چه کسی پاسخگوی سهامداران "حسینا" است؟
همچنین در این روز گسترش نفت و گاز پارسیان با 52 واحد افزایش شاخص، بیشترین تأثیر مثبت را بر جا گذاشت و در مقابل پالایش نفت بندرعباس با 43 واحد کاهش، بیشترین تأثیر منفی را بر روی شاخص داشت.
شاخص فرابورس نیز با 6 واحد کاهش به رقم 786 واحد رسید.
در این شرایط امروز نفت پاسارگاد با 0.83 واحد رشد شاخص فرابورس بیشترین تأثیر مثبت را برجا گذاشت و در مقابل پتروشیمی مارون با 7 واحد کاهش آن، بیشترین تأثیر منفی را بر این نماگر در پی داشت.
گفتني است ارزش كل معاملات اين روز به رقم 1411 میلیارد ریال رسید.
شاخص بورس در اولین روز از معاملات هفته جاری توانست 178 واحد رشد را به ثبت رساند که این موضوع با توجه به رشد قیمت سهام شرکت های پتروشیمی و بانکی طی روز جاری اتفاق افتاد.
براساس گزارش بورس نیوز، در معاملات روز جاری با انتشار خبر برداشته شدن تحریم سوئیفت بانکی که البته در گذشته نیز چندین بار بحث آن مطرح شده شاهد رشد قیمت سهام بانکی بودیم، اهالی تالار معقدند با توجه به صف های خرید فعلی ایجاد شده در نمادهای این گروه، در حال حاضر چندان روند پرقدرتی را برای گروه مذکور نمی توان متصور بود.
از سویی دیگر درگروه پتروشیمی بورس نیز شاهد روندی متعادل صعودی بودیم. این گروه هم اکنون در حال ارسال گزارشات عملکرد سال مالی 92 هستند که اغلب آنها حاکی از تعدیل مثبت بین 10 تا 12 درصد می باشد. اهالی تالار معتقدند این گروه گزارشاتی را منتشر کرده که بازار انتظارش را داشته است به همین منظور روند تعادلی برای پتروشیمی ها منطقی می باشد.
در گروه خودرویی نیز در پی عرضه های چند روز گذشته و حتی روز جاری توسط حقوقی ها شاهد ایجاد روندی نزولی و البته متعادل بودیم که با ایجاد این روند نگاه ها به سمت صنایع دیگر در معاملات امروز بیشتر جلب شد. اهالی تالار معتقدند این گروه نیاز به تعادل در شرایط فعلی دارد هرچند که سکوت و صبر می تواند بهترین استراتژی خریداران سهام این گروه باشد.
همچنین در گروه فلزات اساسی امروز صنعت روی زنگان با حق تقدم های استفاده نشده خود وداع کرد و بزودی افزایش سرمایه خود را به ثبت خواهد رساند. اهالی تالار بر این باورند که با ثبت افزایش سرمایه این شرکت از این پس روند منطقی و حساب شده تری را در پیش خواهد گرفت.
اما روانکارهای بورس امروز روندی برخلاف شرکت های پالایشی هم گروه خود اتخاذ کردند چراکه در حالی روند نزولی در پالایش ها به چشم می خورد که روانکارها به جز نفت پارس امروز روندی صعودی را از خود به نمایش گذاشتند. نکته جالب توجه آنکه نفت پارس در حالی امروز با روندی نزولی همراه بود که گزارش 12 ماهه شرکت برای سال 92 امروز با اعلام تعدیل سود 12 درصدی بر روی سایت کدال قرار گرفت. این گروه در انتظار افزایش نرخی حدود 15 درصد می باشد.
شرکت کنتورسازی ایران نیز از جمله شرکت هایی می باشد که پس از یک دوره هیاهو و مصاحبه های پی در پی مدیر عامل شرکت، امروز در سکوت خبری به سر می برد و انگار دیگر حرفی برای گفتن نیست. اهالی تالار معتقدند مدیر عامل این شرکت در شرایط فعلی باید همانند روزهای صعود اقدام به اطلاع رسانی نماید چراکه افت 50 درصدی قیمت سهام احتمالاً دلیلی خواهد داشت که فعالان بازار سرمایه از آن بی خبر هستند. شاید علت آن در گزارش 12 ماهه نهفته باشد.
"حسینا" نیز پس از یک روند نزولی کوتاه مدت امروز مجدداً با توجه به صحبت های معاون بندر و مناطق ویژه سازمان بنادر در خصوص جایگزینی "حسینا" بجای "حتاید" در بندر رجایی شاهد تشکیل صف خرید و اقبال بازار به این سهم بودیم. نکته قابل در این خصوص تناقض صحبت های مدیر عامل توسعه خدمات دریایی و بندری سینا با معاون بندر و مناطق ویژه سازمان بنادر است، به هر حال اگر گفته حضور سینا در بندر رجایی صحت داشته باشد باید پاسخگویی برای حق ضایع شده سهامداران این شرکت که با توجه به گزارش شفاف سازی "حسینا" در سایت رسمی کدال نیز منتشر شد، اقدام به فروش سهام خود نمودند پیدا کرد. هرچند که این مواقع شنونده هست اما پاسخگو نیست.
در پایان این گزارش باید اعتراف کرد که فعلاً اتفاق خاصی در گروه یا صنعتی خاص مشاهده نمی شود و اغلب فعالان به نوسان گیری در بورس مشغول هستند.