جذابیت اوراق سلف سنگ آهن با وجود کاهش قیمت های جهانی
قائم مقام شرکت تأمین سرمایه امید ضمن بیان این مطلب به خبرنگار بورس نیوز گفت: قیمت جهانی سنگ آهن در حالی رو به نزول است که شرایط رکودی حاکم بر بازار داخلی نیز بر وضعیت کنونی تأثیر منفی داشته است.
حسین کیانی زاده پیرامون آثار منفی ناشی از این روند نزولی در قیمت اوراق سلف سنگ آهن گل گهر افزود: نکته مهمی که موجب می شود روند منفی قیمت های جهانی بر معاملات این اوراق تأثیر نامطلوب اعمال نکند، این است که حداقل سود تضمین شده برای اوراق مذکور 23 درصد بوده و تا سررسید نرخ سود 25.5 درصد نیز برای آن تضمین شده است.
وی ادامه داد: افزون بر اینکه در صورت برگشت روند قیمتی سنگ آهن به مدار صعودی، سرمایه گذاران این اوراق امکان کسب سود حداکثر تا 30 درصد را نیز دارا می باشند.
تمام اوراق در اختیار سرمایه گذاران خرد
قائم مقام شرکت تأمین سرمایه امید تأکید کرد: نه تنها روند جهانی قیمت سنگ آهن نتوانسته بر معاملات اوراق سلف منتشر شده تأثیرگذار باشد، بلکه طی روز گذشته بیش از هشت میلیارد تومان اوراق در دسترس بازار گردان نیز توسط سرمایه گذاران خرد خریداری شد و در حال حاضر اوراقی در اختیار بازار گردان وجود ندارد.
پیش بینی روند آتی قیمت سنگ آهن
این مقام مسئول در بیان ارزیابی خود از روند آتی قیمت جهانی سنگ آهن اظهار داشت: طبق بررسی های به عمل آمده به نظر می رسد تا سه ماهه سوم سال جاری روند صعودی در قیمت سنگ آهن مشاهده نشود، اما از اواخر امسال با توجه به پیش بینی رشد اقتصادی آمریکا و افزایش تقاضای چین که بزرگترین مصرف کننده سنگ آهن محسوب می شود، انتظار می رود بهای این عنصر فلزی افزایش یابد.
احتمال رشد قیمت ها تا مرز 70 دلار
وی از احتمال رشد قیمت سنگ آهن تا مرز 70 دلار در اوایل سال آتی سخن گفت و افزود: برای اوایل سال آتی که زمان سررسید اوراق سلف سنگ آهن گل گهر نیز فرا می رسد، پیش بینی می شود قیمت ها به 60 تا 70 دلار به ازای هر تن افزایش یابد. بطوریکه عبور از قیمت 53 دلار به ازای هر تن انتظار سود بالاتر از 25.5 درصد را برای سرمایه گذاران این اوراق ایجاد می کند.
کف قیمت ها کجاست؟
وی در بیان کف قیمتی قابل پیش بینی برای این ماده فلزی اظهار داشت: طبق نظر کارشناسان بر مبنای میزان عرضه و تقاضا، نزول به قیمت زیر 40 دلار برای بهای هر تن سنگ آهن بعید به نظر می رسد؛ البته به اعتقاد بنده نیز قیمت ها حتی با دید محتاطانه تر از 35 دلار کمتر نخواهد شد.
کاهش نرخ تورم عاملی دیگر برای افزایش جذابیت اوراق
کیانی زاده در بیان سایر عوامل مؤثر بر قیمت این اوراق عنوان کرد: علاوه بر قیمت جهانی سنگ آهن، نرخ بهره بانکی که متأثر از نرخ تورم می باشد نیز بر قیمت این اوراق اثرگذار است. برهمین اساس پیش بینی کاهش نرخ تورم به زیر 20 درصد تا پایان سال جاری و سیاست بانک مرکزی برای محدود کردن بانک ها در پرداخت سود نرخ بیشتر از 22 درصد، جذابیت سرمایه گذاری در اوراق با درآمد ثابت با نرخ سود حداقل 23 و حداکثر 25.5 درصد افزایش می یابد.
بررسی رابطه بین سهام "کگل" با اوراق سلف سنگ آهن
قائم مقام شرکت تأمین سرمایه امید پیرامون احتمال تأثیرگذاری روند منفی قیمت سهام "کگل" بر اوراق سلف سنگ آهن آن از نظر جنبه روانی، گفت: تاکنون فضای روانی منفی در این رابطه مشاهده نشده و اگر چنین موردی بود به طور حتم حجم باز خرید اوراق توسط بازار گردان افزایش می یافت؛ در حالیکه تاکنون حجم تقاضا نسبت به عرضه اوراق مذکور بیشتر بوده است.
وی تأکید کرد: از طرفی طبق برآوردهای کارشناسی ارزش ذاتی سهام "کگل" نیز بالاتر از قیمت های کنونی است. از این رو از روز گذشته با تأسیس صندوق بازار گردانی سهام شرکت صنعتی و معدنی گل گهر و صدور کد معاملاتی لازم برای انجام معاملات آن، بازار گردانی این سهم نیز آغاز شده است تا قیمت سهام به ارزش ذاتی آن نزدیک شود.
کیانی زاده در خاتمه سخنان خود تأکید کرد: نکته مهم در خصوص سهام "کگل" این است که تا آخر امسال حدود 5 طرح توسعه ای در این مجموعه به بهره برداری می رسد که می تواند تأثیر مثبتی بر قیمت سهام آن اعمال کند.
در پایان این گزارش گفتنی است، اوراق سلف استاندارد سنگ آهن گل گهر در تاریخ 11 مرداد ماه سال جاری منتشر شد و تاکنون از قیمت حدود 169 هزار تومان به مرز 173 هزار تومان رسیده است و باز خرید آن قبل از سررسید با نرخ 23 درصد انجام می شود.