يکشنبه ۲۵ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۸:۵۱
به نام سهامداران، به کام دیگران

کلاه برداری با نقاب افزایش سرمایه/ حق تقدم، مال یتیمی که توسط ظالم غارت می شود!

اقدامی که به نام توسعه فعالیت های یک شرکت جهت اجرای طرح های توسعه ای و رشد سرمایه گذاری ها، تأمین سرمایه در گردش و اصلاح ساختار مالی بوده و همواره یکی از ابزارهای بسیار مهم تأمین مالی بلندمدت به منظور سرمایه گذاری در پروژه ها، حقوق صاحبان سهام بوده که به این منظور شرکت ها می توانند از افزایش سرمایه استفاده کنند؛ حال آنکه این روزها در اغلب موارد به کام افرادی به جز سهامداران تمام می شود.
کد خبر : ۱۵۲۹۳۷
نویسنده :
کیوان فر

"کلاه برداری به نام افزایش سرمایه"؛ اقدامی که به نام توسعه فعالیت های یک شرکت جهت اجرای طرح های توسعه ای و رشد سرمایه گذاری ها، تأمین سرمایه در گردش و اصلاح ساختار مالی بوده و همواره یکی از ابزارهای بسیار مهم تأمین مالی بلندمدت به منظور سرمایه گذاری در پروژه ها، حقوق صاحبان سهام بوده که به این منظور شرکت ها می توانند از افزایش سرمایه استفاده کنند؛ حال آنکه این روزها در اغلب موارد به کام افرادی به جز سهامداران تمام می شود.

به گزارش بورس نیوز، در فرآیند لزوم فراهم کردن مقدمات قانونی مورد نیاز جهت افزایش سرمایه، با توجه به اینکه هیأت مدیره افرادی متخصص و با تجربه هستند، پس از بررسی طرح های مدنظر گزارش طرح توجیهی آن را که شامل مصارف، محل و میزان افزایش سرمایه است، با مشورت شرکت های تأمین سرمایه تهیه و به بازرس قانونی شرکت ارایه می کنند تا پس از تأیید جهت دریافت مجوزهای مربوطه به سازمان بورس ارسال گردد.

این برنامه یکی از روش های مطلوب تأمین مالی برای شرکت هاست که ریسک بدهی کمتری را در مقایسه با سایر روش های تأمین مالی همچون دریافت تسهیلات از شعبه بانکی و انتشار انواع اوراق بدهی ایجاد می کند. اما چنانچه این روش با مدیریت صحیح به کار گرفته نشود، نه تنها سودی به حال سهامدار نخواهد داشت، بلکه می تواند همچون کلاهی گشاد باشد که به سر آنها می رود تا نتیجه ای به جز کاهش سرمایه و از دست رفتن ثروت مالکان شرکت را در پی نداشته باشد.

آنچنان که مدتی است در شرایطی که اقتصاد کشور در رکود به سر برده و رونقی را شاهد نیست، افزایش سرمایه به شدت در بازار سرمایه و میان شرکت های بورسی و فرابورسی باب شده و شرکت ها به دنبال راهی هستند تا به نحوی مانع از پرداخت سود به سهامداران شوند.

اما در ابتدای این فرآیند بسیار مشاهده شده که گزارش های توجیهی افزایش سرمایه شرکت ها چندان با واقعیت های اقتصادی کشور همخوانی نداشته و به دلیل ابهاماتی که در بخش های مختلف اقتصادی و صنایع مرتبط با حوزه فعالیت شرکت ها وجود دارد، دوره بازگشت سرمایه و نیز نرخ بازده داخلی طرح ها و پروژه های موضوع افزایش سرمایه به درستی محاسبه نمی شود. بطوریکه به عنوان مثال در حالی طی گزارش توجیهی نرخ بازده داخلی اجرای یک طرح جدید حدود 32 درصد محاسبه شده که سهامداران در روز برگزاری مجمع فوق العاده طبق صحبت های هیأت رییسه مجمع و مدیران آن شرکت در می یابند که نرخ بازه داخلی که بر مبنای مفروضات دقیق تر به دست آمده بسیار پایین تر از رقم اعلامی در گزارش توجیهی بوده که بر مبنای آن مجمع افزایش سرمایه برگزار شده است. اینجاست که سهامدار در حالی که فکر می کرد با مشارکت در افزایش سرمایه در طرحی سهیم خواهد شد که بازدهی مطلوبی دارد، اما در واقعیت مشارکت در این برنامه برای سهامدار سرابی بیش نبوده و هیچ راه فراری هم ندارد. آنچنان که نه تنها سودی عاید وی نخواهد شد، بلکه پس از بازگشایی نماد معاملاتی سهام خود در پی افت قیمت سهم با زیان نیز مواجه خواهد شد.

در چنین مواردی هم در حالی بارها و بارها مشاهده شده که این افزایش سرمایه ها با گزارش توجیهی غیر قابل اتکا و استناد تصویب می شود که طبق قوانین بازار اوراق بهادار منطقی به نظر می رسد تا نماینده سازمان بورس بایستی از ادامه برگزاری مجمع جهت تصویب افزایش سرمایه با چنین گزارش های غیر قابل استنادی ممانعت کند تا پس از ارایه اصلاحیه گزارش توجیهی همراه با بیان واقعیات و ارایه اطلاعات کافی، دوباره سهامداران در جلسه دیگری برای رأی گیری جهت تصویب اجرای این برنامه دعوت شوند.

