییس مجلس خبرگان رهبری با بیان این‌که در آن زمان صحبت‌های زیادی با امام برای برخورد با بنی‌صدر صورت می‌گرفت، افزود: امام در پاسخ به این سخنان می‌گفتند من نمی‌خواهم اولین رییس‌جمهور ایران به این شکل برکنار شود و به او عدم کفایت بدهیم اما آخرش هم با وجود صبر بسیار امام این موضوع تحقق نیافت و بنی‌صدر با رای مجلس و حکم عدم کفایت از سوی امام (ره) از کار برکنار شد.
وی گفت: بنی‌صدر فکر می‌کرد اگر مردم 11‌میلیون رای به او داده‌اند آزاد است که هر کاری انجام دهد اما کشوری که نظامش ولایی است و مردمش شهدای فراوانی در راه حفظ انقلابشان داده‌اند، چنین رفتاری را بر نمی‌تابند. آیت‌الله مهدوی‌کنی در سخنرانی افتتاحیه سیزدهمین نشست مجلس خبرگان با بیان این‌که امیدواریم مطالبی که توسط اعضا درباره اوضاع کشور مطرح شده و همچنین پیشنهادات آن‌ها مفید واقع شود به ذکر مسئولیت‌های خبرگان پرداخت. وی اعضای مجلس خبرگان را به سه دلیل نمایندگی مردم در این مجلس، روحانی بودن و سربازی و دفاع از اسلام و همچنین از جنبه شخصی و فردی دارای مسئولیت و وظیفه سنگین دانست و گفت: ما برای حفظ نظام و نگهداری مردم در صحنه مسئول هستیم و روحانیت همان‌طور که در متن انقلاب همراه امام بود در بقای آن نیز حضور دارد. مهدوی‌کنی بخش قابل توجهی از سخنرانی‌اش را به بحث انتخابات ریاست‌جمهوری پیش رو و مشکلات اقتصادی مبتلابه جامعه اختصاص داد و با بیان این‌که اگر ارتباط ما با مردم قطع شود و حقوق آن‌ها را رعایت نکنیم لطف خداوند از انقلاب اسلامی برداشته می‌شود اظهار امیدواری کرد که مسئولان و مدیران به نحوی رفتار کنند که مشکلات مردم برطرف شود چراکه آن‌ها وجود مشکلات را احساس می‌کنند و ما هم باید به آنان حق بدهیم که این مشکلات وجود دارد ولی با تدبیر و مدیریت می‌توان آن را حل کرد.
 وی با اشاره به شرایط کشور در هشت سال جنگ تحمیلی افزود: شرایط تحریم امروز بدتر از دوران جنگ تحمیلی نیست و می‌شود آن را مدیریت کرد. رییس مجلس خبرگان رهبری با بیان این‌که عده زیادی هستند که می‌خواهند برای حضور در انتخابات ریاست‌جمهوری آینده کاندیدا شوند، گفت: من دخالت نمی‌کنم که چه کسی کاندیدا شود یا نشود اما قطعا کاندیداتوری حق هر کسی نیست. بهتر است کسانی کاندیدا شوند که براساس قانون توانایی‌ها و صلاحیت لازم را دارند تا وقت شورای نگهبان هم برای بررسی صلاحیت کاندیداها گرفته نشود. وی افزود: بهتر است کسانی برای حضور در انتخابات ریاست‌جمهوری کاندیدا شوند که برنامه دارند چراکه ما دچار بحران و هجمه‌های خارجی هستیم و درحال حاضر ریاست و مدیریت در کشور ما خیلی آسان نیست و هر کسی رییس‌جمهور شود قطعا با مشکلات زیادی روبه‌رو خواهد شد. آیت‌الله مهدوی‌کنی گفت: با توجه به روشی که مورد عمل واقع شده است کار دشواری برای مدیران بعدی متصور هستیم لذا باید کسانی کاندیدا شوند که هم برنامه و هم تیم دارند. وی با ارائه برخی توصیه‌های اخلاقی به کاندیداهای ریاست‌جمهوری آینده تصریح کرد: در تبلیغات، مصاحبه‌های تلویزیونی، روزنامه‌ها و سایت‌ها، کاندیداها باید حریم یکدیگر را حفظ کنند چراکه تخریب روش دینی اسلامی نیست و مردم هم آن را نمی‌پسندند اگرچه ممکن است عده‌ای فریب بخورند اما اکثریت مردم راست و صداقت را دوست دارند و بی‌اخلاقی و تخریب را بر نمی‌تابند. 
مهدوی‌کنی تاکید کرد: به عنوان مجلس خبرگان امیدواریم که همه مردم در انتخابات ریاست‌جمهوری آینده مشارکتی فعال داشته باشند و مسئولان هم به نحوی رفتار کنند که دشمنان را ناامید و راه نفوذشان را ببندند. وی ادامه داد: فارغ از این‌که مردم به چه کسی رای می‌دهند همه باید برای حضور حداکثری در انتخابات سال آینده تلاش کنیم و بعد از انتخابات هم یکی رای‌اش کمتر و یکی رایش بیشتر است. 
