شنبه ۱۵ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۳:۰۸
در پی شکست حمایت 72 هزار واحدی شاخص رخ داد:

داستان تکراری " بز خری "حقوقی ها از حقیقی ها / فشار بازار افتاد !

حقوقی ها در معاملات امروز بیشتر خریدار بوده و مازاد خرید به فروش آنها به نزدیک 70 میلیارد ریال رسیده است. به عبارتی می توان دریافت که حقوقی ها در کف قیمت های معاملات امروز بیشتر در نقش خریدار ظاهر شده اند تا فروشنده.
کد خبر : ۱۳۲۱۶۶
نویسنده :
کیوان فر
کانال 72 هزار واحدی شاخص کل بورس طی معاملات روز جاری شکست تا رنگ تابلوی معاملات در اکثر نمادها به رنگ قرمز درآید، بطوریکه تا تهیه این گزارش نماگر بازار با افت حدود 300 واحدی مدار 71 هزار تایی را در پیش گرفته و هیچ سهامی نتوانسته بر این شاخص تأثیر مثبت اعمال کند.

به گزارش بورس نیوز، حمایت شاخص بورس در مدار 72 هزار واحدی در حالی دقایقی پیش شکست که نمادهای "وغدیر"، "رمپنا" و "تاپیکو" بیشترین تأثیر منفی را در این روند نزولی در پی داشتند.

همزمان با این روند منفی در شاخص بورس، نماگر فرابورس نیز حرکتی مشابه را در پیش گرفته و نزول را به جای صعود ترجیح داده است.

در همین راستا با نگاهی به بخش داشبورد بورس نیوز، افزایش عرضه سهام نسبت به تقاضا به وضوح مشخص است که فشار بازار افتاده و خریداران پا پس کشیده اند .

اما در بخش دیگر این سرویس نیز می توان مشاهده کرد که حقوقی ها در معاملات امروز بیشتر خریدار بوده و مازاد خرید به فروش آنها به نزدیک 70 میلیارد ریال رسیده است. به عبارتی می توان دریافت که حقوقی ها در کف قیمت های معاملات امروز بیشتر در نقش خریدار ظاهر شده اند تا فروشنده.

همچنین با نیم نگاهی به تلویزیون اقتصادی بورس نیوز می توان دید که بیشتر سهم هایی مثبت هستند که در صنایع کوچک فعالیت دارند و سهام صنایع بزرگ در این میان جایگاهی ندارند. بدین ترتیب طی معاملات امروز سهام شرکت های فعال در صنایع محصولات غذایی و کاشی و سرامیک در بالاترین رتبه بندی ها ایستاده اند.

اما در بیان اینکه چرا راهکارهای ارایه شده برای جلوگیری از افت بازار تاکنون کارساز نبوده، می توان گفت به دلیل آنکه راهکارهای ارایه شده با اصل سیاست های کلان اقتصادی کشور هم راستا نبوده و همخوانی لازم را با این اصول ندارد، نتوانسته چندان مثمرثمر واقع شود.

به عنوان مثال در حالی صحبت از افزایش دامنه نوسان قیمت سهام، کاهش حجم مبنا و معرفی شاخص های جدید مطرح است که این امر می تواند کفه تقاضا را ترغیب به خرید سهام کند. اما مشکل از جایی آغاز می شود که به عنوان مثال یک نهاد سیاست گذار بر لزوم عرضه سهام توسط بانک ها و خروج آنها از بنگاه داری صحبت به میان می آورد. تصمیمی که شاید تأثیر مثبت سایر اقدامات انجام شده جهت بهبود روند بازار سرمایه را از بین خواهد برد.

همین نکات و تضاد در تصمیم گیری ها می تواند منجر به این امر شود که وقتی شاخص به صورت مداوم در حال افت است، هیچ مجموعه و نهادی برای برگشت بازار به شرایط مساعد و افزایش رونق آن هیچ تلاشی از خود نشان نمی دهد.

از این رو به نظر می رسد تا زمانی که همخوانی لازم بین سیاست های کلان و تصمیمات جدید و راهکارهای ارایه شده برای بهبود شرایط بازار سهام برقرار نشود، چنین وضعیتی در بورس پایدار خواهد ماند.

اشتراک گذاری :
نظرات کاربران
ارسال نظر
نظرات بینندگان
ناشناس
واقعا هم اين داستان تكراري است چندروز بعد اقايان حقوقي دوباره سهامهاي كه امروز خريده اند به قيمت بالاتر به همان حقيقي ها ميفروشند
امیر
این ترفند همیشگی هست که یجوری اوضاع رو نشون بدید که انگار وقت خوبی برای خرید هست و باید سهام رو نگه داریم که ما حقیقی ها باز بیشتر ضرر کنیم
همون 9 ماه پیش که اوضاع بد شد اگه به حرف شما رسانه ها گوش نمیدادیم اینقدر ضرر نمیکردیم
همش ما رو تشویق میکنید که سهام بخریم و نگهداریم که فقط باعث ضرر بیشتر ما میشه
برای کنترل تورم باید پول ما از بین بره ؟