بر همین اساس مشکل چنین مصوباتی به قصور نماینده سازمان بورس هم بر می گردد که وقتی در جلسه مشاهده می کند که توجیحات ارایه شده در گزارش توجیهی هیأت مدیره با موارد عنوان شده در جلسه مجمع فوق العاده متفاوت است، اجازه ادامه جلسه را به هیأت رییسه مجمع می دهد تا این فرآیند بیشتر به روشی برای کلاه برداری از سهامدار نمود پیدا کند.

بدین ترتیب در عمل به نظر می رسد گزارش توجیهی افزایش سرمایه برخلاف آنچه از اسمش بر می آید، چندان اهداف افزایش سرمایه و جزئیات آن را توجیه نمی کند و ارایه آن بیشتر همانند یک اقدام تشریفاتی است که در سکوت نمایندگان سازمان بورس، از سوی سهامداران خرد و حقیقی قابل اعتراض نیست و به هیچ یک از تعهدات زمانی که در آن قید شده عمل نمی شود و راه اندازی و احداث طرح های جدید موضوع افزایش سرمایه در بازه ای بسیار طولانی تر از برآوردهای اعلامی طی گزارش توجیهی محقق می شود. سرمایه گذار هم با این امید که نرخ بازده بالاتری کسب کند، در این فرآیند شرکت می کند؛ اما به دلیل برنامه ریزی غلط بنگاه ها طرح های توسعه ای در بازه زمانی مقرر یا به بهره برداری نرسیده یا با تأخیر در بهره برداری مواجه می شوند.

همچنین در مواردی که هدف از افزایش سرمایه اصلاح ساختار مالی بوده، پس از اجرایی شدن این برنامه آنچه در ترازنامه و صورت وضعیت مالی شرکت مشاهده می شود، رشد فزاینده هزینه های مالی است که می تواند نشان دهنده این باشد که افزایش سرمایه در اصلاح ساختار مالی شرکت چندان اثربخش نبوده و منابع آن در بخش هایی غیر از اصلاح ساختارهای مالی صرف شده است.

گرچه شاید تمامی این مشکلات ناشی از تضاد منافع برخی مدیران و اعضای هیأت مدیره در تصویب افزایش سرمایه مورد بحث با سهامدار باشد؛ چرا که آنها به خاطر منافعی که می توانند از طریق دریافت پورسانت جهت واسطه گری برای انعقاد قرارداد خرید تجهیزات و ماشین آلات مورد نیاز برای طرح های موضوع افزایش سرمایه با یک یا چند شرکت داخلی و یا خارجی و حتی سپردن برخی از مراحل پیمانکاری، پشتیبانی و نصب تجهیزات جدید خریداری شده به شرکت تحت تملک خود به دست آورند، به هیچ وجه حاضر نیستند مجمع افزایش سرمایه را به دلیل عدم وجود دلایل کافی و مستدل در گزارش توجیهی بر هم بزنند.

اما اینکه چگونه این روش مطلوب و پر تقاضای تأمین مالی می تواند به عنوان کلاه برداری باشد که سرمایه سهامداران را به تاراج می برد، می توان به روش های اجرای آن اشاره کرد.

اولین بحث مربوط به عدم پرداخت سود تقسیم شده مصوب مجمع است به این بهانه که شرکت از محل عدم پرداخت مطالبات سهامداران قصد دارد برای افزایش سرمایه و دریافت مجوزهای لازم اقدام کند. حال آنکه در اصل حتی برای خود شرکت نیز هنوز مسجل نیست که چنین برنامه ای واقعاً عملی خواهد بود یا خیر؟ بلکه تنها سعی می شود با این هربه و در قالبی قانونی پرداخت سود به سهامداران برای مدتی نامشخص به تعویق بیفتد و پس از دوره ای طولانی اعلام شود که به دلایل عدم وجود توجیه اقتصادی نمی توان سرمایه شرکت را افزایش داد.

در این مدت نیز تنها چیزی که عاید سهامدار شده خواب سرمایه همراه با اثرات منفی ناشی از عدم امکان برای اجرای برنامه مذکور بر قیمت سهام و از دست رفتن بخشی از ثروت آنها است. این در حالی است که مطابق قانون تجارت ایران، شرکت ها هشت ماه فرصت دارند تا سود تقسیم شده در مجامع خود را به سهامداران پرداخت کنند که با توجه به ارزش زمانی پول، ارزش واقعی سود پرداختی برای سهامداران کاهش می یابد، چه برسد به اینکه به بهانه افزایش سرمایه پرداخت این سودهای مصوب نیز بیش از این مهلت قانونی به طول می انجامد.

در دومین حالت شرکت پس از تقسیم سود نقدی و با اعلام اینکه افزایش سرمایه ای در دستور کار هیأت مدیره قرار دارد، از پرداخت آن سر باز می زند و حتی سهامدارانی که تمایلی به حضور و مشارکت در این برنامه را ندارند، مجبور هستند تا زمان ثبت سرمایه جدید برای دریافت سود مصوب مجمع صبر کنند که این فرآیند در بازار سرمایه ایران بسیار زمان بر است.

