حقوقی ها دست وزیر را پس زدند!!!
همچنین در این روز "شبندر" با54 واحد افزایش شاخص، بیشترین تأثیر مثبت را بر جا گذاشت و در مقابل "فارس" با 34 واحد کاهش، بیشترین تأثیر منفی را بر روی شاخص داشت.
شاخص فرابورس نیز با 10 واحد رشد به رقم729 واحد رسید.
گفتني است ارزش كل معاملات در بازار بورس به رقم 1464 میلیارد ریال و ارزش کل معاملات در بازار فرابورس به رقم 616 میلیارد ریال رسید.
شاخص کل بورس امروز با رشدی 246 واحدی جایگاه خود را در مدار 63 هزار واحدی تثبیت کرد و طی روز جاری اغلب نمادهای فعال بازار سرمایه با رشد قیمت و صف خرید به کار خود پایان دادند.
بر اساس گزارش بورس نیوز، اگر چه روند بازار سرمایه امروز صعودی بود اما حجم و ارزش معاملات حکایت از عدم ورود نقدینگی جدید به بازار داشت و بنظر می رسد سبز پوش شدن بورس نتیجه جابه جایی نقدینگی باقی مانده در بازار بوده است.
بنابر این گزارش، امروز در گروه بانکی علی رغم جو مثبت و روند صعودی ایجاد شده اما باز هم حقوقی های این گروه با دیدن رنگ سبز به یاد فروش در نمادهای "وبصادر"،"وتجارت"،"وبملت" افتادند و جو ترس را در بورس به راه انداختند.
در نماد شرکت پتروشیمی مبین نیز همین جو ترس و بی اعتمادی حکم فرما بود، این شرکت که به تازگی وارد بورس شده و جزء رکورد داران صف خرید در بورس محسوب می شود در حالی روز جاری را با روندی نزولی و افت قیمت به پایان برد که شاهد روند صعودی محسوس در بازار سرمایه بودیم. اهالی تالار معتقدند "مبین" در حال حاضر تمامی فاکتورها را برای آغاز روند صعودی دیگر دارا می باشد جز یک فاکتور که آن اعتماد و اطمینان است.
این سهم در حالی امروز نوسانات منفی را شاهد بود که گفته می شود شایعه تعدیل سود از 539 ریال به 700 ریال وجود دارد و همچنین گفته می شود ارزش واقعی این شرکت 4500 ریال بوده و با رقمی بسیار کمتر به بازار عرضه شده است اما متأسفانه درگیر کردن این سهم با برخی موضوعات سیاسی باعث شده که سهامداران و تحلیلگرانی که این شرکت را بر مبنای ارزشی ذاتی خریداری کرده اند امروز متضرر باشند، آیا بهتر نبود بجای سیاسی کردن یک نماد تازه وارد به بازار سرمایه که تعداد زیادی سهامدار حقیقی نیز با خود به همراه دارد عوامل ایجاد این اتفاق را اصلاح می کردیم؟
هرمز: این شرکت نیز علی رغم حرف و حدیث هایی که پس از عرضه در فرابورس پیرامون خود دید اما در نهایت علاوه بر بازدهی قابل قبول از حمایت های سهامدار عمده نیز بهره مند شد. حمایت هایی که در نوع خود قابل توجه و تحسین برانگیز بود زیرا در شرایطی که اغلب شرکت های بورسی از عدم سهامدار عمده حامی و محکم رنج می برند این شرکت در شرایط نزولی نیز مورد حمایت قرار می گرفت. اما یک نکته مهم در عملکرد سهامدار عمده این شرکت وجود دارد و آن تصمیم گیری یکسان در شرایط مثبت و منفی بازار است چراکه از سهامی همانند "هرمز" که در شرایط نزول بازار توانسته خود را در قیمت های صفر تابلو حفظ کند انتظار می رود که در شرایط مثبت و صعودی نیز واکنشی در خور بازار داشته باشد که در حال حاضر سهامدار عمده این شرکت اصرار بر خرید سهام و ارزندگی آن در نرخ های 150 تومان دارد.
پالایشی ها: امروز این گروه تنها گروهی بود که توانست صف خرید خود را تا پایان بازار حفظ نماید اهالی تالار بر این باورند که در این گروه باید به یک نکته مهم توجه ویژه ای نمود و آن پیش بینی نرخ نفت به عنوان ماده اولیه مصرفی شرکت های این گروه می باشد در این گروه "شپنا" بالاترین میزان خرید نرخ نفت را با رقم 87 دلار پیش بینی کرده پس از آن "شتران" با نرخ 80 دلار قرار دارد.
