سه‌شنبه ۲۶ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۷:۱۵

وام مسکن قابل انتقال به غیر نیست

بانکیا ثبت‌نام برای دریافت وام خرید مسکن آغاز شد. برخی از برآوردها هم خبر از استقبال سرد مردم از این تسهیلات جدید دارد با این همه مدیرکل طرح و برنامه بانک مسکن معتقد است نمی‌توان در همین مدت کم نتیجه گرفت که متقاضیان خرید مسکن به این وام روی خوش نشان داده‌اند یا نه.
کد خبر : ۱۵۰۲۱۶
به گزارش بانکداری ایران (بانکیا)، محمدحسن مرادی به ایلنا گفت: بسیاری از افرادی که می‌خواهند حایز شرایط اخذ این وام شوند باید رهن خود را که نزد صاحبخانه است، آزاد کنند و یا دارایی خود را بفروشند تا منابع‌شان آزاد شود و سپرده‌گذاری انجام دهند. او با بیان این‌که فروش وام مسکن به هر روشی به هیچ‌وجه مورد تأیید بانک نیست، تأکید کرد: انتقال این وام تنها به بستگان درجه یک مجاز است. به گفته او البته در همین فاصله یعنی در ٦ روز از افتتاح حساب صندوق یکم؛ ١٦٠٠ متقاضی وام مسکن در سراسر کشور در صندوق یکم اقدام به افتتاح حساب کردند. مدیرکل طرح و برنامه بانک مسکن در پاسخ به این سوال که آیا این وام تبدیل به ریال می‌شود یا نه، گفت: در صندوق قبلی هم فروش وام مورد تأیید بانک مسکن نبود، برای همین هم سپرده ممتاز طراحی و در فرابورس معامله شد. از نظر بانک، این صندوق هم قابل انتقال به غیر نیست و فقط به بستگان درجه یک می‌تواند منتقل شود و انتقال به غیر به هیچ‌وجه مورد تأیید بانک نیست. او افزود: از راه‌های دور زدن قانون برای فروش وام مسکن دادن وکالت است که دردسرهای زیادی هم برای خریدار و هم برای فروشنده دارد.
بانک کسی که ودیعه را برای اخذ وام گذاشته و ثبت‌نام کرده است را می‌شناسد و اگر معوقه‌ای ایجاد شود همان فرد باید جوابگو باشد نه کسی که وام را خریده است و در فایل بانک مرکزی هم این فرد به‌عنوان بد حساب شناخته می‌شود. از طرف دیگر هم از آنجایی که این وام وکالتی خرید و فروش می‌شود با چند شرط وکالت قابل ابطال است؛ ازجمله فوت هر یک از طرفین. مدیرکل طرح و برنامه‌ریزی بانک مسکن درباره اولین تاریخ پرداخت وام‌های جدید مسکن گفت: یک‌سال باید از تاریخ افتتاح حساب برای وام بگذرد اما شرایطی دیده شده تا کسانی که از قبل در بانک صندوق پس‌انداز مسکن داشتند و شرایط حساب‌شان با شرایط صندوق مسکن یکم همخوانی دارد یعنی متوسط موجودی دوره‌هایشان برای وام ٨٠‌میلیون تومانی بالای ١٣‌میلیون و ٥٠٠‌هزار تومان است، زودتر وام را دریافت کنند. وی افزود: ‌این افراد می‌توانند حساب جدیدی را افتتاح و ٦ ماه دیگر برابر موجودی حسابشان از تسهیلات استفاده کنند. مرادی همچنین درباره این‌که بسیاری از افراد ودیعه اولیه برای دریافت وام ٤٠‌میلیون تومانی را ندارند، گفت: متقاضیان لازم نیست یکجا ودیعه ٤٠‌میلیون تومانی وام ٨٠ تومان را در حساب تزریق کنند گرچه افتتاح حساب با ٦‌میلیون و ٧٠٠‌هزار تومان ممکن است. کسی که می‌خواهد وام ٨٠‌میلیون تومانی دریافت کند باید حداقل ١٣‌میلیون و ٥٠٠‌هزار تومان در حساب خود داشته باشد اما باید زمان طولانی‌تری را سپرده‌گذاری کند. وی افزود: متقاضیان می‌توانند در ابتدا ١٣‌میلیون و ٥٠٠‌هزار تومان را سپرده‌گذاری کنند و بعد به‌طور پلکانی ودیعه را به ٤٠‌میلیون برسانند و دیگر نیازی نیست ٦ دوره منتظر بمانند و می‌توانند متناسب با امتیازی که به دست آورده‌اند، یک‌سال و نیم دیگر از وام استفاده کنند.
اشتراک گذاری :
ارسال نظر