علاوه بر این در حالت سوم، فرآیند ثبت سرمایه جدید نیز آنچنان طولانی شده و از سوی مجموعه با تأخیر پیگیری می شود که حتی بیش از دو سال سهامدار از دریافت سود خود محروم می ماند و مدیران شرکت از این امر به عنوان فرصتی بهره می برند تا مبالغ موجود را در سایر امور به کار گیرند.

بطوریکه شرکت در آگهی کردن تعداد حق تقدم های استفاده نشده دیر اقدام می کند و در مهلت مقرر نیز آنچنان دست روی دست می گذارد که در اکثر موارد قیمت این حق تقدم ها به نازل ترین قیمت خود به فروش رسیده و در آخرین روزها نیز متعهد پذیره نویسی حق تقدم های استفاده نشده، آنها را به ثمن بخل از شرکت که وکیل سهامدار بخت برگشته برای فروش این گواهی ها به بهترین قیمت هاست، می خرد.

حال آنکه طبق ماده 65 دستورالعمل اجرایی نحوه انجام معاملات در بورس اوراق بهادار هیأت مدیره شرکت های ناشر پذیرفته شده ملزم هستندحداکثر تلاشخود را برای فروش حق تقدم های استفاده نشده به بهترین قیمتانجام دهند. اما این الزام قانونی به انحاء مختلف همچون کاهش عمدی قیمت سهم روی تابلوی معاملات جهت افت قیمت حق تقدم ها در بازار و یا عدم جمع آوری حق تقدم های استفاده نشده تا روزهای پایانی مهلت تعیین شده تا جایی که افت قیمت شدید آنها را شاهد هستیم و موجب خرید آنها به نازل ترین قیمت های ممکن می شود، چندان رعایت نمی گردد. گویا مال یتیمی هست که با نقاب افزایش سرمایه قانونی از سوی ظالم غارت می شود.

اما چهارمین ایرادی که در رابطه با این روش تأمین مالی از طریق بازار سرمایه وجود دارد، عدم تعیین سقف زمانی برای اتمام فرآیند افزایش سرمایه است؛ بطوریکه طولانی شدن مراحل ثبت سرمایه جدید به گردن اداره ثبت شرکت ها می افتد؛ حال آنکه اگر مسئولین امر در شرکت صورتجلسه ها و مدارک افزایش سرمایه را به موقع در اختیار این نهاد متولی ثبت قرار دهند، مسلماً هیچ تأخیر قابل توجهی روی نخواهد داد.

بر همین اساس شاید بتوان این پیشنهاد را مطرح کرد که بهتر است همانند تعیین سال مالی شرکت ها جهت ارزیابی عملکرد یکسال، مهلتی مشخص نیز برای اتمام مراحل ثبت افزایش سرمایه برای مدیران تعیین گردد تا از بروز تخلافات احتمالی و تضییع حقوق سهامداران و بلوکه شدن طولانی مدت سرمایه آنها جلوگیری به عمل آید.

در نهایت اینکه مهمترین مانع در به کارگیری این روش تأمین مالی که باعث ناکارآمدی آن شده است، عدم تزریق منابع مالی جذب شده به فرآیند تولید است. چراکه بررسی ها نشان می دهند منابع مالی به دست آمده از افزایش سرمایه در اغلب موارد در محلی متفاوت با آنچه در طرح های توجیهی عنوان شده، هزینه می‌شوند.

در مجموع، این ها تنها گوشه ای از تلخی های افزایش سرمایه در بورس بوده تا نقابی باشد بر چهره کلاه بردار این روش تأمین مالی که در میان شرکت ها به مد روز بدل شده است؛ آنچنان که گویا هر مجموعه ای در این حوزه اقدام نکند از قافله عقب خواهد ماند؛ حال آنکه این شرایط و این نحوه عملکرد مدیران حضور در افزایش سرمایه شرکت ها را تبدیل به یک ریسک بزرگ برای سرمایه گذاران کرده و انگیزه آنها را برای مشارکت در افزایش سرمایه از بین می برد.