بر این اساس با توجه به اینکه نرخ نفت خام فعلی در محدوده 60 دلار قرار دارد و نیز نرخ فروش محصولات تولیدی آنها که از سوی شرکت پالایش و پخش محاسبه می شود و برای تمامی شرکت ها یکسان است، به اندازه نرخ نفت کاهش نداشته بنظر می رسد این شرکت ها بتوانند تا پایان سال مالی جاری با تعدیل سود برآوردی مواجه شوند. البته به شرط ثابت بودن شرایط فوق، اما آنچه مسلم است فعلاً تا به اینجا احتمال تعدیل سود در گزارش سه ماهه این دو شرکت وجود دارد.
در گروه لیزینگی بورس روند روزجاری صعودی و قابل قبول بود، ظاهراً توقف نماد "وایران"به جهت تعدیل سود تأثیر مثبتی بر دیگر هم گروهی ها داشته است البته کاهش نرخ سود بانکی هم در این روند بی تأثیر نبوده.
در گروه خودرویی بورس بزرگترین علامت سؤال بر روی نماد "خپارس" وجود دارد اصرار حقیقی ها برای خرید سهام و پافشاری حقوقی برای فروش نکته مهم این نماد است. بنظر می رسد اخباری در شرکت وجود دارد که حقیقی ها با خبر و حقوقی ها بی خبرند شاید هم شرکت قرار است مجدداً تعدیل منفی دهد که برای حقیقی ها جذاب شده است چراکه "خپارس" معمولاً پس از تعدیل منفی با رشد قیمت به تابلوی بورسی باز گردد البته گفته می شود بحث حضور سرمایه گذار خارجی بصورت مدیریتی در این نماد بالا گرفته که می تواند آینده این شرکت را تضمین کند.
ایران خودرو و سایپا نیز دو شرکت دیگر این گروه بودند که در معاملات روز جاری بر خلاف "خپارس" بسیار کم فروغ ظاهر شدند. در نماد سایپا که بنظر می رسد که همین امروز شرکت را تعطیل کنند قیمت سهم بیشتر از رقم فعلی که این شرکت با کلی مدیر و معاون و پرسنل در حال فعالیت است رشد کند.
کلا در شرایط فعلی زیان ده های گروه خوذرویی در صدر جدول پر متقاضی ترین سهام گروه مذکور قرار دارند.
در پایان آنچه که در معاملات امروز مشخص بود ظاهراً کسانی که دست یاری و همراهی با وزیر اقتصاد و رییس سازمان بورس داده اند حقیقی های بازار هستند نه حقوقی ها و حتی می توان گفت این حقوقی ها یی که ما امروز دیدیم نه تنها دست همیاری و پیمان نداده اند بلکه دست وزیر اقتصاد را نیز پس زدند.
شایان ذکر است روز گذشته وزیر اقتصاد و رییس سازمان بورس پس از جلسه با مدیران بانک ها و برخی شرکت های حقوقی خبر از کمک آنها به بازار سرمایه داده بودند.
اين ها مكتب شان پوپوليسم هست يعني عوام فريبي
دارن با شعور ما بازي ميكنن
كاش...........
اما شما یک شاهی هم روی این حرفا حساب نکن
دولتی که خودش کسری داره و نمی تونه بدهی های بانک مرکزی را بده ، خودش بدهکاره و در این شرایط سخت داره به سختی امور را اداره می کنه ، دولتی که اینقدر دیوان سالاری درش هست که پس از دو سال هنوز نتونسته موضوع افزایش سرمایه بانک ها را به سر انجام برسونه ، دولتی که ....
خوش خیالند آنان که به امید کمک های دولتی نشسته اند. این اولین بار نیست از این وعده ها می شنویم. اگر وعده های قبلی تحقق پیدا کرده بود که امروز نیاز به این همه جلسات و بحث اجتماعی و تجمع نبود.
به حضور انورتان عرض می کنم کمک های دولتی به بورس فقط به این معنی است که جلوی مرگ این بیمار را در نهایت می گیرد . در کوتاه مدت درد کشیدن بیمار بدیهی است.
دانسته قدم برداریم.
بازار عرضه و تقاضاست نه اینکه اون کسی که پول درشت دستسه بتونه بازار و به هرجهت ببره.
باید فکری شود.