دوشنبه ۰۶ مهر ۱۳۹۴ - ۰۹:۵۰

بزهای ایرانی یک تن کمتر از بزهای فرانسوی شیر تولید می‌کنند

کد خبر : ۱۵۵۰۱۵

در حالی که نژادهای بز فرانسوی با میانگین تولید شیر بیش از یک تن ثبت کرده‌اند، نژادهای بز ایرانی تولید ۱۲۰ کیلوگرمی شیر دارند.

کارشناس بین‌المللی کشاورزی و زنبورداری در حاشیه سفر هیأت فرانسوی به ایران در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا) گفت: به‌علت بحران اروپا که دامن‌گیر کشور فرانسه نیز شده است، بازار ایران بازار مناسبی برای محصولات فرانسوی به‌شمار می‌رود.

رضا شهروزی افزود: همچنین در ایران فضای مناسبی برای سرمایه‌گذاری فرانسوی‌ها وجود دارد که می‌تواند آغاز فعالیت‌های جدید دو کشور محسوب شود.

وی خاطرنشان کرد: فرانسه در زمینه آرد، نان، صنایع لبنی و اصلاح نژاد دام فعالیت‌های چشمگیری کرده است که ایران می‌تواند از این تجارب استفاده کند.

شهروزی ادامه داد: نژاد بزی در فرانسه پرورش یافته است که سالانه بیش از یک تن و ۲۰۰ کیلوگرم شیر دارد، این در حالی است که نژادهای بز ایران سالانه حداکثر ۱۲۰ کیلوگرم شیر تولید می‌کنند.

وی با اشاره به نژادهای اصالح‌شده بز در فرانسه تصریح کرد: خاستگاه نژاد سانن کشور فرانسه است، اما در میان نژادهای شیری بز در دنیا نژاد سانن بیشترین پراکنش را دارا است و ویژگی برجسته این نژاد سازگاری بالا با رژیم‌های خوراکی گوناگون و اقلیم متفاوت ازجمله مناطق کوهستانی و دشت باشد.

کارشناس بین‌المللی کشاورزی و زنبورداری یادآور شد: نژاد دیگر بز در فرانسه آلپاین است که ۵۵ درصد از جمیت بزهای تحت رکورد فرانسه را شامل می‌شود. این نژاد توانایی بالایی در شیردهی دارد و در بین نژادهای شیری قدرت انطباق بی‌نظیری دارد.

شهروزی با اشاره به ضرورت اصلاح بذر در کشور تصریح کرد: فرانسه در زمینه اصلاح بذر تحقیقات زیادی داشته و بذور تولیدشده این کشور به لحاظ عملکرد قابل مقایسه با بذور ایرانی نیستند؛ لذا در قالب انعقاد قراردادی برای انتقال تکنولوژی، اصلاح بذر و اصلاح نژاد دام تبادلاتی صورت گرفته است.

وی یادآور شد: اقتصاد فرانسه در حال حاضر با مشکلات پیچیده اقتصادی روبه‌رو است؛ لذا ضروری است علاوه بر استفاده از تجارب فرانسوی‌ها برای صادرات محصولات ایرانی نیز گام برداشت./

منبع : ایانا

اشتراک گذاری :
نظرات کاربران
ارسال نظر
نظرات بینندگان
کاظم
بعد از دوشیدن پول ما سهامداران در بورس وبه خاک سیاه نشاتدنمان حالا نوبت بز ها و گله داران میباشد و تنها خدا به دادشان برسد که قراره همین 120 کیلو شیر نوزاد بزها هم خشک شود.