اشتراک گذاری :
نظرات کاربران
ارسال نظر
نظرات بینندگان
علی جمیل پور
با تشکر از مقاله کاربردی و شفافتون. به شخصه هر وقت موضوع سهام حق تقدم رو می‌خوندم بنظرم کلاه برداری بود و یاد وام برره می افتادم اما به خاطر اینکه افراد مسئول در این امر دکترا و پروفسور اقتصادی بودند شک میکردم که شاید من درست متوجه نشده بودم.‌ممنون که باعث شدید شکم بر طرف بشود.
سلام
شرکت وصنا پرداخت سودسال 93رو بعداز6ماه نمیده تماس گرفتم میگن امسال افزایش سرمایه داریم یکی نیست بگه سود 93 چه ربطی به افزایش سرمایه 94داره .
ایرانی
چرا در این مملکت اسلامی ایتقدر حرام خواری بیداد میکند؟ ربشه اش کجاست ؟ آیا در بلاد کفر اینقدر مال مردم خواری رواج دارد ؟ اصولا اینکارها با دزدی تفاوتی میتواند داشته باشد.
ناشناس
نمیخوام توی افزایش سرمایه شرکت کنم بعد قیمت سهامراپایین میاورند تا به یامفت خریداریکنندخودسهامدار اصلی تامین اجتماعی .ایا میشه بریم شکایت کنیم.دوستان راهنمایی کنید. بیچاره شدم
ناشناس
بانک پاسارگاد ومیدکو نهایت کلاهبرداری میکنند وهرسال با افزایش سرمایه ارزش سهام خودرا پایین نموده وسودی پرداخت نمی کنند درضمن پاداش هیات مدیره در شرکتهای بورسی وغیر بی انصافی میباشد شرکت تعدیل منفی میده ولی باز چون حداکثر سهام دست خودشان پاداش میلیاردی می گیرند
علی
شرکتها وقتی این بی‌نظارتی، عدم پاسخگویی و سکوت سنگین سازمان بورس را می‌بینند، گستاخ میشوند!! چرا نشوند؟؟؟؟ شرکت لبنیات پاک هنوز سود سال ۹۲ را که مبلغ وحشتناک ۲۵ ریال بوده، پرداخت نکرده!!!
ممد
وتوکا با افزایش سرمایه از 550 به 120 رسیده.خود من سرمایه ام از 80 میلیون به 34.500 به قیمت امروز رسیدهوبه نظرم افزایش سرمایه بالای 50 درصد یعنی غارت پول حقیقی بی نوا
ناشناس
اين رو بشنويد چي ميگيد؟
شركت آهن و فولاد ميلاد ميگه مبلغ فروش حق تقدمهاي استفاده نشده كمتر از هزينه هاش بوده،‌ درنتيجه مبلغي به صاحبان حق تقدمهاي استفاده نشده پرداخت نميشه. فكرشو بكنيد، طرف رفته حق تقدم خريده، چون نزولي بوده نفروخته، بعد شركت ميگه سرمايه ات به طور كامل دود شد.
ناشناس
افزايش سرمايه بانك پاسارگاد كه هر ساله انجام ميده رو از قلم انداختين . اين بانك هر سال افزايش سرمايه داره به منظور عدم پرداخت سود سهام و حيف و ميل كردن پول و سود سهامداران وصرف اموري كه اصلا" ربطي به كار بانك وامور بانكي ندادر . مثل مدرسه سازي . تشويق كنكوريها . هواداري فوتبال و......
مهدی
یه سری به سایت شرکت فخوز بزنید،امار فروشش توی سال جدید تا الان افزایش 215 درصدی داشته اونوقت اومده توی دلایل تعدیل منفیش گفته کاهش فروش تولیدات .بجای اینکه سازمان بورس با نظارت دقیقش شرکتهایی که افشای اطلاعاتش دروغینه رو طوری تحت فشار بذاره که بیان مثل شرکتهایی با افشای اطلاعات درسته بشن ،کاری کرده یه چند تا شرکت خوب هم که داریم دارن مثل بقیه راه و رسم کلاهبرداری یاد میگیرن
ناشناس
سازمان بورس چین برای جلوگیری از سقوط بورس این کشور , به مدت ۶ ماه جلوی فروش سهام توسط شرکتهای حقوقی را گرفت.
محمد جواد
""ین در حالی است که مطابق قانون تجارت ایران، شرکت ها هشت ماه فرصت دارند تا سود تقسیم شده در مجامع خود را به سهامداران پرداخت کنند""


شرکت شهر سازي و خانه سازي باغميشه (ثباغ) بعد از گذشت هشت ماه سود سهامدارنی که بالای صد هزار سهم داشته اند را پرداخت نکرده است. حال باید چه کینم؟
لطفا پیگیری کنید بورس نیوز عزیز.
ناشناس
در ساختار شرکت های بورسی باید تعدادی بازرس حقیقی از بین سهامداران انتخاب شوند برای یافتن فساد اداری و مالی در شرکت ها. البته این بازرسان علاوه بر شرکت های حسابداری و حسابرسی بر فعالیت شرکت های بورسی نظارت دارند
دفتردار
فزایش سرمایه لزوما موجب سودآوری برای سهامداران نمی شود.

فولاد خوزستان در تاریخ 1392/9/25 جهت افزایش سرمایه 265 درصدی باقیمت 43/240 ریال بسته شد.