آیت‌الله مهدوی‌کنی اضافه کرد: ما باید حق مردم را رعایت کنیم. مردمی که در این کشور زندگی می‌کنند برادر دینی ما هستند بنابراین باید نسبت به رعایت حقوق آنان‌که از سوی رهبر معظم انقلاب هم مورد تاکید است اهتمام داشته باشیم برای این‌که اسلام برپا شود. رییس مجلس خبرگان با بیان این‌که وابستگی روحانیت به مردم پشتیبانی‌کننده انقلاب است گفت: همه قوا باید با یکدیگر متحد باشند و اگر اختلافی وجود دارد که قطعا هست آن را در داخل حل کرده و سعی کنیم اختلاف‌افکنی نکنیم چراکه با توجه به در پیش بودن انتخابات آنچه اهمیت دارد حضور حداکثری مردم در این عرصه است. آیت‌الله مهدوی‌کنی با اشاره به برگزاری اجلاس خبرگان در هر شش ماه یک‌بار یادآور شد: این‌که ما هر شش ماه یک‌بار دور یکدیگر جمع می‌شویم، علاوه بر انجام وظایف نوعی اعلام حضور در صحنه است و این حضور جمعی بسیار اهمیت دارد چراکه دشمنان به دنبال تضعیف کردن این مجلس هستند. وی با بیان این‌که مجلس خبرگان ضامن حفظ نظام و جایگاه رهبری است و از این رو اهمیت دو چندانی دارد، تصریح کرد: شما اعضای خبرگان هرکدام یک شخصیتی هستید که بر حفظ شرایط رهبری نظارت دارید بنابراین این موضوع بسیار اهمیت دارد که ما برای حفظ نظام با هم باشیم. 
انتخابات هیات‌رییسه خبرگان 
روز گذشته انتخابات هیات‌رییسه مجلس خبرگان نیز با حضور 70 عضو از مجموع اعضای در قید حیات این مجلس برگزار شد. به این ترتیب نشست دیروز که با تاخیر هم آغاز شده بود غایبانی داشت که نام آشناترینشان آیات احمد جنتی با برگزاری انتخابات هیات‌رییسه آیت‌الله هاشمی‌شاهرودی به عنوان نایب‌رییس اول و آیت‌الله یزدی به عنوان نایب‌رییس دوم انتخاب شدند. همچنین آیت‌الله دری‌نجف‌آبادی و آیت‌الله سیداحمد خاتمی نیز به عنوان منشی و حجج‌‌الاسلام رییسی و حسینی‌بوشهری به عنوان کارپردازهای مجلس خبرگان رهبری انتخاب شدند. جلسه روز گذشته اگرچه پس از مراسم افتتاح پشت درهای بسته انجام شد اما سخنرانان پیش از دستوری هم داشت. حجت‌الاسلام حسینی‌شاهرودی، نماینده استان گلستان در مجلس خبرگان یکی از این سخنرانان بود. حسینی‌شاهرودی نیز در نطق خود به ماجرای ریاست‌جمهوری بنی‌صدر و طرح عدم کفایت او پرداخت و با موفق دانستن تجربه انتخاب رییس‌جمهور به روش پارلمانی به تحلیل دوران گوناگون روسای جمهوری‌های 10گانه جمهوری اسلامی ایران پرداخت. وی برخی از اصول قانون اساسی که مرتبط با انتخابات ریاست‌جمهوری است را مورد اشاره قرار داد و اظهار کرد: رویه انتخابات پارلمانی که از سوی مقام معظم رهبری در سفر سال گذشته معظم‌له به استان کرمانشاه مورد اشاره قرار گرفت، رویه‌ای مطلوب بوده است. نماینده گلستان در مجلس خبرگان رهبری افزود: تجربه انتخابات رییس‌جمهور با روش پارلمانی در برخی از کشورها موفق بوده است. البته باید توجه داشت که این روش بدون انجام تخریب، می‌تواند روش خوب و مطلوبی باشد. وی طرح پیشنهادی مقام معظم رهبری را درباره انتخابات پارلمانی قابل تحلیل و ارزیابی و کارشناسی صاحب‌نظران جامعه و قابل پیگیری دانست. نشست روز گذشته با حضور روحانیون برجسته‌ای مانند حضرات آیات، هاشمی‌رفسنجانی، مصباح‌یزدی، علم‌الهدی، آملی‌لاریجانی، حسینی‌‌بوشهری، مقتدایی، دستغیب، کعبی، موحدی‌کرمانی و حجج‌اسلام حسن روحانی، فلاحیان و رییسی در حالی برگزار شد که مصباح‌یزدی بر صندلی در ردیف آخر نشست، حسن روحانی همچنان در کنار هاشمی بر کرسی نمایندگی‌اش تکیه زد و هاشمی‌رفسنجانی به لنز دوربین عکاسانی خیره شد که پیاپی او را سوژه عکس خود کردند. امروز هم دومین روز از سیزدهمین نشست مجلس خبرگان رهبری برگزار می‌شود. 

اشتراک گذاری :
ارسال نظر