شنبه ۰۸ تير ۱۳۹۲ - ۰۹:۱۷

دستور برداشت مستقيم از حساب مردم صادر شد

کد خبر : ۹۹۶۱۰
دبيرکل بانک مرکزي از طراحي پورتال جامع بانکي به صورت مجازي خبر داد و گفت: ‌سامانه مديريت مجوزها به منظور افزايش، تسهيل عمليات و انجام دستور برداشت‌هاي مستقيم به صورت خودکار در مرکز پايا راه‌اندازي شد.
سيدمحمود احمدي گفت: وضعيت ابزارها و تجهيزات بانکداري الکترونيک بيانگر گذر از دوران رشد سريع و ورود به دوران شکوفايي است. پس از اجراي طرح هدفمندي يارانه‌ها تقريبا تمامي شهروندان از خدمات کارت بانکي بهره‌مند شده‌اند.
دبيرکل بانک مرکزي اظهار داشت: با توجه به حدود 22 هزار شعبه بانکي و 2 ميليون واحد صنفي، ميزان نصب خودپردازها و پايانه فروش‌هاي فروش و شعب به حد نهايي خود نزديک شده است. احمدي افزود: رشد چشمگير صدور كارت اعتباري در سال 89 با رشدي ملايم تري نسبت به سال 90 ادامه يافت، لکن سهم اين كارت‌ها در تركيب كارت‌هاي صادره كشور همچنان اندک است.وي با بيان اينکه رشد سريع نصب پايانه‌هاي فروش در 2 سال گذشته اثر خود را در سال 90 به خوبي نشان داد تصريح کرد: سهم زير 10 درصد تعداد تراکنش‌هاي پايانه‌هاي فروش در سال 87، تنها ظرف 3سال به بيش از 30 درصد رسيد. با توجه به تحولات سال گذشته و ايجاد شاپرک برآوردهاي اوليه حاکي از آن است که اين سهم احتمالا تا پايان سال 91 به حدود نيمي از تراکنش‌ها برسد.احمدي بيان داشت: همانگونه که قبلا اشاره شد با توجه به لزوم ساماندهي پايانه‌هاي فروش الكترونيكي در نظام بانكي كشور و در چارچوب مصوبه شوراي پول و اعتبار و مقارن با فرا رسيدن دهه مبارک فجر سال 90 شبكه الكترونيكي پرداخت كارتي شاپرک ايجاد شد. با ظرفيت سازي شاپرک‌، بانک مرکزي موفق به پشتيباني و مديريت 28 ميليون تراکنش در روز پرداخت عيدانه و 31 ميليون تراکنش در روز پرداخت يارانه اسفند سال قبل شد.
دبيرکل بانک مرکزي با اشاره به اينکه با توجه به تغيير رويكرد نظارتي بانک مركزي به نظارت داده‌ محور و الكترونيكي، با تصويب دستورالعمل شفافيت و تجميع اطلاعات بانكي گام مهمي در اين راستا برداشته شد گفت: لزوم حفظ منافع سپرده‌گذاران از يکسو و حفاظت از دسترسي غيرمجاز و غيرايمن به اطلاعات و داده‌هاي بانکي مشتريان از سوي ديگر موجبات پيش‌بيني و راه‌اندازي نظام مديريت امنيت داده‌ها نماد بانکي را فراهم نمود.وي خاطرنشان کرد: به‌ منظور ‌يکپارچه‌سازي و توسعه خدمات الکترونيکي‌ مالي، الکترونيکي نمودن دريافت‌ها و پرداخت‌هاي دولتي و خزانه کل کشور، ايجاد ارتباط و اتصال بين تمامي سامانه‌هاي بانکي با رويکرد دستيابي به بهره‌وري عملياتي و توسعه‌پذيري زيرساخت‌هاي تسويه، سامانه بانکداري يکپارچه مرکزي نسيم با قابليت اتصال به شبکه تبادل اطلاعات بانکي (شتاب) و با استفاده از تکنولوژي بانکداري متمرکز الکترونيکي در بهمن‌ماه سال 90 مورد بهره‌برداري قرار گرفت.احمدي با بيان اينکه در راستاي تحول در راهبردها و شيوه‌هاي خدمات‌رساني به مشتريان و به منظور تسهيل در فرآيند پاسخگويي رفع مغايرت خدمات شتاب، ميز امداد شتاب (Help Desk) در شهريورماه سال 90 معرفي و بهره‌برداري شد اضافه کرد: طراحي پروژه خزانه مرکزي سامانه تابا به منظور راه‌اندازي فاز دوم سامانه تابا و ارائه اوراق بهادار الکترونيکي به مردم و مشتريان بانک‌ها نيز عملياتي شده است.
اين مقام مسئول بانک مرکزي با اشاره به اين موضوع که توسعه ارتباطات بين‌المللي مركز شتاب به منظور پذيرش كارت‌هاي بين‌المللي در داخل كشور انجام گرفت تاکيد کرد: توسعه ارتباطات بين‌المللي از طريق طرح پيشنهادي ايجاد شبکه پرداخت منطقه‌اي با قابليت انتقال وجوه از طريق کارت و حساب مشتريان شبکه بانکي کشور نيز مد نظر قرار گرفت.وي مکانيزه کردن فرايند صدور اسناد تسويه و رفع مغايرت‌‌هاي شتابي ‌را منجر به افزايش سرعت کار و کاهش ضريب اشتباهات نيروي انساني در ورود دستي اطلاعات خواند و تصريح کرد: سامانه جامع نظارت اطلاعات كارتي سناک به منظور گسترش پوشش نظارتي بانک مركزي بر عملكرد بانک‌ها و دريافت اطلاعات شبكه بانكي و توليد گزارش‌هاي مديريتي راه‌اندازي شد.دبيرکل بانک مرکزي با اشاره به اينکه پورتال جامع بانکي به منظور برقراري ارتباط و تبادل اطلاعات به صورت مجازي طراحي شد افزود: ‌سامانه مديريت مجوزها به منظور افزايش، تسهيل عمليات و انجام دستور برداشت‌هاي مستقيم به صورت خودكار در مركز پايا راه‌اندازي شد.
اشتراک گذاری :
ارسال نظر