وچند روز بعد تقریبا باقیمت تئوریک 12500 ریال ( یعنی 43240 ریال تقسم بر 3/65 ریال ) بازگشایی شد.
ازآنروز تا الان فقط چند بار فرصت خروج داده است ودرتمام این یکسال ونیم گذشته در منفی معامله شده است .
وقیمت امروز آن 3429 ریال و با کاهش سود اعلامی ، با پی بر ایی 10 درحال معامله هست و هنوز هم جای پائین آمدن بیشتر دارد.از 1200 تومان روزبازگشایی به 340 تومان تنزل کرده است .چقدر زیان ؟
نمونه دیگر باما (کاما) که دراین روند فرسایشی قرار گرفته است
صادق
این نوشتار از معدود مقالات انتقادی بود که در اخر یک پیشنهاد نیز ارائه داد. کسانی که در بورس تخصص دارند باید علاوه بر معرفی فرصتهای تخلف، پیشنهاداتی سازنده برای جلوگیری از انها ارائه دهند.
مثلا سازمان بورس تمهیدی به کار گیرد تا شرکتها را پس از مهلت قانونی توزیع سود سهام، بازرسی کند. الان بعضی شرکتها هستند که به قول بعضی دوستان دو سال است سود سهام را به سهامدار نداده اند.
امين فرد
آنوقت انتظاردارن مردم پول وسرمايه خودرا در بورس به كار گيرن ديگر مردم به بورس اعتماد ندارن
ناشناس
سلاموذست نگارنده همیشه سلامت و قدرتمند باد
سليمي
شركت سيمان سپاهان در تاريخ 93/9/5 مجمع سالانه برگزار كرده ومبلغ 32 تومان سود تصويب كرده اكنون با گذشت 8 ماه هرروز به بهانه اي از پرداخت سود خودداري مي كند
ناشناس
پس من زرنگ بودم .لباس کهنامو پوشیدم .غربتی بازی دراوردم.پولم را گرفتم امدم بیرون
ناشناس
سلام امان از تیر غیب که غافلان را گرفتار خواهد کرد وبعضی اخبار وحوادث بیانگر تیر غیبی است که نادانسته دل سوزی می گنیم
ناشناس
فعالیت سهامداران حقوقی و فروش سهام توسط این سهامداران باید محدود شود
محمد
عالی بود بورس نیوز
مثل همیشه زدی به هدف
واقعا بورس نباید به این آقایان اجازه چپاول مال سهامدار جز را بدهد
سود تقسیم می کنند و بعد چون پولی وجود ندارد افزایش سرمایه می دهند .
حق تقدم های استفاده نشده هم که همیشه به پایین ترین قیمت ممکن خریداری میشه
الان خود من در بانک قوامین که 220 تومان قیمت سهم بوده سهامدارم و بعد از افزایش سرمایه قیمت هر حق تقدم صد تومان بوده من چون نتونستم در افزایش سرمایه شرکت کنم حق تقدم ها استفاده نشده شده است و حالا آقایون سهم رو آوردن در 110 تومان و می خواهند بردارند 10 تومان حق تقدم ها را
آخه من سهامدار جز چه گناهی کردم که به زور کشوندنم تو افزایش سرمایه و بعد سهم بالای دویست تومانی من رو کردن 110 تومان که حق تقدم های استفاده نشده را مفت بردارند!!!!
اونهم با حجم معاملات یک ماهه کمتر از 1 میلیارد تومان
اگر من پول داشتم عمرا می زاشتم آقایون با روزی پنجاه میلیون تومان سرمایه منو بر باد بدن
من که از گناهتون نمی گذرم
ناشناس
انتخاب بازرسان حقیقی شرکت ها همزمان با انتخاب اعضای هیات مدیره شرکت ها مثل بازرسان نظام مهندسی ساختمان. انتخاب اعضای هیات مدیره از بین همه سهامداران حتی سهامداران خرد ولی با سواد علمی بالا
سهامدار
همین برنامه کثیف در شرکت کسرام داره روی می ده و حق ها را با دستکاری در صورتهای مالی به پایین می کشند و آخر سر با قیمت مفت استفاده نشده را قلع و قمع می کنند و الان منگنز نیز چنین شده.
علي
يك سال پيش بانك قوامين خريدم 300 افزايش سرمايه داده 100 در صد كه بايد 100 تومان واريز مي كردم الان قيمت سهم را تا 110 پايين اوردند يعني حق تقدم هيچ يعني سهم من از 300 شده 110 اين ظلم نيس؟
هادی
بانک قوامین هشتصد میلیارد تومان از سو دانباشته خود را بدون شفاف سازی کسر و به حساب تعدیلات سنواتی منفی انتقال داد .افزایش سرمایه 100% از محل آورده نقدی با وجود پرداخت توسط سهامداران تا کنون به نتیجه نرسیده ظاهرا 25% حق تقدمها استفاده نشده قیمت سهم هم از 310تومان به 110 تومان رسیده ظرف چند ماه سودی هم تقسیم نکرده با کمال صلابت از ارائه کوچکترین توضیحی به سهامداران امتناع می کنه سازمان بورس هم که فقط ناظر است.
