شنبه ۲۴ فروردين ۱۳۹۲ - ۱۱:۱۵

بوی انحراف بشنویم، ردصلاحیت می‌کنیم

کد خبر : ۹۳۴۴۸
اظهارات یک عضو فقیه شورای نگهبان علیه حضور افراد منتسب به جریان انحرافی در انتخابات ریاست‌جمهوری پیش رو، شمه‌ای دیگر از رویکرد شورای نگهبان در برابر تایید یا رد صلاحیت آن‌ها را روشن کرد. آیت‌الله‌ مومن با تاکید بر این‌که نظارت در شورای نگهبان بر انتخابات شوراها و ریاست‌جمهوری و صلاحیت نامزدها بسیار با دقت انجام می‌شود، اظهار داشت: ما اگر بوی انحراف از کسی احساس کنیم شبهه‌ای نداشته باشید که او را رد صلاحیت خواهیم کرد.
 او که دیروز در دیدار با اعضای شورای مرکزی حزب موتلفه سخن می‌گفت، اظهار داشت: هم‌اکنون به لطف خداوند متعال جمع شورای نگهبان، توجه خوبی دارند که هر جا بوی خلاف بیاید و صلاحیت احراز نشود، صلاحیت را تایید نمی‌کنند؛ همه کسانی که نگرانی دارند خوب است بدانند که ما با کسی نه دعوا داریم و نه به کسی باج می‌دهیم. محمد مومن، از مجموعه شش فقیه عضو شورای نگهبان، سومین فقیهی است که تاکنون موضع صریحی نسبت به جریان انحرافی و حضور آن در انتخابات گرفته است.
 پیش از آن احمد جنتی و محمد یزدی در فرصت‌های مقتضی موضع خود را در این‌باره اعلام کرده بودند. بهمن سال گذشته بود که شایع شد احمد جنتی، عضو فقیه و دبیر شورای نگهبان، در جلسه‌ای به محمود احمدی‌نژاد گفته لیدر جریان انحرافی رد صلاحیت می‌شود و اسناد و مدارک آن هم وجود دارد؛ خبری که ‌گر‌چه سخنگوی شورای نگهبان با بیان اینکه «از این‌گونه اخبار بی‌اطلاعم و ملاک ما رفتار افراد و مستندات ما نیز قانون است» درباره آن اعلام نظر کرد؛ اما رسما از سوی شورای نگهبان یا دفتر دبیر آن رد نشد. با این حال موضع دبیر شورای نگهبان که دو سال پیش در چنین روزهایی از «قیچی‌شدن پرو‌بال جریان انحرافی» سخن گفته بود درباره این جریان و سیاستمداران منتسب به آن بیش از آن مشخص بود که این خبر رد یا تایید نشده باورناپذیر بنماید.
 آیت‌الله محمد یزدی نیز دیگر عضو فقیه شورای نگهبان است که درباره جریان‌های انحرافی و دیدگاه‌های آن موضع‌گیری داشته است.‌گرچه مشغول‌بودن این عضو شورای نگهبان و دبیرکل جامعه مدرسان و محققان حوزه علمیه قم به طراحی راهکار و چانه‌زنی برای وحدت بخشی به نامزدهای متعدد جریان اصولگرا چندان فرصتی برای تکرار موضع‌گیری‌های تند علیه جریان انحرافی نگذاشته است. به این ترتیب اگرچه از آیات هاشمی شاهرودی، رضوانی و مدرسی‌یزدی تاکنون درباره حضور جریان انحرافی در انتخابات ریاست‌جمهوری یازدهم اظهارنظر خاصی نشده است و با این‌که عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان، در اظهارنظر خود سعی کرده است بر این نکته تاکید کند که ملاک تایید یا رد صلاحیت افراد در شورای نگهبان بررسی رفتار افراد براساس مستندات و تطبیق یا عدم تطبیق آن رفتارها با قانون اساسی و قوانین عادی است؛ اما به نظر می‌رسد از نظر شورای نگهبان ممهورشدن پیشانی افراد به مهر «ارتباط داشتن با جریان انحرافی» برای رد صلاحیت کافی است. حتی اگر سخنگوی آن گفته باشد «ما به عنوان جریان انحرافی کسی را نمی‌شناسیم. نظراتی را بعضی افراد در رسانه‌ها به‌عنوان جریان یا گروه انحرافی مطرح می‌کنند اما به نظر می‌رسد آن‌ها نه جریان هستند و نه گروه. ممکن است یک حرفی زده یا رفتاری داشته باشد. اگر این افراد در انتخابات شرکت کردند رفتار و گفتار این افراد را با قانون تطبیق می‌دهیم. ضرورتی برای رصد‌کردن نه‌تنها آن‌ها بلکه سایر احزاب و گروه‌ها نیست، چنین امکانی را نیز نداریم.»
با این حال این تنها عضو شورای نگهبان نیست که مصمم است با شنیدن بوی جریان انحرافی از حاشیه قبای افراد آن‌ها را رد صلاحیت کند. آیت‌الله کعبی، عضو مجلس خبرگان رهبری، نیز به‌عنوان نمونه‌ای از نظرات اعضای مجلس خبرگان در این‌باره تاکید کرد نامز‌دهای جریان انحرافی و فتنه تایید صلاحیت نمی‌شوند. این عضو مجلس خبرگان رهبری که روز پنجشنبه در مشهد سخنرانی می‌کرد با بیان این‌که جریان انحرافی و فتنه صلاحیت هیچ مسئولیتی را در جمهوری اسلامی ندارد، تاکید کرد: قطعا نامزدها و سران جریان فتنه و انحراف برای نامزدی در انتخابات یازدهم ریاست‌جمهوری تایید صلاحیت نمی‌شوند.
طرح «مقابله با گروه‌های انحرافی» هم که با 50 امضا در مجلس تدوین شده، اقدامی است که مجلس شورای اسلامی برای مواجهه با جریان انحرافی در دستورکار قرار گرفته است؛ طرحی که یکی از طراحان آن با وجود رد‌کردن وجه سیاسی‌اش به «بهار» گفت: «حتما جریان انحرافی که از مکتب ایرانی دم می‌زند و شعارش آمدن بهار است، مشمول این طرح خواهد شد.»
اشتراک گذاری :
ارسال نظر