روزی کسل کننده و فردایی بهتر
همچنین در این روز گسترش نفت و گاز پارسیان با 51 واحد افزایش شاخص، بیشترین تأثیر مثبت را بر جا گذاشت و در مقابل ملی صنایع مس ایران با 86 واحد کاهش، بیشترین تأثیر منفی را بر روی شاخص داشت.
شاخص فرابورس نیز با یک واحد افت به رقم 784 واحد رسید.
در این شرایط امروز پتروشیمی مارون با 3 واحد رشد شاخص فرابورس بیشترین تأثیر مثبت را برجا گذاشت و در مقابل پتروشیمی مارون با 2 واحد کاهش آن، بیشترین تأثیر منفی را بر این نماگر در پی داشت.
گفتني است ارزش كل معاملات اين روز به رقم 1585 میلیارد ریال رسید.
در یکی از خسته کننده ترین و کسالت آورترین روزهای معاملاتی شاهد افت بیش از 197 واحدی شاخص بورس بودیم، در روزی که سهام اغلب شرکت ها روندی متعادل را سپری کردند و نوسانات مثبت و منفی در تمامی گروه ها مشهود بود.
براساس گزارش بورس نیوز، در معاملات امروز سهام شرکت های بانکی صف های خرید خود را واگذار شده دیدند و برخی از سهام این گروه که در روز گذشته با روندی مثبت و صف خرید همراه بودند روندی نزولی و نوسان منفی را برگزیدند، اهالی تالار پیش تر در خصوص قدرت کم این گروه در طی مسیر صعودی سخن گفته بودند.
در گروه پتروشیمی نیز شاهد حرکت متعادل و نوسانات بعضاً نزولی سهام اغلب شرکت های این گروه بودیم، پتروشیمی ها نیز فعلاً بهترین گزینه را برای روند معاملاتی خود در بورس انتخاب کرده اند.
از سویی دیگر تن پوش قرمز همچنان بر تن گروه سیمانی نشسته و شاید تا مشخص شدن نتیجه مذاکرات هسته ای این روند کم یا زیاد ادامه یابد. اهالی تالار معتقدند سیمانی ها جز گروهی هستند که می توانند از نتیجه مذاکرات تأثیر بگیرند.
در گروه خودرو نیز روند تعادلی و نزولی مشهود بود، این گروه نیز همچنان منتظر خبری از اتفاقی جدید و یا خبری از مذاکرات هسته ای می باشد. اهالی تالار فروش های حقوقی را همچنان برای این گروه به عنوان علامت سؤالی بزرگ می دانند.
فلزات اساسی نیز همانند روزهای گذشته در نوسانات منفی به سر بردند که این اتفاق در کنار حجم اندک معاملات موجب تعجب اهالی بازار شده است، به هر حال این گروه فعلاً هیچ دور نمایی را برای سهامداران خود ترسیم نکرده و مشخص نیست واکنش مثبت و متداوم این گروه به چه مو ضوعی خواهد بود.
در گروه تجهیزاتی نیز حجم بالای معاملات و تشکیل صف خرید برای سهام آذرآب از نکات قابل توجه بازار امروز بود، با توجه به اینکه خریدار عمده سهام این شرکت طی روز جاری حقوقی بود. اهالی تالار اعتقاد به وقوع اتفاقی در این شرکت دارند که هنوز به بازار منعکس نشده است.
همچنین در خدمات فنی و مهندسی، مپنا شاهد اقبال یکباره بازار در انتهای معاملات امروز بود. اهالی تالار معتقدند گفته های وزیر نیرو در خصوص واگذاری نیروگاه های تحت مالکیت مپنا سبب واکنش مثبت دوباره بازار به این شرکت شده است. البته باید توجه داشت که این رشد قیمت ها بدون اتفاق و دلیل و تنها براساس خبر و شایعه چندان دوامی ندارد.
در پایان به نظر می رسد با توجه به برخی اتفاقات در پایان وقت معاملات امروز و افزایش حجم تقاضا در نوسانات مثبت، فردا شاهد بهبود روند معاملات و حتی بازاری مثبت باشیم. اهالی تالار برای فردا منتظر یک خبر یا یک اتفاق و یا هر موضوعی هستند که بتواند بازار سرمایه را دستخوش تغییرات مثبت نماید.
بالاخره مارون 3 تا مثبت ارائه کرد یا 2 تا منفی ؟؟؟!!