ناشناس
سود انباشته شرکت ها به جیب چه کسانی میرود ؟ مثلا شبریز حدود ۹۰ درصد سود انباشته در نظر گرفته. سال مالی ۹۳
ناشناس
نبود شفاف سازی در شرکتها و نبود اهرم نظارتی قوی در بورس و نبود بازرسان حقیقی قوی در ساختار شرکت ها. هر شرکت بورسی باید حداقل ۲ بازرس حقیقی داشته باشد
ناشناس
جالبه که چندین ساله این رویه افزایش سرمایه در سازمان بورس توسط هیئت مدیره های شرکتها رونق داره و ..... کلانی از سهامدارای شرکتها صورت گرفته و دریغ از یه پیگیری خشک و خالی توسط سازمان بازرسی و یا اخطار و تنبیهی از طرف سازمان نظارت بورس!!!! حالا هی بیان بگن که اینجوری شده یا اونجوری شده ؟؟؟ چه فایده !!
رحیم
با درود و خسته نباشید به شما زحمتکشان و دلسوزان سهامداران حقیقی توجه شما را به یک گروه ضربت در این بازار جلب میکنم و آن زیر مجموعه بانک صنعت و معدن(شیران.ولصنم.وآتی.و صنعت و..... ) برای مثال و آتی 300 میلیارد تومان سود انباشته سال مالی 92 داشته که حتی در افزایش سرمایه 200% یک ریال از آن را اعمال نکرده ضمن اینکه در پرتفوی این شرکت نیز تغییری دیده نمیشود خلاصه حساب کتابی در کار نیست با سپاس فراوان و تقدیم احترامات.
ناشناس
همین وضعیت نیز در سود انباشته وجود دارد اغلب شرکت ها سود انباشته می گیرند و برای آن درصد قابل توجهی از سودسالانه را کسر می کنند ولی مشخص نمی شود این سود انباشته کجا می رود
ناشناس
آیا واقعا این افزایش سرمایه ها برای فعالیت شرکت هستش؟ من که فکر نمیکنم!!!!! هدف فقط ضرر زدن به سهامداران خود سهم هستش، مخصوصا تو افزایش سرمایه ها از محل آورده نقدی !!!!!!!
وحید
در افزایش سرمایه هایی این اقدام بیشتر به ضرر سهامداران خرد تموم میشه که افزایش سرمایه تا قبل از مجمع سالیانه ثبت نشه و به حق تقدمها سودی تعلق نگیره. وقتی افزایش سرمایه به این شکل صورت گرفت بدونید شرکتها اغلب قصد دارن سرتون کلاه بذارن و قیمت حق تقدمها رو پایین بکشن.
شکرستان
سلام به کاربر عزیز "وحید"
شما یک سهم بگو که به حق تقدمش سود داده بشند در این دو سال.
ناشناس
لعنت بر هیات مدیره ای که به فکر سهامداران کوچک نیست.
ناشناس
سلام با آگهی همین افزایش های کذایی شتران را از128000تومان به 77000تومان رساندند وبعد درچند مرحله افزایش سرمایه به 413 رساندند.
ناشناس
هیچ دقت کردین الان در کلاه برداری ما اولین جهان هستیم. افرین به تدبیر
ناشناس
اقا بورس که هیج اقتصاد مملکت صاحب نداره.
با بورس کاری کردند که مردم سرمایهاشون رو ییرند تو بانک .که هم بانکها ورشکسته نشوند هم برداشت دولت از بانکها در دولت قبل که خاطرتون هست.متوجه شدید که؟؟
ناشناس
خانه از پای بست ویران است/ خواجه در نقش بند ایوان است. ای بابا دلتون خوشه. چی تو این کشور درسته که این یکی کارشون درست باشه. کشور بی در و پیکر به حال خودش رها شده و مدیریت اینجا معنایی نداره. تا حالا یه پول نفتی بود که بی لیاقتی مدیران و ضعف مدیریتها رو می پوشوند. حالا که پول نفت کم شده، تازه آثار سوء مدیریتها خودشو نشون داده. منتظر بدتر از اینا باید باشیم. سال به سال دریغ از پارسال.
ناشناس
پکویر(کویر تایر) هم قرار بود سود سال 93 رو از 15 تیر پرداخت کنه. اما خلف وعده کرده و زده زیرش و میگه قراره افزایش سرمایه 300 درصد بدیم و به همین خاطر سود رو پرداخت نمیکنه.
سوال: کسی که در مجمع سالانه 93 سهامدار بوده و سهمشو بعد از مجمع سالانه فروخته و در مجمع افزایش سرمایه شرکت حضور نداره، چرا باید سودش بلوکه بشه و پرداخت نشه؟؟
مسوولین و ناظران بورس چکار میکنند؟؟
علی
