يکشنبه ۱۱ اسفند ۱۳۹۲ - ۰۹:۱۰
بررسی شاخص کل بهای کالا و خدمات مصرفی در مناطق شهری ایران

جالب ترین آمارها از نرخ تورم در ایران

شاخص تورم در حالی طی پایان سال 92 به 30.5 درصد رسید که بیشترین تمرکز دولت یازدهم در راستای اجرای سیاست های ضد تورمی قرار گرفته است.
کد خبر : ۱۱۸۶۵۲
شاخص تورم در حالی طی پایان سال 92 به 30.5 درصد رسید که بیشترین تمرکز دولت یازدهم در راستای اجرای سیاست های ضد تورمی قرار گرفته است.

به گزارش بورس نیوز، با بررسی آمار بانک مرکزی در خصوص شاخص کل بهای کالا و خدمات مصرفی در مناطق شهری ایران که از آن به عنوان شاخص تورم یاد می شود، به وضوح مشخص است که نرخ تورم در پایان سال 91 بالاترین رقم طی 18 سال اخیر بوده است.

اما نکته جالب در این آمار آنجاست که در سال های برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در کشور، همواره نرخ تورم در مقایسه با سال های پیش از آن افت قابل توجهی را نشان می دهد.

به عنوان مثال نرخ تورم در سال 1388 در حالی به 10.8 درصد رسید که در سال قبل از آن نرخ مذکور 25.4 درصد اعلام شده بود و این رقم بیانگر کاهش 14.6 درصدی نرخ تورم طی یکسال است. حال آنکه در همان سال انتخابات ریاست جمهوری دولت دهم در کشور برگزار شده بود و این رویه شبهه آمارسازی را ایجاد می کند.

همچنین با عقبگرد در این جدول مشاهده می شود که بالاترین نرخ تورم پس از پیروزی انقلاب اسلامی، به سال 1374 و زمان اجرای برنامه های تعدیل اقتصادی دوران سازندگی بر می گردد. آنچنان که طی سال مذکور یعنی دو سال پیش از شروع دوره اصلاحات، نرخ تورم در کشور به 49.4 افزایش یافته بود. حال آنکه در دوره جنگ هشت ساله ایران و حتی پیش از پیروزی انقلاب اسلامی در سال 1357 نرخ تورم پایین تر از این رقم بوده است.

اما جالب تر اینکه در برخی سال ها نرخ تورم در ایران حتی رقمی زیر صفر نیز بوده، بطوریکه این نرخ در سال 1324 منفی 14.4، در سال 1325 منفی 11.5 و در سال 1329 به منفی 17.2 رسیده بود.

همچنین در شرایطی که جنگ جهانی دوم بین سال های 1939 تا 1945 میلادی (1324 1318 هجری شمسی) رخ داد، نرخ تورم از هشت درصد به منفی 14.4 درصد کاهش یافت. البته طی سه سال میانی زمان بروز جنگ جهانی دوم نرخ تورم در ایران رشد قابل توجهی یافت. آنچنان که حتی در سال 1322 نرخ آن به بیش از 110 درصد نسبت به سال پایه در سال 1315 رسید.

اما مقوله ای به نام تورم که ناشی از شرایطی است که سطح عمومی قیمت ها به طور بی رویه و مداوم و در بستر زمان افزایش می یابد، آثاری مثبت و منفی را به حوزه زندگی اقتصادی و اجتماعی جامعه سرایت می دهد. آنچنان که این پدیده می تواند منشأ بسیاری از مفاسد اجتماعی، اخلاقی و اقتصادی شود.

بطوریکه تورم می تواند به عنوان یک پدیده نامطلوب اقتصادی موجب کاهش مطلوبیت درآمد یک مصرف کننده یا خانوار شده و با تداوم یک جریان تورمی، شکاف طبقاتی به وجود می آید و آنجاست که می گویند: "تورم فقیر را فقیرتر و غنی را غنی تر می سازد."

اما در مقابل تورم می تواند رشد و توسعه اقتصادی را نیز در پی داشته باشد؛ آنچنان که به اعتقاد اقتصاددانان تورم ملایم می تواند برای اقتصاد مفید بوده و موجب رشد اقتصادی گردد.

در پایان نکته قابل توجه اینجاست که تورم گرچه در شرایطی بر اقتصاد یک کشور می تواند آثاری مثبت نیز اعمال کند، اما ادامه روند تورمی به تدریج با تضعیف پس اندازها، سرمایه ها را به سمت بازارهای غیر مولد و کاذب سوق می دهد. زیرا هیچکس به آینده اقتصادی خود اطمینان نداشته و در این حالت خرید طلا، زمین، مسکن و سایر ارزها کانون توجه سرمایه گذاران قرار می گیرد.

جدول تورم

اشتراک گذاری :
نظرات کاربران
ارسال نظر
نظرات بینندگان
رضا
والله تا نقدینگی کاهش پیدا نکند و قوه محترم قضاییه با مفاسداقتصادی قاطعانه وبدون فوت وقت برخورد نکند چیزی نیست که این تورم قابل مهارباشد شاید درمقاطعی دستوری پایین بیاید اما این روش مهارتورم نیست بلکه پنهان کردن تورم است همانگونه که طی 8 سال به عینه همه دیدیم . تخریب کردن یک آسمانخراش دریک یا دوروز آسان است اما اگر میتوانید حال بیایید ودوباره آنرابسازید.پس میطلبد که ریاست محترم جمهور وآیت الله لاریجانی ریاست محترم قوه قضاییه هرچه سریعتر فکری بحال این مردم بکنند تا از شر اختاپوسهای اقتصادی رها شوند انشاالله
q
کاش تو ایران دنیا نمیومدم
سعید
بورس نیوز عزیز اونی که شما ازش اسم میبرید تورم نیست متورم شدن است که کمی بیشتر از تورم هم قدمت دارد و هم نعمت ..شما که این مطلب رو میخونید چند سالتونه و اگر تعداد سالتون رو ضربدر تعداد گفته های اقایون که هی میگن تورم رو مهار میکنیم بکنید حاصل ضرب انها میشه مقدار تورم سال اینده.. به همین راحتی
الف
خوش بحال مجلسیها و دولت که باطر خوراک پتروشیمی کل شرکتها رازیان ده کرده وهمه نیز در همین روزها بسته می شود
علی
شاخص تورم هم مثل شاخص بورس دروغی بیش نیست