آش بی‌نظارتی بورس آنچنان شور شده که شرکت کاشی ایرانا (کچینی)‌با وجود تصویب تقسیم سود سال ۹۲ و اعلام زمان‌بندی تقسیم، ولی بعد از گذشته ۸ ماه از آن، و حتی بعد از اینکه در تماسی گفتند شماره حساب بانکی خاص اعلام کنید، ولی پس از بازکردن حساب، در تماسی بعدی گفتند قصد افزایش سرمایه دارند و سود تقسیم نمیشود!!!‌ بعد از حدود ۱۰ ماه!!!!!؟؟؟؟؟؟
امینی
باسلام. عده ای به خاطرکم بودن سرمایه یعنی فقیرها ی یازار بورس حقتقدم شرکتها را می خرند. به امید سود.غافل ازحقوقی های بیرحم که خودشان تصمیم میگیرند نصف یا همه پولهای این سهامدارن را با خرید حق تقدم به پاینترین قیمت از دستشان. بگرینندو مثال وخارزمح چون اگربعد از اعلام سود سال 95حق تقدمهارا می فروخت صاحبان حق تقدم چه بسا .سودهم میکردند
رضا
کجای بورس ما کلاه برداری و دزو وکلک نیست که این نباشد.اگزارشات شرکتها _پرداخت سود و......
ناشناس
الان آتیه دماوند هم برای حق تقدم های استفاده نشده همین نقشه را کشیده واقعا بورس باید رسیدگی کند
مهدی
دمت گرم زدی به هدف
اگه قراره افزایش سرمایه بدن باید قانونش عوض بشه و یکی دو ماهه این اتفاق صورت بگیره نه چندین سال
سهامدار الاف بشه
اسمش افزایش سرمایست اما بعد از بازگشایی قبل از تبدیل ح تقدم به سهم اول قیمت سهم کم میشه واقعا این رویه مزخرفه اگه اسمش افزایش سرمایست دیگه چرا قیمت سهمو کم میکنند!!دقیقا مثل پرداخت سود سهم میره مجمع سد میده بعد بازگشایی مبلغ سود از قیمت سهم کم میشه مگه اسمش دریافت سودنیست پس چرا باز از اونور قیمت سهمو کم میکنند؟تازه بعد از چند ماه میگن سودو میدن واس همین هیچ جذابیتی نداره از اونور اصل سرمایت کم شده پوله خودتو بعد از چند ماه بخودت میدن !!!مسخرست
ناشناس
بورس نیوز این همون فسادیه که توی تمام مراکز تولیدی ما نهادینه شده . هرکس بفکر اینه که جیب گشادخودش رو از سرمایه دیگران پر کنه . شتران افزایش سرمایه میده اما حقوقی بخاطر اینکه بعدا بتونه حق تقدمهارا مفت بخره نگذاشت رشد کنه . این یعنی کلاهبرداری توروز روشن جلوی چشم ناظر بازار
محمد
اینها متاسفانه از ضعف مدیران مسولان نمایندگان و... است که در سطوح مختلف مملکت ما وجود دارد البته خود ما هم ضعف داریم.
شهرام
نمونه بارزاین کلاهبرداری مربوط به بانک پاسارگاداست که باوجودگذشت یکسال وبرگذاری مجمع سال آتی افزایش سرمایه بااینکه ثبت گردیده اماسهامی به پرتفوه سهامداران اضافه نگردیده
ناشناس
احسنت به بورس نیوز، باید این مطلب دائما تکرار بشه چون خیلی ها تو این دو سال به خاطر این افزایش سرمایه ها، دارایی هاشون از بین رفت.
شکرستان
تکرار بشه که چی؟هرروز داغ دلمان را تازه کنه؟کاربر و کاربران عزیز ما فقط خودمان معطل کرده ایم.به نظر شما کسی به غیر ما این مطالب را مگر میخواند؟اگر هم بخواند ککش هم نمیگزد.
باید کاری کرد......
علی 44
ومعادن از مصادیق بارز این نوع افزایش سرمایه می باشد
ناشناس
سیمان سپاهان قراربود اردیبهشت سود سال مالی 92 را پرداخت کند هنوز پرداخت نکرده است الان 10 ماه از زمان مجمع گذشته است هنوز سود را پرداخت نکرده است سود اعلامی در روزنامه ها فقط برای کلاهبرداری از مردم است
ناشناس
نمونه بارز افزایش سرمایه و هاپولی کردن حق تقدم های باقی مانده شرکت آهنگری تراکتورسازی ایران با نماد خاهن است که حق تقدم های مانده را 59 تومان فروخت و به سهامدارها بعد از چند ماه و با شکایت 42 تومان پرداخت کرد خدا از سر تقصیراتشان نگذرد
شهرام
جالبه این مدیران بیشتر پول حق تقدم ها رو هاپولی کردن و سازمان بورس هم بر کارشون صحه گذاشت.
ناشناس
امروز ، در وخارزم این سناریو مو به مو در حال اجرا میباشد
حقیقی
به شرکت سرمایه گذاری صنعت و معدن زنگ زدم میگه باید در مورد صداقت شرکت تحقیق کنی بعد تو افزایش سرمایه اش شرکت کنی

ایا این شد عدالت ...
وحيد
سلام اول .... واقعی در این موضوع خاص ، شرکت سرمایه گذاری نیروگاهی ایران (سنا) است. شرکتی که سه ساله در حال افزایش سرمایه است ولی فعلا خبری نیست.
ناشناس
چه چیز در این ممبکت برای کلاهبرداری انجام نمیشود که این یک کار یعنی افایش رمایه استقنا باشد
علی
تو را به خدا قسم میدم به داد سهامداران برسید نمونه اش حق تقدم وصنعت است که از 53 تومان به 6 تومان اوردند زندگی ام را نابود کردند
علی
مشکل اینکه همه افرادا بدون اطلاعات و دانش وارد بورس میشن - شما نباید بدون اطلاعات تک سهم خرید میکردید واران بافت که نیستید.
علی
در ایران امروزی افزایش سرمایه در شرکتهای بورسی به معنی غارت اموال سهامداران خرد است.
رضا
سرمایه گذاری صنعت و معدن ...

حق تقدمش را 1000 درصد پایین اوردند کسی هم نیست به داد سهامداران حقیقی برسد
سربداران
سلام . قاسم ایران نه سود داد نه افزایش سرمایه اش میشه دل بست دیروز فروختم با ضرر
فریبرزفرامرز
باسلام بورس نیوز کجاست گوش شنوا نمونه 2سهم اینچنینی و1سهم جور دیگیری منابع مالیم را قفل نموده 2سهم کنتورسازی که هنوزسود سال92 راپرداخت نکرده ونگین طبس هم همینطور وفولاد خراسان که اصلا مورد دید ناظر محترم بازار قرار نمیگیردباتشکر.....
ناشناس
تشکر از این نوشته ی فوق العاده روشن و انتقادی
حسن
شرکت وصنا درتاریخ 931213به شماره نامه 93562به ریاست محترم اداره نظارت برناشران بورسی اعلام کردنداز اول شهریور 94سود 500ریالی قابل پرداخت است .امیدواریم
الکس
افزایش سرمایه تو بورس تهران یک زمانی مزیت بود برای یک سهم حالا شده یک فاجعه...هرکی تو افزایش سرمایه یه شرکتی گیر بیفته کارش تمومه...بنده 2 ساله با سهم شرکت توکاریل همراه شدم...جانم به لب رسیده از دستشون
رضا
از نویسنده مطلب بسیار سپاسگذارم که به درد دل بسیاری از سهامداران اشاره کردید. قبلا مطلبی در باره افزایش سرمایه یک بانک گذاشتم و چاپ نکردید. این مطلب 90درصد با برنامه اون بانک همخوانی داشت. در افزایش سرمایه سیمان شرق هم همین کلاه رو سرمان گذاشتند.
شکرستان
کدام شرکت این کلاه را سرمان نگذاشته؟
کگاز-شپترو-آ س پ -شپنا-..........
سلام
شرکت وصنا 931223اعلام کرد وصنا با تقسیم 500ریالی سهامداران خود را خوشنوددددددکرد 6ماه گذشته هیچ خبری نیست
اسماعیل
نمونه بارز این مبحث شرکت مس که تازه فهمیده نباید انقدر سرمایه گذاری میکرده خدا نجات بده مملکت از دست مدیران مدرک گرای بی سواد
مهدی
این فملی دیگه شورشو درآورده... اون از پارسال، اینم از امسالش.مگه شرکتها موظف به ثبت افزایش سرمایه تا اولین مجمع سالیانه بعد از افزایش سرمایه نیستن؟هنوز اونو ثبت نکرده امسال هم قراره دویاره به اسم افزایش سرمایه سود نده....اونوقت عکس پسر خرد سال مدیر عاملش که به اشتباه به اسم پسر احمدی نژاد پخش شده بود در حال خوشیه با پول ما.انوقت ما هم شرمنده زن و بچه...خدا مفسد فی الارض رو نابود و به خاک سیاه بشونه
ناشناس
نمونه بسيار بارز اين امر در افزايش سرمايه اخير شركت سرمايه گذاري توكافولاد اتفاق افتاد و بورس نيوز هم پيگيري كرد . تا جايي هم كه من اطلاع دارم موضوع شكايت از اين شركت در نهادهاي قانوني و قضايي توسط بعضي سهامداران درحال پيگيري است
ناشناس
داغ دلمو تازه کردی ! من که همیشه دارم نفرینشون میکنم . آدمایی اومدن تو گروه...که اصل مافیا و باند بازی هستند و با هماهنگی کامل با رییس گروه دارن با پول سهامدار جولان میدن ! اینم از وضعیت سهام گروهشون که خاک بر سر شدن !
مهدی
سهم رو 520 خریدم بعد از افزایش سرمایه از بس افت داشت بالاخره 117 فروختم ، حق تقدم 3 برابر افت کرد دلم نیومد بفروشم بسته شد و با 93 ریال فروش رفت ، دقیقا 70 میلیون ضرر کردم ، جالبه بدونین بیشتر از نصفش وام بود
سلام
مطالبی که شما عنوان کردید دولت مجلس رییس بورس وزیر نمی دونند؟
ناشناس
افزایش سرمایه، افت قیمت، ضرر سهامدار
سلام
شرکت وصنا پرداخت سودسال 93رو بعداز6ماه نمیده تماس گرفتم میگن امسال افزایش سرمایه داریم یکی نیست بگه سود 93 چه ربطی به افزایش سرمایه 94داره . قابل توجه سهمداران که می گفتند وصنا سهامداران خود را خوشحال کرد
یاحق
بسمه تعالی
کلاهبرداری سه سربرد هم یه پولی میگیرن و هم سهم های حق تقدم را با قیمت بالا میفروشند و مابقی را که فروش نرفته را با حداقل قیمت از سهامداران بالا می کشند و هم سود انباشته رو میزنند تو رگ.
ناشناس
واقعا درد بنده هم تمام سهامداران افزایش سرمایه بی خود و بی توجیه هست.با این پول توی بانک هم بذاری بیشتر سود میکنی تا اینکه شرکت افزایش سرمایه بده.اصلا افزایش سرمایه ها توجیه نداره.
ناشناس
افزایش سرمایه های متوالی " ومعادن " مصداق این مقاله است که نه تنها به زیان سهامداران خرد منجر شده بلکه صدای بخشی از سهامداران عمده را نیز در آورده و در این میان تنها هیئت مدیره است که همواره از مزایای پاداش و غیره منتفع شده و به خیال خود باعث رشد کمّی شرکت نیز شده است !
ناشناس
برخی شرکت ها و هیئت مدیره ها اصلا اهمیتی به افزایش سرمایه و منفعت سهامدارن نمیدن.اینا خودشون حق العمل برای قراردادها میخوان و خودشون هم شرکت دارند و به عنوان پیمانکاری وارد شرکت میشن و از پول سهامداران به نفع خودشون پروژه تعریف میکنن.این ها رو خودم به شخصه دیدم.